zaodrze244 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 (edytowane) mam ostatnie jakie były nie w wersji betaNo to czas na zmiane Temat rozwija się w kierunku nie kupować i trzymać się z daleka :) Ja zamówiłem zwykłą, ale że był pre order to coś tam dorzucili. Ja narazie się zastanawiam, rozważam opcje ;) moim zdaniem gierka jest super i warta kupna. Wysłane z mojego Lenovo S5000-F przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Maja 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Piracka wersja Watch Dogs - ostrzeżenie Edytowane 26 Maja 2014 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Zdesperowani developerzy wymyślają żałosne historyjki, tej grze już nic nie pomoże, fail i tyle. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Po wczorajszej kilkugodzinnej sesji musze powiedziec, ze ta gra jest cienka jak barszcz i wyleje tutaj swoj zal. Zacznijmy od modelu jazdy, jest tak spie olony, ze masakra. Preferuje bieganie z buta, niz jazde autem. I to nie tylko na drodze, nawet glupia motorowka plynie sie jak po stole. Myslalem, ze w Sleeping Dogs model jazdy byl zly, jak ktos mysli jak ja, to musi zagrac w Watch Dogs. Do tego nie ma zadnego funu w odkrywaniu nowych fur, nie to co w GTA gdzie zawsze wypatrywalo sie fajnej fury na drodze, aby ja zatrzymac i nia posmigac. I te kolizje, mimo tego, ze ocierasz sie 1/4 szerokosci twojego auta o inny samochod to jedziesz dalej. Oczekiwalem od tej gry duzo wiecej. Brakuje tutaj swobody, nie ma akcji w powietrzu, w GTA V biore samolot / spadochron i skacze. Hakowanie przechodniow na gotowke (a raczej wciskanie Q) nudzi sie po godzinie, jak sie okazuje, ze nie ma na co tej gotowki wydac. Co prawda mozna kupic jakies auto, ale po co jak prowadzi sie je jak kazda inna wanne. Caly watek fabularny mozna jakos przelknac, ale te misje sa tak glupie i powtarzalne, nie ma absolutnie jak tego przyrownac do GTA V. Kto zagra w obydwie gry, ten zrozumie o czym mowa. W GTA gra sie jak w film fabularny, w Watch Dogs sa tylko trzy typy misji, dojedz-hakuj-zabij albo dojedz-zabij albo dojedz-hakuj. W ogole ta gra smierdzi na kilometr Assassinem. Sluzby mundurowe to maly zawod w moich oczach, po jakiejs eksplozji lub strzelaninie, ani straz ani sluzby medyczne nie pojawiaja sie - mala rzecz, a jednak wali po oczach. Tylko policja na plus, ktora na miejscu zbrodni pojawia sie tylko wtedy, gdy zaalarmuje ja jakis swiadek - w GTA pojawiaja sie nawet na srodku pustyni. Premiera tej gry to kolejna okazja, aby uklonic sie nisko przed Rockstar, bo jednak z piatka zrobili taka robote, ze konkurencja zostala w tyle o lata swietlne. PCtowcy moga zagrac, aby oslodzic sobie czas oczekiwania na GTA V na PC, ale jak nie musicie, to nie kupujcie tej gry. Zatrzymajcie pieniadze na arcydzielo od Rockstar. Jak do sieci wpadnie konkretne porownanie kilku aspektow z GTA V, a bedzie takie napewno, to niektorzy pospadaja z krzesel. A na poczatek: Edytowane 26 Maja 2014 przez kucyk 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Przed chwilą przyszła do mnie paczka z grą. Już zainstalowana i ku mojemu zdziwieniu można grać przed premierą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) AMD Catalyst 14.6 brings Eyefinity with mixed resolutions support Performance update Catalyst 14.6 will also provide performance boost to Watch Dogs, Thief and Murdered Soul Suspect (which is not yet released). You should expect 25-28% better performance in Watch Dogs with the new drivers. Catalyst 14.6 also has new CrossFire profiles specificly for WD. AMD claims it will provide up to 99% scaling to Watch Dogs. Edytowane 26 Maja 2014 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Tylko 25%? To z tego wynika, że 290x nadal będzie się gorzej sprawować od gtx770 -.- Tapatalk 4 @ SGS 3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 U mnie nic nie rwie. Poważnie. I to niezależnie od detali. A masz wyłączony plik wymiany? Jak tak to w sumie jest to możliwe, chłopy na guru3d piszą , że wyłączenie swapu bardzo mocno redukuje te przycięcia/rwanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) @kucyk Zapomniałeś napisać o fatalnej optymalizacji. Wczoraj grałem około godzinę na ustawieniach co dawałem wcześniej, nastąpił wyciek ramu i koniec gry... Jeszcze żadna gra nie zjadła mi całego RAMu, żeby jeszcze grafika była taka jak na E3 2012 to bym zrozumiał a tak... Edytowane 26 Maja 2014 przez scratix 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 U mnie przy najwyższych detalach + SMAA + Teksturach High jest ok. Nie wiem ile klatek, ale mi wystarczy. Przy teksturach ultra nie mogę grać bo przycina okrutnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Jedyna nadzieja to multum łatek i nowe stery od NV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 A masz wyłączony plik wymiany? Jak tak to w sumie jest to możliwe, chłopy na guru3d piszą , że wyłączenie swapu bardzo mocno redukuje te przycięcia/rwanie. Mam tylko 4GB ramu (16gb na gwarancji), tak więc swap włączony (4gb na ssd). Mój aktualnie jedyny problem to niski framerate na ustawieniach innych niż LOW (na low jest cały czas ponad 45 fps i jest to płynne jak dla mnie) i wywalanie się gry co 40-50 minut (windows wywala error o małej ilości pamięci i gra się wysypuje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Przed chwilą przyszła do mnie paczka z grą. Już zainstalowana i ku mojemu zdziwieniu można grać przed premierą :) No ale jednak przycina, co za tym idzie optymalizacja skopana MEGA... Jak dobrze że nie kupiłem tego bo bym miał tylko kasę w błoto wywaloną, pograłem kilka godzin wczoraj w "demo" do sprawdzenia ale... No niby nawet fajnie się gra (chociaż do nawet takiego GTA IV daleko) , jednak działa ta gra tragicznie. A sprzęt mam taki który to sobie powinien z palcem w radiatorach łyknąć ;-) Najlepsze jest to kiedy nagle mam spadek z 60 fps na 30 i muszę ESC wciskać, wchodząc do menu i wyjść, żeby znowu było 60 :D A użycie GPU maks 55-60% :D Edytowane 26 Maja 2014 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 A masz wyłączony plik wymiany? Jak tak to w sumie jest to możliwe, chłopy na guru3d piszą , że wyłączenie swapu bardzo mocno redukuje te przycięcia/rwanie. Ja mam wyłączony, mam też 12GB ramu i absolutnie nic się nie przycina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Nowe stery od nv , ale wątpie by cokolwiek zmieniały :> Link Nie próbujcie ich szukać na stronie nv , na razie nie są dostępne :> 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Faktycznie: GeForce 337.88 WHQL, Game Ready Watch Dogs Drivers Increase Frame Rates By Up To 75% Watch Dogs Graphics, Performance & Tweaking Guide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Już są na stronie Nvidii, właśnie pobieram. Zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Faktycznie: GeForce 337.88 WHQL, Game Ready Watch Dogs Drivers Increase Frame Rates By Up To 75% Watch Dogs Graphics, Performance & Tweaking Guide 75% ale na jakim konfigu? na SLI? poprzednie stery w ogole obslugiwaly SLI w tej grze? bo jak nie to dodali wsparcie SLI i juz sie zrobilo 75% prawda jest taka, ze optymalizacja w tej grze lezy, tak samo jak w innych produkcjach z tego studia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Czekam grzecznie, aż się gra pojawi na liście, ale nie chcą prezentu dla preorderów zrobić chyba ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Faktycznie: GeForce 337.88 WHQL, Game Ready Watch Dogs Drivers Increase Frame Rates By Up To 75% Watch Dogs Graphics, Performance & Tweaking Guide Faktycznie to masz problemy z czytaniem , jak nie masz zielonego pojęcia o sterownikach to wstrzymaj się z wypowiedziami. Nikt do tej pory nie wspominał o DeferredFxQuality="console" w gameprofile , radzę zmienić na pc po tym zabiegu gra wygląda sporo lepiej od strony odświetlenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Faktycznie to masz problemy z czytaniem , jak nie masz zielonego pojęcia o sterownikach to wstrzymaj się z wypowiedziami. Nikt do tej pory nie wspominał o DeferredFxQuality="console" w gameprofile , radzę zmienić na pc po tym zabiegu gra wygląda sporo lepiej od strony odświetlenia. Nvidia twierdzi co innego: DeferredFxQuality: The quality of 'deferred' visual effects. Changing this to “pc” from "console" had no change on performance or image quality in any test we performed. Edytowane 26 Maja 2014 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Wydajność spada jak włączysz pc możesz sprawdzić , tylko trzeba restartować grę. Ale sprawdzę jeszcze raz by mieć 100% pewność , może coś się przewidziało człowiekowi :> Sprawdziłem 337.88 i wydajność jest identyczna , inaczej nie mogło być , ponieważ 337.50 i 88 to ten sam branch , jedynie wprowadzili nieduże poprawki. Wpis "console" 59.5fps 48fps - AAx4 Wpis "pc" 58fps 47fps - AAx4 Edytowane 26 Maja 2014 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Po 3 godzinach gry łącznie dałem sobie spokój z tą grą. Optymalizacja leży. Ja się zastanawiam co oni robili przez tyle czasu po przesunięciu premiery. Dostajemy towar wybrakowany z nudnymi i powtarzającymi się misjami. Do tego model jazdy jakby się jechało po lodzie. Samochody reagują za bardzo gwałtownie. Brak tu jakiejkolwiek fizyki jazdy. Normalnie obłęd. Nie wiem co oni sobie myśleli że to hakowanie tak ludzi będzie jarać że nie będą patrzeć na słabe misje, kiepski model jazdy i mało zaludnione miasto. Nie ma co tu robić porównań do GTA V bo ta gra się nie umwywa.. Jedyne co je łączy to, że to też jest Sandbox. Nie jestem jakimś fanem Sanbox'ów i np GTA IV mnie troszkę nudził , ale o GTA V tego powiedzieć nie mogę. Tak jakbym grał w inteaktywny film. Takie wrażenie na mnie zrobiły ostatnio tylko 2 gry. Heavy Rain i Call Of Duty 4. Z początku było ciekawie. Zwłaszcza początek na stadionie, ale im dalej tym gra staje się monotonna. Do tego ciągle spadki FPS nawet na detalach na high. A uzycie GPU na poziomie 70% (czasem wyżej). To jest przykład jak można spartolić dobrze zapowiadający się tytuł. Jak mam wybrać co kupic i kogo wesprzeć to wolę kupić nowego Wolfa. Ma dużo lepszą grywalność, sporo humoru i jest mega oldskulowo. Jedynie grafika odstaje. Edytowane 26 Maja 2014 przez Devil 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Potwierdzam że te nowe stery nic nie dają. Tak spartolonej optymalizacji nie widziałem chyba od czasów GTA IV na PC. Tyle że GTA broniło się całą reszta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) :D Nie moge :D Edytowane 26 Maja 2014 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Widziałem to już z 3x... Ciekaw jestem jakie oceny dostanie to dostanie. Właśnie dostałem info że sklep wysłał mi kod na to, i się zastanawiam czy sprzedawać czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 u mnie w ogole nie działa sli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 @sideband Moje "faktycznie" odnosiło się do twojego "Nie próbujcie ich szukać na stronie nv , na razie nie są dostępne" ty męczący, arogancki człowieczku. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 O <span style='color: red;'>[ciach!]</span>a jaki gniot. To jest wersja alpha wydana czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 GTA IV wyszło 6 lat temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...