wiru223 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Witam Parametry mojego komputera Karta Graficzna : GTX590 Procesor: i5 2500k 3.6GHz Ram: 8GB Zasilacz: 800W Płyta główna: P67-D3-B3 Opis problemu: Podczas włączania gry komputer zawiesza się w pewnym momencie pojawił mi się ten komunikat Screen: http://imageshack.us/photo/my-images/546/dsc0100kw.jpg/ Dodam drugi screen z BluScreenViev : http://imageshack.us/photo/my-images/822/bluemk.jpg/ Rozumiem że przyczyną problemu jest plik : nvlddmkm.sys O ile wiem to plik odpowiadający za grafike Moje próby rozwiązania: - Instalowałem sterowniki nvidia v285.62, v295.73, oraz najstarszy z płyty zawiesza się - Sterownik v295.73 bez Nvidia Kontroler 3D Vision działało przez 30-35 min potem się zawieszał - Sterownik v295.73 bez Nvidia Kontroler 3D Vision i Nvidia Sterownik Dźwięku HD tak samo jak u góry 30-35 min max i zawiesza się - Aktualnie Zainstalowałem wszystkie sterowniki zawiesza się aby gra się włączy - Sprawdzałem Temp 80 normalna jak na gry lepszej grafiki - Od pewnego czasu monitor mrugać zaczął może to wina monitora ? włącza się i wyłącza Liczę na waszą pomoc Edytowane 3 Czerwca 2012 przez wiru223 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Skoro zawiesza się na każdych sterach to pewnie grafa padła, jak mi padł gtx260 to miałem podobny bsod no i na szafce leży 8400gs który działa do instalacji sterów właśnie potem bsod lub zwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qur..aK Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Uuuu :D! No to akurat jest problem bo mialem to samo ale pomogę Ci x]. Na necie znalazlem wiele wskazowek ale zadna mi nie pomagala i po dosc DLUGIM okresie bezsilnosci co nigdy nie zdazylo mi sie tak dlugo dochodzic doszedlem sam do tego. Po pierwsze i najwaniejsze to czy uzywasz jakis programow do tworzenia profili graficznych dogier w celu jak wiadomo zaspokojenia wizualnych-wydajnosciowych potrzeb(np. nVidia Inspector) gier. Dokladnie rok temu na "jednej" z wersji sterów graficznych nVidi[akurat na ktorych BF3 chodzil najlepiej:)] i uzywajac nVidia inspectora i blokujac klatki na poziomie 75 FPS (ruszenie tej opcji!) wywolywalo u mnie BSOD! Minął miesiąc, wszyscy grali w BF'a 3 a mnie trafialo! Po juz chyba dwudziestym blue screenie(DLA TEGO TWORZENIE OBRAZU PARTYCJI JEST POMYSLEM NA NOBLA BO KAZDY BLUE SCREEN CIAGNIE KONSEKWENCJE) wywalilo mi sterownki grafy i zainstalowalem je na nowo(oczywiscie jak Geforce to TYLKO STERY X-Treme drivers od chlopakow z TWEAKRUS.COM(!)) i nie uzylem nVidia inspectora! Odpalime gre majac nadzieje na chociaz 30 minut grania nie doczekalem sie blue screena i od razu wiedzialem ze to nVidia inspector. Po kolei ustawialem kazda opcje pod siebie i gralem, gralem i doszedlem do Max Frame Limit(blokowanie klatek na podstawie obserwacji sredniej ilosci w grze daje kopa grafice) ustawiajac ta opcje-Alt Tab i gram dalej. Mija 10 minut i BSOD! Eureka:P! Co najleprze w jednej wersji sterownikow tylko tak sie dzialo a w kolejnej nowszej juz wersji wywalalo sterownik ekranu. Tak wiec mi to pomoglo. Inni pisali ze maja ten jak instaluja sterownik bez podpisu cyfrowego czyli jakie kolwiek modyfikowane-optymalizowane stery tworzyly ten problem i na marginesie mowiac trzeba to wyaczac (ReadyDriver Plus V1.2 ONLY! - http://www.citadelindustries.net/rdp.php , http://leshcatlabs.net/index.php/2011/04/windows-7-x64-driver-signature-enforcement-explained/) Aby te stery dzialaly tak jak zostaly napisane czyli pod kontem wydajnisci trzeba wylaczac podpis cyfrowy sterownikow bo to moze byc tez problem. Wiecej rozwiazan nie ma tego problemu bo robilem wszystko co mozliwe. Nowa winda, nie sciagalem aktualizacji do niej itp. Glupie blokowanie klatek i BSOD ? Dziekujemy Ci Microsoft! STFU!!! :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...