Yeske Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) mam taki zestaw AMD Phenom II X4 940 Quad-Core przekrecony na 3,3 na nim Arctic Cooling FREEZER 7 PRO Sapphire Radeon HD4870 VAPOR-X AsRock AOD790GX/128M 8gb 800mhz ddr2 BeQuiet DarkPowerPro 550W Gram na monitorze z rozdziałką 1680x1050 mam zamiar zmienić go na większy z rozdziałką 1920x1080 pytanie czy wymiana karty na powiedzmy hd7770 albo hd6850 wystarczy, żeby grać na podobnym poziomie. Ewentualnie wchodzi w grę crossfire bo mam drugie miejsce, tylko czy zasilacz pociągnie? Aktualnie to głównie ciskam w D3 i wowa. Drugie zaś pytanie czy duża jest różnica jeśli zamiast monitora z tunerem lub bez, kupię telewizor z fullHD? Ma ktoś porównanie pomiędzy telewizorem 32' i monitorem np 32' ? Edytowane 3 Czerwca 2012 przez Yeske Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 niewielka różnica w rozdziałce - niech zostanie ta co jest, ew. ją troche podkręć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Co do grafiki to celowałbym w HD6870, żeby odczuć skok wydajności. Jak porządnie podkręcisz obecną kartę to w full HD będzie się sprawować równie dobrze. Jeśli chodzi o monitor to nie produkuje się monitorów większych niż 24" z rozdzielczością full HD, bo przy większym monitorze wszystko jest rozciągnięte i tekst wygląda fatalnie. Telewizor będzie nadawał się tylko do gier i będziesz musiał sie od niego odsunąć z półtora metra, żeby to jakoś wyglądało. Polecam monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) ale karta powinna wystarczyć - gdyby było inaczej zawsze można dokupić. PS: ech przydała by sie możliwość usuwania posta ;> @down źle doczytałem :) Edytowane 3 Czerwca 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Chemik16, to się przybliż ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Jeśli chodzi o monitor to nie produkuje się monitorów większych niż 24" z rozdzielczością full HD Ciekawe bo ja użytkuję do pracy LG 27" LED DM2780D-PZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Sory, miało być 27 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeske Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 a więc monitor będzie 27" ;)zobaczymy jak pociągnie ta moja karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...