zgk5 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jak w temacie. Mobo to Epox 8K5A2 na KT333, a procesor to Barton XP2500+, taktowanie default 11x166Mhz. Ma ktoś taki / podobny config ?. Czy bios rozpozna procka - wątpię , ale chyba to będzie działać ?. Co o tym myślicie ?. Z góry dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jak w temacie. Mobo to Epox 8K5A2 na KT333, a procesor to Barton XP2500+, taktowanie default 11x166Mhz. Ma ktoś taki / podobny config ?. Czy bios rozpozna procka - wątpię , ale chyba to będzie działać ?. Co o tym myślicie ?. Z góry dzięki za pomoc. Ja jestem pewien iż na mobo takim jak moje w wersji 1,1 procek spoko działa, więc nie widze żadnych przeciwskań by na twojej nie poszedł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Socket A for AMD Athlon™, Duron™, Athlon™ XP CPU. Supports 200/266 FSB • VIA KT333 Chipset (KT333+VT8235) • 1 Floppy drive controller - 2 serial ports - 1 parallel port • 5 PCI slots - 1 AGP (AGP 4X) • 2 standard IDE ports for ATA-133, backwards compatible with ATA-100/66 • 3 PC2700 DDR SDRAM banks for Maximum 3 GB memory • 2 USB 2.0 ports, 2 extra by optional USB back-panel cable (4 USB on 8K5A2) • Onboard sound, AC97 Dual channel audio (6 Channel Audio on 8K5A2) • Standard ATX format To podają na stronie producenta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 jakbyś zajrzał do specyfikacji chipsetu kt 333 na stronie VIA to byś wiedział jakie procsory obsługuje ten chipset. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 jezeli plyta obsluguje fsb 333 ( odpowiedni dzielnik ) to pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 jezeli plyta obsluguje fsb 333 ( odpowiedni dzielnik ) to pojdzie A Mąki napisał; Socket A for AMD Athlon™, Duron™, Athlon™ XP CPU. Supports 200/266 FSB • VIA KT333 Chipset (KT333+VT8235) • 1 Floppy drive controller - 2 serial ports - 1 parallel port • 5 PCI slots - 1 AGP (AGP 4X) • 2 standard IDE ports for ATA-133, backwards compatible with ATA-100/66 • 3 PC2700 DDR SDRAM banks for Maximum 3 GB memory • 2 USB 2.0 ports, 2 extra by optional USB back-panel cable (4 USB on 8K5A2) • Onboard sound, AC97 Dual channel audio (6 Channel Audio on 8K5A2) • Standard ATX format To podają na stronie producenta No to widzę, że zdania sa podzielone - bo oficjalne FSB to 200/266Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 jakbyś zajrzał do specyfikacji chipsetu kt 333 na stronie VIA to byś wiedział jakie procsory obsługuje ten chipset. Nie koniecznie. Podobno rev 1.0 Abita KX7-333 nie obsluguje Bartona :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 jakbyś zajrzał do specyfikacji chipsetu kt 333 na stronie VIA to byś wiedział jakie procsory obsługuje ten chipset. Nie koniecznie. Podobno rev 1.0 Abita KX7-333 nie obsluguje Bartona :/ Właśnie u góry napisałem iż jedynie wersja 1,1 obsługuje!!! Gdyby 1,0 też obsługiwała to bym napisał iż obie obsługują. A jak mnei pamięć nie myli to 1,0 ma kłopoty również z t-bredami powyżej bodaj 2,1+ .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 najlepiej to wsadzic procka i sprawdzic :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 najlepiej to wsadzic procka i sprawdzic :-) Jak mi nikt wyraźnie nie napisze, że jest tak albo tak - to chyba tak zrobie - qpię z opcją zwrotu. Ps. Mobo śmiga nieoficjalnie na FSB 400 Mhz ( 133Mhz @ 200Mhz) jak złoto, czemu Bartonek może nie chcieć ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 jakbyś zajrzał do specyfikacji chipsetu kt 333 na stronie VIA to byś wiedział jakie procsory obsługuje ten chipset. Nie koniecznie. Podobno rev 1.0 Abita KX7-333 nie obsluguje Bartona :/ Właśnie u góry napisałem iż jedynie wersja 1,1 obsługuje!!! Gdyby 1,0 też obsługiwała to bym napisał iż obie obsługują. A jak mnei pamięć nie myli to 1,0 ma kłopoty również z t-bredami powyżej bodaj 2,1+ .... również na wczesnych A7V333 sa jaja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 A na Soltkach DRV5 chodzą na tych pierwszych modelach ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 najlepiej to wsadzic procka i sprawdzic :-) Jak mi nikt wyraźnie nie napisze, że jest tak albo tak - to chyba tak zrobie - qpię z opcją zwrotu. Ps. Mobo śmiga nieoficjalnie na FSB 400 Mhz ( 133Mhz @ 200Mhz) jak złoto, czemu Bartonek może nie chcieć ??? Generalnie nie da się po prostu odpowiedzieć tak albo nie. Czasem nawet na dwóch takich samych płytach na jednej procek chodzi a na drugiej nie. Wg mnie będzie chodzić, szczególnie że nie miałeś żadnych problemów z t-bredem. A na 200 to i mój abicik biega za co dzięki mu. A opcja zwrotu jak mnie pamięć nie myli w przeciągu 3 dni zawsze jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 http://www.epox.org/support/cpu-support.pdf Według Epoxa - NIE PÓJDZIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 najlepiej to wsadzic procka i sprawdzic :-) Jak mi nikt wyraźnie nie napisze, że jest tak albo tak - to chyba tak zrobie - qpię z opcją zwrotu. Ps. Mobo śmiga nieoficjalnie na FSB 400 Mhz ( 133Mhz @ 200Mhz) jak złoto, czemu Bartonek może nie chcieć ??? no to bedzie dzialac - no nie wiem w czym problem - kupuj i bedzie dzialac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Nie wie ktoś czy na SOLTKACH SL-75DRV5 będzie hulał BARTON ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Nie wie ktoś czy na SOLTKACH SL-75DRV5 będzie hulał BARTON ??????pisz jaki chipset!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 najlepiej to wsadzic procka i sprawdzic :-) Jak mi nikt wyraźnie nie napisze, że jest tak albo tak - to chyba tak zrobie - qpię z opcją zwrotu. Ps. Mobo śmiga nieoficjalnie na FSB 400 Mhz ( 133Mhz @ 200Mhz) jak złoto, czemu Bartonek może nie chcieć ??? no to bedzie dzialac - no nie wiem w czym problem - kupuj i bedzie dzialacNo qrde, chodzi o tą tabelkę http://www.epox.org/support/cpu-support.pdf Według Epoxa - NIE PÓJDZIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Nie wie ktoś czy na SOLTKACH SL-75DRV5 będzie hulał BARTON ??????pisz jaki chipset!!!! VIA KT-333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 najlepiej to wsadzic procka i sprawdzic :-) Jak mi nikt wyraźnie nie napisze, że jest tak albo tak - to chyba tak zrobie - qpię z opcją zwrotu. Ps. Mobo śmiga nieoficjalnie na FSB 400 Mhz ( 133Mhz @ 200Mhz) jak złoto, czemu Bartonek może nie chcieć ??? no to bedzie dzialac - no nie wiem w czym problem - kupuj i bedzie dzialacNo qrde, chodzi o tą tabelkę http://www.epox.org/support/cpu-support.pdf Według Epoxa - NIE PÓJDZIE ja mam w [gluteus maximus] tabelki mam ta plyte co z podpisu i ram 333 mi nie chodzi - coprawda to kingston ale 333 - a noname dziala tabelki se o kant [gluteus maximus] mozna rozbic co innego jakby bartek mial inna specyfikacje elektryczna niekompatybilna z mobo (np. tualatin pod 440BX) bedzie chodzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Nie wie ktoś czy na SOLTKACH SL-75DRV5 będzie hulał BARTON ??????pisz jaki chipset!!!! VIA KT-333 patrz wyzej - postow czytac nie umiesz? :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Na moim solteku 75drv5 jest FSB 333 :!: Sprawdz w instrukcji swojego egzemplarza czy mozesz ustawic zworkami FSB 333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 8K5A2 to nowszy rev pewnie niz 8K5A POJDZIE!!! mam nadzieje ze na moim 8KHA+ tez pojdzie,bo nie widze powodu zeby nieposzedl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Na moim solteku 75drv5 jest FSB 333 :!: Sprawdz w instrukcji swojego egzemplarza czy mozesz ustawic zworkami FSB 333. to ze mozna przetawic nie oznacza wcale ze bedzie dzialac.Postow o problemac DRV5 z fsb166 bylo duuuuuuzo.Wiec poszukajcie troche bo nie chce mi sie pisac setny raz o tym samym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 8K5A2 to nowszy rev pewnie niz 8K5A POJDZIE!!! mam nadzieje ze na moim 8KHA+ tez pojdzie,bo nie widze powodu zeby nieposzedl U Mechlina na kha+ chodził więc i u Ciebie powinien... A prosze nie sugerujcie się tymi pieprz....i tabelkami bo chyba normalne iż oni napiszą że nie obsługuje płyta byście kupili jakąś nową :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 A prosze nie sugerujcie się tymi pieprz....i tabelkami bo chyba normalne iż oni napiszą że nie obsługuje płyta byście kupili jakąś nową :PPamiętam jak całe forum krzyczało, że Duron Morgan pójdzie mi na Abit KT7A v1.1 - no to olałem info producenta i zakupiłem D1000 - i kicha nawet nie mruknęło. W dodatku (choć niemam do dziś pewności czy to nie zbieg okoliczności) po kilku dniach płyta padła całkiem. Także info producenta należy zawsze brać pod uwagę - w sensie, że producent nie gwarantuje poprawnej pracy. Jasne, że niekiedy robi to tylko poto by zachęcić do zakupu nowszego modelu. Tak więc moim zdaniem "żeby się przekonać, to musisz spróbować" - pójdzie spox, nie pójdzie - zmiana mobo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 A prosze nie sugerujcie się tymi pieprz....i tabelkami bo chyba normalne iż oni napiszą że nie obsługuje płyta byście kupili jakąś nową :PPamiętam jak całe forum krzyczało, że Duron Morgan pójdzie mi na Abit KT7A v1.1 - no to olałem info producenta i zakupiłem D1000 - i kicha nawet nie mruknęło. W dodatku (choć niemam do dziś pewności czy to nie zbieg okoliczności) po kilku dniach płyta padła całkiem. Także info producenta należy zawsze brać pod uwagę - w sensie, że producent nie gwarantuje poprawnej pracy. Jasne, że niekiedy robi to tylko poto by zachęcić do zakupu nowszego modelu. Tak więc moim zdaniem "żeby się przekonać, to musisz spróbować" - pójdzie spox, nie pójdzie - zmiana mobo :) hehehehe, mobo na pewno nie zmienię. Mam teraz XP1700 0310 DLT3C, króry spoko dzaiała na 12*200 przy 1,65V. Najwyżej zostanę na tym configu, który teraz mam. ( 8K5A2 + XP1700 0310 DLT3C) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zbyszku- moim zdaniem pójdzie bez problemu,tylko nie widzę sensu,żebyś zmieniał proca... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Choć zdania były mocno podzielone i sam Epox nie przewidział Bartona o tej mobo, to ja jednak spróbuję.... Oczywiście napiszę co z tego wyszło. Thx all za opinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 jakbyś zajrzał do specyfikacji chipsetu kt 333 na stronie VIA to byś wiedział jakie procsory obsługuje ten chipset. Nie koniecznie. Podobno rev 1.0 Abita KX7-333 nie obsluguje Bartona :/ Właśnie u góry napisałem iż jedynie wersja 1,1 obsługuje!!! Gdyby 1,0 też obsługiwała to bym napisał iż obie obsługują. A jak mnei pamięć nie myli to 1,0 ma kłopoty również z t-bredami powyżej bodaj 2,1+ .... kolega mojego brata mial kx7-333 i mial najpierw palomino 1700xp@2100xp.Kupil sobie t-breda 0302 DUT3C i wlozyl to nawet na nominalnych ustawieniach sie krzaczylo.....a na palomino i durniach lazilo spokojnie.....a teraz ma KD7 i chodza t-bredy bez problemow....... P.S ten gosc to ^ZoLtaR^ z naszego forum...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...