Skocz do zawartości
tHuNaR

Nowosci na bloki.republika.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Wyslalem im wczoraj maila i do dzis mi nie odpisali - fajna mi firma - jak bym tak robil to bym dawno z torbami poszedl.

A tu jeszce chce cos od nich kupic ( ciach, ciach )

Tylko pytanie co ??? GK - 5/G/M ???

Czy jest jeszcze jakas alternatywa oprucz republiki. nukemona i ( ciach ) cpc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak juz dostaniesz ten blok to zrob test i go opublikuj pewni bedzie szybciej niz oni to zrobia.

Ja tez dostalem od nich taka sama odpowiedz. i wycene zestawu jaki bym chcial ( kolo 240 zl - da sie strawic ) Tylko nie sa mi go w stanie dostarczyc do soboty dlatego bede zamawiac po 1.7.2003 zobaczymy ile to warte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, ja miałem farta, bo zamówiłem jeszsze po starych cenach i zestawem (w zestawie wtedy wychodziło 20 zł taniej ni z odzielnie, a teraz to chyba z 50 zł). Niestyty juz teraz ten zestaw zlikwidowali.

W sklad zestawu wchodzil:

:arrow: bloczek ten miedziany "G"

:arrow: blok na GPU

:arrow: blok na chipset

i w tej samej cenei na życzenie z zapinką lub bez 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , jestem przedstawicielem "Blokow Wodnych" z republiki , pierwszy raz przylaczam sie do dyskusji o naszych blokach na tym forum - do tej pory bylem tylko i wyłącznie obserwatorem ( to już 6 miesięcy ) . Cieszę się że wszyscy użytkownicy naszych bloków są zadowoleni z ich wydajności i niezawodności jednocześnie zapewniam że cały czas pracujemy nad nowościami i jakościa naszych wyrobów!!! Mój post wysyłam po to aby w miare możliwości i czasu móc (wreszcie) zacząć brać udział w dyskusjach na temat naszych bloków (BEZPOŚREDNIE PYTANIA O BLOKI PROSIŁBYM KIEROWAĆ NA ADRES PODANY NA STRONIE). POZDRAWIAM WSZYSTKICH !!!

Chciałbym też przeprosić moich przedmówców za brak możliwości szybkiego zrealizowania ich zamówień ale poprostu nie dysponujemy w tej chwili tym typem bloków (COLD CROWN) - wszystkie inne są.

Nasza strona faktycznie jest napisana dość specyficznie za co serdecznie przepraszamy szczególnie osoby którym nie działa ona poprawnie (użytkownicy IE i NN nie powinni miec zadnych problemów) ,będziemy starać się jak najszybciej poprawiać wszystkie błędy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BW-4u

Jest tylko jeszcze jeden problem, mianowicie chodzi tu o to ze od okolo 2 dni nie moge wejsc na wasza strone choc usilnie sie staram po kilka razy dziennie bo caly czas wyskakuje komunikat o przekroczeniu przez Twoją stronke limitu transferu.

Mysle ze czas cos z tym zrobic, taka solidna firma a jest pod jakimis limitami.......

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tego moznaby jeszcze popracowac nad szybkoscia ladowania. Z prob wejscia przez Opere, z ktorej kozystam na codzien zrezygnowalem, ale pod IE6 tez nie moge sie dostac bo ladowanie strony staje :(

Moglibyscie dodac do oferty jakis bloczek na HDD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , jestem przedstawicielem "Blokow Wodnych" z republiki , pierwszy raz przylaczam sie do dyskusji o naszych blokach  na tym forum - do tej pory bylem tylko i wyłącznie obserwatorem ( to już 6 miesięcy ) . Cieszę się że wszyscy użytkownicy naszych bloków są zadowoleni z ich wydajności i niezawodności jednocześnie zapewniam że cały czas pracujemy nad nowościami i jakościa naszych wyrobów!!! Mój post wysyłam po to aby w miare możliwości i czasu  móc  (wreszcie) zacząć brać udział w dyskusjach na temat naszych bloków (BEZPOŚREDNIE PYTANIA O BLOKI PROSIŁBYM KIEROWAĆ NA ADRES PODANY NA STRONIE). POZDRAWIAM WSZYSTKICH !!!

Chciałbym też przeprosić moich przedmówców za brak możliwości szybkiego zrealizowania ich zamówień ale poprostu nie dysponujemy w tej chwili tym typem bloków (COLD CROWN) - wszystkie inne są.  

Nasza strona faktycznie jest napisana dość specyficznie za co serdecznie przepraszamy szczególnie osoby którym nie działa ona poprawnie (użytkownicy IE i NN nie powinni miec zadnych problemów) ,będziemy starać się jak najszybciej poprawiać wszystkie błędy.

a ja mam pytanie odnoscie Twojego podpisu, w jakich warunkach (temp otoczenia) jest osiagnieta ta temp 27-29*, czym mierzona, jaka temp wody (mierzona przed czy za nagrzewnica) no i jaka nagzrewnica (wymiary) z jakimi wentylami?

na razie to tyle :)

BTW

Witam na forum :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

danieldz

tak jak juz pisalem staramy sie jak najszybciej i w miare mozliwosci zmienic ten nieporzadany stan rzeczy w ktorym stronka dziala dobrze ale nie wszystkim .

Niemiec

Pod IE nie powinno byc problemu zadnego . Bloki na HDD a takze na PSU planowane są na lipiec mam szczerą nadzieje że się wyrobimy.

Rosio

Wyniki te osiągam w warunkach szczegółowo opisanych na naszej stronie w dziale z testami . Do pomiaru temp w pomieszczeniu i wody używam elektronicznego termometru z 2 czujnikami temperatur - jeden na kablu - i to wlasnie ten wkladany jest do zbiornika z wodą aby mierzył jej temperaturke. Temperatura w czasie testów zmieniała się ... W zeszłą środe kiedy je zaczeliśmy było jeszcze ciepło i wtedy temp wody miala nawet 27C a otoczenia 25C . Moj Huricane testowany był w piątek kiedy było już chłodniej 23C w pomieszczeniu a woda miała ok 24-25C i własnie wtedy temp CPU osiągała maks. po 8h stresu 29C. Chłodnica (zdj. na stronie) to miedziana chłodniczka wymiary mniejwięcej 21cmx21cm , wchodzą na nią 4 wiatraczki w czasie testów puszczone na 12V aby uzyskać najlepszy wynik. Teraz chodzą na 6V. Kolejność podłaczenia to pompka (AQUAEL 600l/h) potem blok na chipsecie (HORNET) następnie na CPU (HURICANE) dalej chłodniczka i spowrotem zbiornik w którym jest ok 3,5 litra wody.

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Zadna manipulacja 29C to on mial po 8 h stresu i to ledwo, przy normalnej pracy to np teraz ma 24C ( jak patrze) i ta temp napewno nie przekracza 29C (mimo 6V) moze jakbym go meczyl

24h ale tak nie robie . Wiatraki mam podłaczone do jakiegoś starego zasilacza od organ z regulacja Voltazu 12v-9v-7,5v-6v-4,5v-3v-1,5v i teraz wlaczone jest 6V a na wiatraku w zasilaczu jest stabilizator 6v . POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ponawiam pytanie zadane przez poprzednikow, dlaczego strona nie dziala?

o ile wiem to republika po przekroczeniu miesiecznego limitu blokuje konto do momentu wykupienia platnego konta, czy dla was kilkadziasiat zl za rok to az tak duza kwota ze zwlekacie z tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ponawiam pytanie zadane przez poprzednikow, dlaczego strona nie dziala?

o ile wiem to republika po przekroczeniu miesiecznego limitu blokuje konto do momentu wykupienia platnego konta, czy dla was kilkadziasiat zl za rok to az tak duza kwota ze zwlekacie z tym?

Jak już pisałem sprawa jest juz od kilku dni w toku , opłaty zostały już wniesione teraz czekamy tylko na pełną aktywacje a to niestety trwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finalcell - Nie chce nikogo usprawiedliwiac. A jak myslisz ? Po to sie ceny podwyzsza, zeby je pozniej obnizac ? Jak sam widzisz strona jest przeniesiona na inny serwer itp. Watpie w jakiekolwiek obnizki - chyba ze bedzie jakas rabatowa karta stalego klienta :twisted: Albo moze na swieta :P co na to powiesz BW-4u ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja rozumiem ale kiedyś mieli taką fajną atrakcyjną oferte a po co przenosili na płatny można było sie umówić z kim kto ma gdzieś wykupiony server napewno by sie zgodził za teraz za bloczek 90-100zł nie zaciekawa oferta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z troszke innym pytaniem, bardziej porownawczym, co myslicie o roznicy miedzy takim North Polem z bloki.rep. a Nukleonem od Mate'a?

bo w kasce to kazdy widzi.

Bardzo niedlugo bede kupowal caly stuff do wc i caly czas Nukleon, Nukleon, Nukleon... szczegolnie czytajac wiele watkow na forum testy itd. caly czas sie do niego przekonywalem... ale jak widze komplet bloczkow na bloki za 150 zeta... < sam Nukleon - to zaczynam powaznie sie zastanawiac.

Jesli ma to przyniesc lepsza wydajnosc oczywiscie kupilbym Nukleona... ale jesli nie ma roznicy to po co przeplacac? ;/

pozdro

HanG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HanG a jesl jest roznica 3-4 stopni tez warto ? Bo IMHO jesli juz jest wiecej niz 5 stopni to moze i warto... Trzeba zrobic test Nukleon Vs. Orbital vs. Huricane vs. Cold Crown vs. North Pole i wtedy odpowiedz bedzie jasna, teraz to tylko speqlacje, choc Nukelon jest wzorowany na WW jednym z najlepszych blokow a North Pole to tylko "zwykla" wierconka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie bardzo trudno IMO wybrac obecnie blok... podobnie z GPU nie wiem czy decydowac sie na ten od Mate'a za bagatelka (z zapinka) ok. 100zl czy ten z bloki za 50...

Pewne jest dla mnie (ja tak uwazam) ze bloki od Matea sa lepsze, znacznie czy nie znacznie sa lepsze... tak mysle, choc zadnego nie mialem w lapie, zadnego nie testowalem - odnosze po prostu takie wrazenie.

Jednak kazdy kupujac rzeczy do kompa szuka optimum... gdzie znaczna roznica w wydajnosci tam kazdy nie oszczedza... gdzie mala - bierze tansze... a ktory blok jest tym optimum... :< mam metlik w glowie po malutku ;/

pozdrawiam

HanG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi