Skocz do zawartości
Yeske

Czy nowa grafa coś pomoże?

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki zestaw

AMD Phenom II X4 940 Quad-Core przekrecony na 3,3

na nim Arctic Cooling FREEZER 7 PRO

Sapphire Radeon HD4870 VAPOR-X

AsRock AOD790GX/128M

8gb 800mhz ddr2

BeQuiet DarkPowerPro 550W

Gram na monitorze z rozdziałką 1680x1050 mam zamiar zmienić go na większy z rozdziałką 1920x1080 pytanie czy wymiana karty na powiedzmy hd7770 albo hd6850 wystarczy, żeby grać na podobnym poziomie. Ewentualnie wchodzi w grę crossfire bo mam drugie miejsce, tylko czy zasilacz pociągnie? Aktualnie to głównie ciskam w D3 i wowa.

Drugie zaś pytanie czy duża jest różnica jeśli zamiast monitora z tunerem lub bez, kupię telewizor z fullHD? Ma ktoś porównanie pomiędzy telewizorem 32' i monitorem np 32' ?

Edytowane przez Yeske

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do grafiki to celowałbym w HD6870, żeby odczuć skok wydajności. Jak porządnie podkręcisz obecną kartę to w full HD będzie się sprawować równie dobrze.

Jeśli chodzi o monitor to nie produkuje się monitorów większych niż 24" z rozdzielczością full HD, bo przy większym monitorze wszystko jest rozciągnięte i tekst wygląda fatalnie. Telewizor będzie nadawał się tylko do gier i będziesz musiał sie od niego odsunąć z półtora metra, żeby to jakoś wyglądało. Polecam monitor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi