SzymQ94 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Witam. Od niedawna w grach zaczęły mi się pojawiać artefakty.Usuwanie i ponowne instalowanie sterowników karty nic nie dało. Nie pomaga zmniejszanie ustawień taktowania GPU i pamięci. Nic nie zmienia również zmniejszanie detali, rozdzielczości itd. w grach. Specyfikacja mojego komputera: Procesor: Intel Dual Core E5300 2,6 GHz Płyta główna: Gigabyte G31M-ES2L 3 GB RAM Karta graficzna: Radeon HD 4550 512 mb Zamieszczam kilka screenów z gier i bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Track mania: COD: MW 3: GTA San Andreas: Edytowane 6 Czerwca 2012 przez SzymQ94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Wentylator na karcie działa, wentylacja w obudowie poprawna, komputer czysty w środku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymQ94 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Tak. Karta nie przegrzewa się na pewno. Dodam, że ma chłodzenie pasywne Edytowane 5 Czerwca 2012 przez SzymQ94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zapuść furmarka i odczytaj temp po 10 minutach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymQ94 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Maksymalna temperatura wyniosła 82 stopnie. Miałem tylko 4 fps. Czy to normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Jeśli miałeś 82 st. C po dziesięciu minutach to temp. samej karty jest w normie. Furmark nie obciąża natomiast procesora. W grach cpu jest obciążone i podgrzewa atmosferę w obudowie. Jaką masz obudowę i jak jest zorganizowana wentylacja? Możesz też zdjąć bok z obudowy i zobaczyć czy będą błędy w wyświetlanej grafice. Rozumiem, że karty nie podkręcałeś? Odpal w tle monitor programu MSI Afterburner i pograj w coś. Sprawdź jaką maksymalnie temp. osiągnęła karta. Maksymalne wartości temp pokazuje też chyba HWinfo, GPU-Z. Edytowane 5 Czerwca 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymQ94 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Podkręciłem tylko taktowania zegara jak na screenie w pierwszym poście. Nic nie daje ich obniżenie. Nie mogę znaleźć modelu obudowy więc wrzucam jej zdjęcie. Zdjęcie obudowy nic nie pomaga. Podczas gry w COD MW3 maksymalna temperatura karty wyniosła 76,5 stopnia Edytowane 6 Czerwca 2012 przez SzymQ94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 A po jakim czasie w grze pojawiają się te "kwiatki"? Masz jakiś wentylator, aby zrobić nawiew na kartę? Najlepiej sprawdzić kartę w innym kompie. Problemy nie ustaną, na gwarancję jeśli taka jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymQ94 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 W call of duty mw 3 pojawiają się od razu, w gta san andreas po kilku sekundach gry. Wiatraka niestety nie posiadam. Myślisz, że to wszystko przez zbyt dużą temperaturę karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Temp. lub uszkodzenie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymQ94 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Rozumiem, dziękuję za pomoc. A czy mógłbyś mi jeszcze doradzić jakąś kartę graficzną? Nie chciałbym żeby kosztowała więcej niż 250 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...