Skocz do zawartości
zbm

Wielki problem utrata danych Windows XP

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy potrzebuje waszej pomocy. Miałem awarje systemu i chciałem sam coś naprawić

Windows xp się nie odpalałm a komunikat wyświetlany był taki:

c:\windows\system32\config\system

Zrobiłęm tak jak jest napisane tutaj:

Sposób na brak pliku C:\WINDOWS\System32\Config\system | BazaPoradnikow.pl

Sysytem sie uruchomił ale jest goły Znaczy dane są na dysku ale nie działają programy żadne programy. Chodzi mi głównie o pocztę office 2007 jak ją odzyskać?

W lokalizacji C:Windows pojawiła sie ikonka repair

DA SIĘ Z TYM COŚ ZROBIĆ??

Edytowane przez zbm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

format, te pseudo naprawy nie działają w windows'ie jak powinny. Zainstaluj od nowa programy i powinno być ok. Kolejnym krokiem nie używaj outlocka do wiadomosci e-mail, powinna być kopia zapasowa na twojej poczcie zewnętrznej o ile przestawiłeś opcję w outlocku), nic nie zrobisz, bo konfigurator został nadpisany czyli wszystkie ustwienia zostały zastąpione, przez co programy mogą, ale nie muszą działać.

Edytowane przez krzysztof903

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zalogowany jesteś na innym koncie administratora.

Wejdź w C:\Document and setting\ tam będzie nazwa twojego konta, będziesz miał dostęp do wszystkich plików z twojego konta (np. pulpit, moje dokumenty itd.).

Jeżeli nie będzie tam twoich danych, wyłączasz kompa, ściągasz na innym komputerze pakiet programów Hirens boot CD, nagrywasz go na płytkę lub tworzysz bootowalnego pendriva. Uruchamiasz kompa na którym znikły ci dane montujesz płytkę w napędzie lub wpinasz pendriva. Ustawiasz odpowiednią opcję do bootowania w BIOSie i uruchamiasz mini Windowsa XP z pakietu programów Hirens boot CD. Teraz do odzyskania danych będziesz miał duży wybór programów, mogę ci polecić z nich recuva (w opcjach musisz ustawić żeby przywracał ci dane wraz z folderami), get data back. Aczkolwiek innymi programami też powinieneś przywrócić dane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie miałem konto o nazwie Windows XP już go nie ma ale wszystko jest C:\Document and setting... zalogowany jestem jako admin. Teraz tak się zastanawiam jak przelogować się do starego konta w windowsie go nie widać. Może utwożyć konto o takiej samej nazwie? i przekopiować pliki ze starego konta?

A może jest sposób na uruchomienie outlocka z konta Administratora? Bo w sumie zależy mi najbardziej na ustawieniach i żeby odzyskać hasło tak żeby szef się nie dowiedział?

Edytowane przez zbm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi