jamniol Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witam. Przeglądałem nieco sklepy, jednak ostani napęd optyczny kupowałem jakieś 5 lat temu. Nagwyrakę potrzebuję do archiwizacji danych. To jest podstawowa funkcja. Nic więcej nie jestem w stanie napisac, bo symbole i opisy tych produktów nic mi nie mówią. Wejście w komputrze pod SATA. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) przejrzyj sobie Forum CDRinfo.pl - tam siedzą rasowi wypalacze :) wcześniej na topie był liteon ihbs112, nie wiem co teraz. dla ciebie liczy się jakość zapisu i najlepiej możliwość testowania jakości nośnika (ten liteon ją posiada) no i owe nośniki też nie jakieś pierwsze tańsze z marketu - bo są do niczego :) dobrze zgłębić ten temat przed archiwizacją - wersje fw, strategie zapisu, typ nośnika - można wielokrotnie wydłużyć żywotność nagrań. Edytowane 3 Czerwca 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...