adtg Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 Witam Mam problem dotyczący montażu tego chłodzenia.Dokładnie mówiąc nie wiem jak mocno dokręcić radiator.W tej chwili radiator można przekręcać na boki (po zamontowaniu).Nie wiem czy takie luzy są dopuszczalne.W tej chwili w biosie temperatury procesora w spoczynku to 28/29 stopni. Z góry dzięki z pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 (edytowane) Witam Mam problem dotyczący montażu tego chłodzenia.Dokładnie mówiąc nie wiem jak mocno dokręcić radiator.W tej chwili radiator można przekręcać na boki (po zamontowaniu).Nie wiem czy takie luzy są dopuszczalne.W tej chwili w biosie temperatury procesora w spoczynku to 28/29 stopni. Z góry dzięki z pomoc z łopatologicznej instrukcji dołączonej do thermala (źródło www thermala) oraz ze zdjęć tutaj wynika że wszystko powinno być skręcone na sztywno. najwyraźniej coś zrobiłeś nie tak skoro masz jakieś luzy albo nie dokręciłeś coolera śrubą na środku nad cpu. Edytowane 29 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adtg Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 Wiem że sam montaż jest prosty.Dokręcałem śrubę nad procesorem,kręciłem i kręciłem i dalej był luz.Nie wiem czy mam kręcić do oporu aż wszystko będzie zamontowane na sztywno.Wykonałem naprawdę sporo obrotów dokręcając radiator.Boje się coś uszkodzić kręcąc na chama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 wszystko jest oczywiście kwestią wyczucia ale jeżeli dobrze to zmontowałeś to powinieneś krecić tak długo aż poczujesz opór. może to ci rozjaśni w ciemności: mówiąc opór mam nadzieje że masz wyczucie w rękach i nie ściskasz rączek kombinerek w rękach tak że się spotykają lub wyginasz klucze od 17 wzwyż w gołych rękach dokręcając śrubę jak mój kolega szczypiornista :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Akurat na tym filmiku gość popełnia jeden błąd. Montuje taką małą ramkę do backplate. W instrukcji napisane że to tylko do socket 775. Ja swoje macho dokręcałem na wyczucie nie za mocno żeby nie pokruszyć procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...