Skocz do zawartości
Carat

Blue Led - Laptop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialem przedstawic malego moda którego zrobiłem. Mianowicie 2 niebieskie diody wsadziłem do aluminiowych tulejek umieściłem je na stojaczkach, przerobiłem zasilanie na USB, przykleiłem do matrycy i oto efekt :) Czekam na wasze opinie :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądjając te zdjęcia nasunęło mi się jedno następujące pytanie. Czy te diody mają jakieś konkretne zadanie, czy mają oświetlać jakieś precyzyjnie wybrane punkty ?

To samo pytanie nasuwało się mi! :) W jakim konkretnym celu one tam są? Czy ma to wyglądać jakoś extra? Dla mnie nie wygląda to za specjalnie, ale jak to jest Twój pierwszy mod to gratuluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wlasnie o to chodzi ze diody robilem sam, bo po co kupowac za np. 40zl laserled jesli za pomoca tulejki i tokarki jestem w stanie zrobic to samodzielnie, a fotki zamiescilem po to bo nie widze tu narazie aby ktos rozpoczal cos robic z obudowa z laptopa, to o wiele trudniejsze niz obudowa zwykla ktore rowniez robilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO to ma kurde byc? Gotowce kupil, nakleil na laptopa i sie jara, ze ma moda. :lol: :lol:

Moze pomaluj laptopa to wtedy moze bedziesz mial jakakolwiek satysfakcje. Same diody chocby nawet firmowe to nie zaden MOD! :lol: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się ze Spiderem. Toż to nie jest mod :D:D Przykleić dwie diodki :D:D Jakby je ukryć przynajmniej, albo coś ... Ale to jest bez sensu(moim zdaniem).

wojto19a <-- w laptopie nie ma co modować?? że niby wnętrze jest mniej ciekawe?? a wyobraź sobię obudowę do laptopa z plexi z podświetleniem elementów w środku :D:D Albo podświetlane od dołu klawisze :D:D Gdyby laptopki nie były takie drogie, to można by było śakiś kupić na moda :D:D, ale zaczynają się używane chyba od 500-600 zeta(jakieś 386), a za tyle to ja mogę mieć Chiefteca BiG Tower :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się ze Spiderem. Toż to nie jest mod :D:D Przykleić dwie diodki :D:D Jakby je ukryć przynajmniej, albo coś ... Ale to jest bez sensu(moim zdaniem).

wojto19a <-- w laptopie nie ma co modować?? że niby wnętrze jest mniej ciekawe?? a wyobraź sobię obudowę do laptopa z plexi z podświetleniem elementów w środku :D:D Albo podświetlane od dołu klawisze :D:D Gdyby laptopki nie były takie drogie, to można by było śakiś kupić na moda :D:D, ale zaczynają się używane chyba od 500-600 zeta(jakieś 386), a za tyle to ja mogę mieć Chiefteca BiG Tower :D:D

Wbrew pozorom mozna nieco laptopa zmodowac: pomalowac obudowe na ciekawy kolor, a jesli mamy odpowiednia ilosc kasy to mozna zrobic jakies iluminatory malutkie w obudowie w okolicach klawiatury i podswietlic, mozna takze podswietlic ledami klawiature od spodu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi