Skocz do zawartości
zgk5

Czy Barton XP2500 pójdzie na mobo z KT333 ?

Rekomendowane odpowiedzi

kolega mojego brata mial kx7-333 i mial najpierw palomino 1700xp@2100xp.Kupil sobie t-breda 0302 DUT3C i wlozyl to nawet na nominalnych ustawieniach sie krzaczylo.....a na palomino i durniach lazilo spokojnie.....a teraz ma KD7 i chodza t-bredy bez problemow.......

P.S ten gosc to ^ZoLtaR^ z naszego forum......

Dlatego założe sie iż ma kx7 rev. 1,0 (naklejka w rogu płyty lub z tyłu).

Sprawdź i napisz.

Rev. 1,1 nie mają takich problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim solteku 75drv5 jest FSB 333  :!:  Sprawdz w instrukcji swojego egzemplarza czy mozesz ustawic zworkami FSB 333.

to ze mozna przetawic nie oznacza wcale ze bedzie dzialac.Postow o problemac DRV5 z fsb166 bylo duuuuuuzo.Wiec poszukajcie troche bo nie chce mi sie pisac setny raz o tym samym.

No tak ale glownie problemy te wiazaly sie z nie odpowiednim biosem do OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim solteku 75drv5 jest FSB 333  :!:  Sprawdz w instrukcji swojego egzemplarza czy mozesz ustawic zworkami FSB 333.

to ze mozna przetawic nie oznacza wcale ze bedzie dzialac.Postow o problemac DRV5 z fsb166 bylo duuuuuuzo.Wiec poszukajcie troche bo nie chce mi sie pisac setny raz o tym samym.

No tak ale glownie problemy te wiazaly sie z nie odpowiednim biosem do OC.

nie masz racji.Problemy te byly zwiazane z roznymi ukladami ICS odpowiedzialnym za przydzielanie dzielnikow.Bios nie mial nic do tego.Mialem DRV5 to wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekturka przyznam ciekawa, jednak moim zdaniem temat nie do konca zostal wyjasniony.Ale przynajmniej _VIP_ dowiedzialem sie co to jest PLL ;) No wiesz zreszta chyba kazdy moze miec swoje zdanie. A jesli sie myle to przepraszam. U mnie pomogla zmiana biosa i osiagnalem FSB 166 8) Ale i tak zostala wymieniona plyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to kogoś jeszcze ten temat interesuje to napiszę że:

Dzisiaj qpiłem Bartona XP2500+, którego zdjęcie a właściwie scan zamieśćiłem poniżej.

Dołączona grafika

Procek poszedł na Epoxie 8K5A2 ( KT333) na ustawieniach 12,5*182 bez podnoszenia napięcia.

Na nominalnych ustawieniach tj. 166*11 pracuje prawidłowo przy obniżonym do 1,5Vcore.

Bez @ płyta wykrywa go jako XP2500.

Tak więc temat został definitywnie wyjaśniony:

Barton XP2500 pracuje całkowiciem poprawnie na Epoxie 8K5A2 ( KT333) z ostatnim biosem dla tej płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...