hardcano Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 witam jakis czas temu mialem drukarke brother 357c - rewelacyjna! sama czyscila sobie glowice! 2zl za jeden tusz przy tym zuzylem jakies 40 tuszy i ZERO PROBLEMOW z drukarka - cos wspanialego! Niestety drukarka zostala uszkodzona mechanicznie - spadla, wiec musze poszukac jakiejs innej. Jakie sa kryteria? mozliwie najtansza i najbardziej ekonomiczna (tanie zamienniki) CISS staje sie coraz popularniejszy - i jest to rozwiazanie calkiem niezle bo nie mam problemow z tym ze jest dodatkowy mebel jakim jest zewnetrzny pojemnik z tuszami. Wieczne kartridze odpadaja - nie chce bawic sie w tego typu napelnianie - mam z tym zle doswiadczenia. chcialbym rowniez drukowac w kolorze stad kwestia ciss'a jest dyskusyjna bo dochodzi problem jego oprofilowania (chyba ze sa tak popularne drukarki ze profile sa latwo dostepne a nie na zamowienie z allgero 49-99zl) Propozycje? dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cantoro Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Epson L100 albo L200 (urządzenie). Mają CISS dodatkowo ze stałym zasilaniem, więc kosztami eksploatacji konkurują nawet z niektórymi laserówkami. No i na jakość też nie powinieneś narzekać, skoro to dla Ciebie ma też większe znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brosystem_pl Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Epson jest droższy w użytkowaniu niż urzązenia Hp,dlatego poelca zastanowić się nad którymś z modeli tej firmy. Zamienniki są tanie,a i w ostatnim czasie mało awaryjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz42 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Witam A czy wydajność druku może być uzależniona od jakości papieru ksero. Czy opłaca się zapłącić za lepszy papier ksero czy nie ma to żadnej różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angel11223 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 Co do zamienników polecam strone http://24inks.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGent Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 w przypadku zmienników jest wiele dobrych stron i warto sprawdzić kilka (porównać które maja najlepsze ceny i asortyment) przed zamówieniem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ippsana Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 skoro byłeś zadowolony z brothera to czemu znów nie brother? Sama mam takie urządzenie wielofunkcyjne i też kupuję zamienniki i jestem mega zadowolona z pracy drukarki, jakość wydruku bardzo dobra i wydajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miroslawkras Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 witam jakis czas temu mialem drukarke brother 357c - rewelacyjna! sama czyscila sobie glowice! 2zl za jeden tusz przy tym zuzylem jakies 40 tuszy i ZERO PROBLEMOW z drukarka - cos wspanialego! Niestety drukarka zostala uszkodzona mechanicznie - spadla, wiec musze poszukac jakiejs innej. Jakie sa kryteria? mozliwie najtansza i najbardziej ekonomiczna (tanie zamienniki) CISS staje sie coraz popularniejszy - i jest to rozwiazanie calkiem niezle bo nie mam problemow z tym ze jest dodatkowy mebel jakim jest zewnetrzny pojemnik z tuszami. Wieczne kartridze odpadaja - nie chce bawic sie w tego typu napelnianie - mam z tym zle doswiadczenia. chcialbym rowniez drukowac w kolorze stad kwestia ciss'a jest dyskusyjna bo dochodzi problem jego oprofilowania (chyba ze sa tak popularne drukarki ze profile sa latwo dostepne a nie na zamowienie z allgero 49-99zl) Propozycje? dzieki i pozdrawiam Jeśli głównie do kolorowych wydruków zwłaszcza zdjęć, to na pewno potrzebny Ci epson, ponieważ będą lepszi - jakość, kontrast, ostrość; nie rozmazuje się atrament, kolor nie poddaje się czasu. Jeśli będziesz dużo dokumentów drukować , to raczej brothera, bo jakość taka samo dobra, ale kartridże większe. A jeśli baaardzo dużo drukowac będziesz , to wez zainstaluj CISS- raz zainstalujesz (lub zrobią to za Ciebie specjaliści) i będziesz miał z głowy . Do epsona jak i do Brothera lepiej nie wlewać chinskich zamienników , Z CISS będiesz miał jakościowe wydruki oraz spokój w wymianą wkładów, i powiem,że dzięki systemu zwieksza sie termin sluzby glowicy : za rachunek braku wplywow mechanicznych na glowice przy czestej zmianie kartridzy + zmniejsza sie ryzyko popadania do niej pecherzykow powietrza, co zdarza sie przy zmianie wkladow. Brother DCP-J140W np za 285zł. http://www.inksystem.pl/all-in-one-ciss/brother/brother-dcp-j140w.html - mała, niezawodna i niedrogia w eksploatacji, posiada też wifi. CISS lepiej zamówic u producenta, bo dają gwarancję na rok. Doradzam również wziąć urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-195C z CISS http://www.inksystem.pl/all-in-one-ciss/brother/dcp-195c.html - kolorowa atramentowka, skaner i kopiarka - 390x365x150 mm - ale przedewszystkim ona jest tania w eksploatacji i nie będziesz zawracał głowy tanimi zamiennikami (bo już masz tusz od producenta z gwarancją, wystarczy na gługo). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGent Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 jeśli nie Drukujesz baaardzo dużo to zostań przy zamiennikach i odpuść sobie CISS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ippsana Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 CISS to rzeczywiście przy bardzo dużej ilości wydruków, bo sam system trochę kosztuje. Tak jak mówił przedmówca zamienniki powinny wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.L. Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Co na dzień dzisiejszy byście polecili do domu? Bardzo bardzo mało wydruków, potrzebne urządzenie wielofunkcyjne, żeby było niezawodne, tanie w eksploatacji i najlepiej nigdy się nie psujące. Mogę używać zamienniki jeśli to obniży koszty ale co z ryzykiem uszkodzenia drukarki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Nie ma urządzeń nie psujących się. Jak ktoś mówi, że mu się nie psuje, to mówi. Może osobno skaner i czarno-biała laserówka, na przykład jakaś domowa seria HP? Atramentówki przy małej ilości wydruków mogą mieć tendencję do zasychania i przed wydrukowaniem byle świstka potrzebna będzie najpierw walka z oczyszczaniem głowicy. Laserówka może stać miesiącami nieużywana i nic jej nie będzie, byle z prądu wyłączać i niepotrzebnie nie podgrzewać bębna światłoczułego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Atramentówki przy małej ilości wydruków mogą mieć tendencję do zasychania i przed wydrukowaniem byle świstka potrzebna będzie najpierw walka z oczyszczaniem głowicy. Zależy od modelu. Mój Brother sam raz na jakiś czas dba o to by głowica nie zaschła. Mam go od 10 miesięcy i cały czas mam oryginalny komplet tuszy, a drukuję na prawdę sporadycznie. W pewnym momencie trzeba było zastosować jednak trik z zaklejeniem okienka w pojemniku z tuszem, bo mimo, że ten jeszcze był, to urządzenie wyświetlało komunikat, że nie ma tuszu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.L. Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) A konkretnie jaki masz model Brother? Czy ten Brother ma taką funkcję? http://www.inksystem.pl/all-in-one-ciss/brother/dcp-195c.html A co do laserówek, która z tych będzie dobra? http://www.agito.pl/urzadzenie-wielofunkcyjne-samsung-scx-3405f-178-550887.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=550887 Samsung SCX-3405F http://www.komputronik.pl/product/164689/Sprzet_komputerowy_/Peryferia/Samsung_SCX_3405W.html Samsung SCX-3405W http://www.agito.pl/urzadzenie-wielofunkcyjne-samsung-scx-3400-178-556516.html?transparent=addToCompare&offerId=556516&cid=178 Samsung SCX-3400 http://www.agito.pl/urzadzenie-wielofunkcyjne-brother-dcp-7055-178-471453.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=471453 Brother DCP-7055 http://www.agito.pl/urzadzenie-wielofunkcyjne-hp-laserjet-pro-m1132-178-387619.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=387619 HP LaserJet Pro M1132 Chciałbym przynajmniej 1200x1200dpi w wydrukach i te samsungi to mają. Cena poniżej 400zł. Brother ma jakąś dziwną 2400 x 600 i cena 400zł a HP jest najdroższy, ma rozdzielczość żałosną 600 x 600, a kosztuje 476,45zł jeśli chodzi o skaner to samsungi mają 600x600dpi, Brother ma dziwną, bo 600 x 2400, a hp ma wpisane 1200 tylko. Doradźcie pls, bo wiecie na pewno lepiej, czy te drukarki są coś warte. No i czy tanie w eksploatacji. A może jest coś lepszego w granicach 400zł? Panasonic? Edytowane 27 Czerwca 2013 przez A.L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 A konkretnie jaki masz model Brother? Czy ten Brother ma taką funkcję? http://www.inksystem.pl/all-in-one-ciss/brother/dcp-195c.html MFC-J430W. Czy każdy Brother ma funkcje autoczyszczenia? Czy ten konkretny Brother ma? Nie mam pojęcia, trzeba by szukać informacji w specyfikacji lub bezpośrednio u Brothera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.L. Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Kupiłem drukarkę DCP-7055W. Ma 3w1 czyli ksero, drukarka, skaner. Wziąłem W ze względu na problem z ustawieniem. WiFi działa bezproblemowo z modemem z kablówki, czyli w sieci domowej. Póki co działa bez zarzutu, robiłem juz kilkadziesiąt stron wydruków i nie było uwag. Jadę na trybie oszczędzania tonera. Już się boję jak będzie trzeba wymienić toner lub bęben. Mają różną trwałość, więc nie nastąpi to w tym samym czasie. Jest to jakaś zaleta, ale kilka razy już wymieniałem w drukarkach taki toner i nie jest to czysta robota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbr56 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 też mam drukarkę brother, jak na razie w użytku były zamienniki active jet, wiem, że ten sam producent ma jeszcze wersję tańszą do chyba typowo masowych wydruków, ktoś może używał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGent Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 w przypadku Brotherów te zamienniki wypadają lepiej niż ich oryginały ... a co do tej budżetowej linii to będzie Actis (stworzone we współpracy z Saturnem i Media Markt), ale jeszcze nie miałem okazji korzystać i nie wiem czy pojawiły się jakieś recenzje w prasie i na portalach branżowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbr56 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 już przetestowane są u mnie te actisy, przyznam że to było pozytywne zaskoczenie, kto by pomyślał że za tą cenę można mieć w sumie niezłe zamienniki, do wydruków mono są jak najbardziej ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...