aros Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 kupiłem w Sirriusie FICA za 839 zł :) i karta działa bez zastrzeżeń, ale w Q3 już przy 1280x1024 z FSSA i Anizo płynnie grać się nie da, co dopiero mówić o 1600x1200, procek mam XP1800 (nie podkręcony) a w 3DMark2003 przy domyślnych ustawieniach mam ok 3500 punktów, co wydaje mi się wynikiem dobrym jak na 9500PRO, dla mnie szczyt marzen to 1024x768 z FSSAx2 i Anisox2 lecz nie zawsze chodzi to płynnie (na Catalystach 3.2 i 3.4 tak samo) i co wy na to, czekam na opinie, może czegoś nie umiem ustawić bo tez zawsze jechałem na Nvidii albo Czacha sciemnia :) A jeszcze jedno, w gierach 2D (np Blietkrieg) skacze scrolling obrazu i kursor sie przycina, ale da sie grac na Cat. 3.4 jak mialem 3.2 to nie było szansy gry, zacinał się ekran aż miło :( poradźcie, czekam ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 wylacz fssa i anizo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 wylacz fssa i anizoWoW ale rada :lol: :lol: 3500pkt w 3dmarku03 to moim zdaniem troszke mało :!: A z tym przycinaniem w Q3 to sie troche zdziwilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 czy masz zainstalowane AGP swojej plyty ???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 3500pkt w 3dmarku03 to moim zdaniem troszke mało :!: A z tym przycinaniem w Q3 to sie troche zdziwilem. wynik w porzo nie podkrecony 9500pro tyle wyciaga ok.3500 do 3650 na deflaucie w zależnosci od posiadanych pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 3500pkt w 3dmarku03 to moim zdaniem troszke mało :!: A z tym przycinaniem w Q3 to sie troche zdziwilem. wynik w porzo nie podkrecony 9500pro tyle wyciaga ok.3500 do 3650 na deflaucie w zależnosci od posiadanych pamieci No jesli tak mowisz, ja nie zabardzo orientuje sie w 3dmarku03 ;]. Ale i tak jakos te przycinki w Q3 sa dla mnei dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aros Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 pamięci są chyba najwolniejsze jakie montuje sie na tych kartach Hynix 3.6 i mój procek nie jest podkręcony ani na 2000Mh ani na 2400Mh tylko spokojnie sobie chodzi na 1530 (XP1800+) więc chyba wynik 3500 jest niezły. Dlatego dziwi mnie że z FSSA i Aniso wolno chodzą giery czekam na więcej rad i lepiej zeby Gf4MX-owcy nie zabierali głosu bo nawet nie wiedzą o czym mówią :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 spróbuj jeszcze z nowymi omegami 3.4 miałes wczesniej nvidie?? jesli tak to robiłes format?? powiedz jeszcze jak instalowałes stery prawidłowo powinno wygladac tak-po formacie w tym wypadku system-dx9- stery od mobo- stery do grafy -control panel-oczywista po kazdym z elementów reset -zwłaszcza między sterami ati a control panelem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 jak odpalisz gre wyskocz do windy i ustaw wyzszy priorytet dla odpowiedniego procesu ( gry ) ... czasem to pomaga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aros Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 formatu nie robiłem, odinstalowałem Nvidie, zamieniłem karty, a dalej jak bartezjusz pisał, oczywiście AGP 8x i inne takie ustawienia o których się nie mówi są OK, moim zdaniem skoro wynik jest dobry w 3Dmarku to chyba wszystko pracuje dobrze, chyba jednak będzie wina w wolnym procku i magistrali 133, może Barton 2800 i 166 magistrala pomoże ? bo karta dziłała bez problemów, nie ma żadnych zwisów - stabilność na wysokim poziomie, po naczytaniu się różnych postów z problemami Radeonów jestem mile zaskoczony bezproblemowośćią tej karty ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 No to format :) P.S. A mi sie na 1024x768x32 bez fsaa i anizo w GTA: Vice City czasem przycina co robić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 No to format :) P.S. A mi sie na 1024x768x32 bez fsaa i anizo w GTA: Vice City czasem przycina co robić ? max dziwne u mnie na sterach 3.4 w 1280x1024 ainzo x8 aa x4 nie przycina absolutnie nic-bnawet grafy nie podkrecałem a mamy je przeciez praktycznie identyczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zainstalowałem sobie Q3, żeby sprawdzić jak chodzi z FSAA i ANIZO No i w rozdziałce 1280-1024 z FSAA x6 i Anizo x16 na max detalach wyciąga mi w timedemo 75 Fps. W normalnej grze na najbardziej wymagającej mapie + max botów mam minimalnie 40 FPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Hmm, a może karta się grzeje ? Ja gram (wprawdzie mam 9700) w 1280x1024x32 FSAA 4x i Anizo 16x wszsytko w grach na maxa i powiem, że jak dotąd nie odczułem spadku płynności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Hmm, a może karta się grzeje ? Ja gram (wprawdzie mam 9700) w 1280x1024x32 FSAA 4x i Anizo 16x wszsytko w grach na maxa i powiem, że jak dotąd nie odczułem spadku płynności.Naprawde łołłłłłłłłłłł 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aros Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 to napiszcie mi jak sprawdzić klatki w Q3 timedemo bo nie mam pojęcia - jak sprawdzę to wiele wyjaśni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Hmm, a może karta się grzeje ? Ja gram (wprawdzie mam 9700) w 1280x1024x32 FSAA 4x i Anizo 16x wszsytko w grach na maxa i powiem, że jak dotąd nie odczułem spadku płynności.Naprawde łołłłłłłłłłłł 8O :lol: No dobra, może przesadziłem :P Ale nie musisz od razu tak chamsko besztać :P :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 No to format :) P.S. A mi sie na 1024x768x32 bez fsaa i anizo w GTA: Vice City czasem przycina co robić ? max dziwne oj coś masz chyba skopane. Nawet u mnie na słabej karcie i procu chodzi lux na anizox8 i alias quincuix. To nie żart. KIedyś ktoś mi nie wierzył ale to jest prawda. Draw distane of course na max! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 No to format :) P.S. A mi sie na 1024x768x32 bez fsaa i anizo w GTA: Vice City czasem przycina co robić ? max dziwne oj coś masz chyba skopane. Nawet u mnie na słabej karcie i procu chodzi lux na anizox8 i alias quincuix. To nie żart. KIedyś ktoś mi nie wierzył ale to jest prawda. Draw distane of course na max! NIe powiesz mi ze jak masz deszcz + dym/ogien to ci nei przcina :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 panowie mała prośba -zwłaszcza AK47 proszę o dokładne ewentualne cytowanie wypowiedzi innych uzytkowników i w moim przypadku nie wsadzanie słów których nie napisałem pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aros Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 napiszcie mi proszę jak odpalić test Q3 timedemo zamiast się kłócić .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 napiszcie mi proszę jak odpalić test Q3 timedemo zamiast się kłócić .... najpier ~ pozniej piszesz timedemo 1 enter i wybierasz sobie demko ktore chcesz i gotowe jak chcesz bez dzwieku to musisz napisac w konsoli s_initsound 0 i snd_reset 1 ( lub snd_restart 1 juz niepamietam ale jak napiszesz czesc komedy np snd_res i nacisniesz tab to samo dopisze reszte ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 panowie mała prośba -zwłaszcza AK47 proszę o dokładne ewentualne cytowanie wypowiedzi innych uzytkowników i w moim przypadku nie wsadzanie słów których nie napisałem pozdro oj sorki, ale coś mi się tam pomieszało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Ja robiłem test timedemo na demo001 Czyli naciskasz ~ piszesz "timedemo 1" enter piszesz "demo demo001" enter po przeleceniu dema naciskasz tyldę (~) żeby zobaczyć wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...