materkamil Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Jaki cooler do procesora i5 2500k i płyty Asrock Z68 Ex. 3 Gen 3. DO 300 zł!!! Ważne żeby pasował, ostatnio przejechałem się z Noctuą, miałem problemy z wymianą i nie chce już o tej firmie słyszeć. Dlatego, potrzebuje coś co działa dobrze, do obudowy Cooler Master 430. Ważne że będę mocno podkręcał, ponad 5 GHz! Dlatego co polecicie dobrego i drogiego? (Może przekroczyć coś 30 zł + - ). A może coś z wodnych? Tylko nie znam się na tych całych chłodnicach więc chciałbym jak coś to gotowy zestaw z ładną instrukcją :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 (edytowane) O sensownym LC w tej cenie zapomnij. Hm, ostatnio testowałem Prolimatech Genesis i mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Spoko mogę go polecić, bo wydajny, a i problemów z montażem/kompatybilnością nie powinno być.Tyle tylko, że nie możesz mieć przesadnie wysokich pamięci. Przeciętne radiatorki (G.Skill PI) bez problemu się mieszczą. Edytowane 12 Czerwca 2012 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
materkamil Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 (edytowane) Miło mi by było linki jakieś dostać :) Można jeszcze jakieś inne propozycje. Ramy mam małe więc spokojnie się zmieści, gorzej z obudową (mała jest, Noctua D14 SE2011 nie za bardzo się mieściła a miała 16 cm) PS: Linki możesz szczególnie w sklepie saturion.pl bo tam zaliczyłem ostatnią wpadkę i mam 300 zł nadpłaty Edytowane 12 Czerwca 2012 przez materkamil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
materkamil Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 (edytowane) Stop. A co sądzicie o Noctua NH-U12P SE2 Edit: Sorki że zapomniałem edytować, ale tu się chyba postów nie kasuje Edytowane 12 Czerwca 2012 przez materkamil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Ponoć nie chciałeś chłodzenia tej marki. Poza tym 430 to skrzyneczka i ciężko polecić coś wydajnego co do niej wejdzie, bo nie napisałeś ile mm masz od procesora do ścianki bocznej. W dodatku chcesz osiągnąć 5GHz nie wiadomo po co - znasz w ogóle potencjał jednostki, którą posiadasz czy tak strzelasz w 5GHz, bo niektórym się udaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
materkamil Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Oczywiście wiem co to 5 GHZ. Znam się trochę na OC więc spoko. Do 430 miałem noctuę d14 (tą złą) ale na szczęście pamiętajmy że w obudowie jest okno z plastiku. Nawet jak się nie mieści to okno może się trochę wygiąć i wejdzie wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...