Skocz do zawartości
klinsmann

SilentiumPC Regnum L50 - awaria chłodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

mam problem z obudową SilentiumPC Regnum L50, wczoraj zauważyłem podejrzaną... ciszę, zdjąłem przedni filtr, a wentylator stał w miejscu, tak jak 2 pozostałe(tylni i górny), gałką przekręciłem obroty na max. wentyle ruszyły, jednak kiedy nieco zmniejszy się ustawienie pokrętła to się zatrzymywały, dzisiaj wentylatory nie działają w ogóle, na co powinienem zwrócić uwagę, zanim oddam komputer na gwarancję ? [zakup w morele.net, jak reklamowałem odtwarzacza mp3, trwało to 9 tygodni ... dlatego zależy mi na możliwie samodzielnym załatwieniu problemu]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpialem wentyle pod mobo i działają, faktycznie to może być ten regulator... wszystkie śrubki w obudowie mogę odkręcać bez utraty gwarancji ? (w tej obudowie jest śrubka na śrubce), może ktoś już rozbierał ten model obudowy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na podstawie dokumentów okazanych mi przy odbiorze towaru morele wysłały towar zaraz po dostarczeniu go do sklepu

co więcej, po niespełna 4 tygodniach od odbioru nowej obudowy regulator ponownie nie działa... (w międzyczasie 2 tygodnie byłem na urlopie)

sic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup sobie panel scythe http://www.proline.pl/?p=SCY+KMAST+525+BL ja posiada takowy i jestem z niego bardzo zadowolony. można wyłączyć całkiem wentyle oraz przede wszystkim można wyłączyć zworką bzyczek ostrzegawczy który mnie doprowadzał do szały w panelu akasy. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na podstawie dokumentów okazanych mi przy odbiorze towaru morele wysłały towar zaraz po dostarczeniu go do sklepu

A sprawdzałeś tracking gdzie to dokładnie wysyłali? Bo my jako oficjalny dystrynutor na pewno żadnych spraw tak nie przeciągamy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokazywano mi daty wyjścia/wyjścia z/do systemu, nie dostalem żadnych listów przewozowych, nr trackingowych kurierskich, bedzie okazja sprawdzic tym razem proces reklamacyjny morele vs. silentum

czy można do Was bezpośrednio dostarczyć obudowe, np. w sobote ? serwis jest przy Okrzeii w Błoniu czy Jutrzenki w Warszawie ?

Edytowane przez klinsmann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi