Skocz do zawartości
tHuNaR

Nowosci na bloki.republika.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zamuwiłem GKZ - 2/3/3 Big crown

Powinienem dostac w poniedziałek ale do kompa trafi kolo srody

Zobaczymy jak wyjdą nasze testy poruwqnawsze - inne procki, płyty.

Jeszcze tylko pompka, podkładka i nagrzewnica.

Oglądałem dzis pompke do oczek ( turbinowa 1100 l/h ) i była cichsza

od akwariowej ( 1200 l/h zatapialna ) teraz pytanie co kupic akwariowa 86 zł do oczek 129 zł ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zrobie testy juz w poniedziałek i powiem co i jak.

Chyba że sprzedam mobo (dziś) to w poniedziałek dostane Abita NF7-S to o jeden dzień później testy zrobie. Dopiero gdzieś w wtorek dostanę nagrzewnice (mam do wyboru poloneza i kaddeta) którą wybrać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie testowalem, bo chce to wlozyc do mojej nowej obudowy, ktora robie z plexy (60x50x25)

Jak juz mowilem, jeszcze ich nie używałem, ale jak wszytko skończe to niezwłocznie napisze na forum :) Bloczkow nawet jeszcze nie rozpakowałem z folii (w obawie przed śniedzeniem miedzi).

I jedno spostrzeżenie: one od spodu są posmarowane jakimś smarem czy czymś innym płynnym i brudnym. Jak sie temu przygladam to moze to być śniedź, która przykleiła się też do folii, będe musiał TO COŚ zeszlifować :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba że sprzedam mobo (dziś) to w poniedziałek dostane Abita NF7-S to o jeden dzień później testy zrobie. Dopiero gdzieś w wtorek dostanę nagrzewnice (mam do wyboru poloneza i kaddeta) którą wybrać??

Blue, jak bedziesz w kilku topicach pisal kilkadziesiat postow o tym samym, to ja nie recze za siebie ! :evil: ~

Poswiec sie chlopie troszke i poczytaj po forum zamiast gadac jak baba na targowisku :evil:

Polecam : http://forum.purepc.pl/search.php :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blue, jak bedziesz w kilku topicach pisal kilkadziesiat postow o tym samym, to ja nie recze za siebie ! :evil: ~

Poswiec sie chlopie troszke i poczytaj po forum zamiast gadac jak baba na targowisku :evil:

Polecam : http://forum.purepc.pl/search.php :evil:

Topici są podobne. Niektórzy patają o to.

Tylko odpowiadam.Spoko postaram się już tyle razy nie pisać o jednym a tym samym. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem już paczkę. Poskładam wszystko jak ma być i napisze co i jak

Na bloku z gpu był ten brudny smar musze iść to wyszlifować

na pozostałych blokach wszystko jest ok.

Firma godna polecenia.Szybka dostawa.Dobry kontakt mailowy i telefoniczny.POLECAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro dostane jeszcze nagrzewnice od użytkownika z tego forum.

Wczoraj ją wysłał ale jeszcze dzisiaj jej nie otrzymałem więc pewnie jutro ją dostane i wtedy testy wszystkie zrobie i zamieszcze wyniki

Aha jak podłączyć wszystkie te urządzenia

cpu+chipset+gpu+nagrzewnica+akwarium z wodą?

Wszystko będzie podłączone szeregowo

Jak by ktos posłał rysunek jak to najlepiej połączyć

wielkie dzięki.

Czy pompka 650l/h da radę z tym wszystkim??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro dostane jeszcze nagrzewnice od użytkownika z tego forum.

Wczoraj ją wysłał ale jeszcze dzisiaj jej nie otrzymałem więc pewnie jutro ją dostane i wtedy testy wszystkie zrobie i zamieszcze wyniki

Aha jak podłączyć wszystkie te urządzenia

cpu+chipset+gpu+nagrzewnica+akwarium z wodą?

Wszystko będzie podłączone szeregowo  

Jak by ktos posłał rysunek jak to najlepiej połączyć  

wielkie dzięki.

Czy pompka 650l/h da radę z tym wszystkim??

Blue

Ostatni raz cie ostrzegam.

Nie badz leser, poczytaj/poszukja troszke.

Jezeli nie, to ................ :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra w koncu czas nastal na zalozenie wody w kompie :) Mate ma troszke wysokie ceny, wiec chyba kupie bloczek z republiki. Teraz tylko pytanko - huricane czy cold crown??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wkoncu dzisiaj dotarla do mnie przesylka z Cold Crown - GK-5/G/M

Blok wykonany naprawde bardzo dobrze, spod swietnie wypolerowany, bardzo dobre sruby na mocowanie do plyty, oceniam na piatke z minusem

Caly efekt troszke psuja srebrne luty po bokach, niepomalowane, bloczek tylko polakierowany

Narazie wszystko testuje poza kompem, szczelny :>

pompka KwaKwaSzut 600l/h + 1m węza 12/16mm Eheim

Calkiem niezle sobie radzi jednak widac, ze bloczek generuje znaczne opory

Temperaturki zapodam poznym wieczorem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czeka was spor niespodzianka. Dostane niedlugo wszystkie nowe bloczki republiki do testow na moj serwis. Tymczasem... :D

testowac je bedzie DeczklaV, jesli macie jakies sugestie co do procedury testowej to zapraszam na moja strone. Dalej juz znajdziecie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do procedury testowej

Poczytaj

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33887&highlight=

Podsumowując moje zdanie - porządny, wiarygodny i miarodajny test porównawczy różnych bloków wymaga sporo zachodu, pracy i specjalnych warunków - czyli jest prawie awykonalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zalozylem blok Cold Crown + hornet wraz z pompką 800 l/h, nagrzewnica z kadeta - narazie bez wentyli ( zrobie jutro )

Temp na Bartonie 2500+ podkręconym do 2,5 gh z napięciem 2 V

40 stopni. w pokoju mam 25 stopni wody jeszcze niemierzylem ( musze termometr poszukac

A wuięc rewelacja - jakby nie zle wywiercone otwory na czipset i kolanka wlutowane troche krzywo na hornecie bylo by miodzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

licząc wczorajsze ( 2.5 gh 2.01 V ) testy 40 idla 45 stres - bez wentyli na nagrzewnicy ( dopiero dzis zalozylem )

Na V 11 ( full 5200 obr ) mialem 48 - 55 stopni

dzis na 2.6 gh i 2.01 V ( temp w pokoju 30 stopni ) 43 - 58 stopni

Teraz spadla temp na dworze i mam na procu 35 - 40 stopnie z 4 wentylami na nagrzewnicy 2500 obr. przy 2400 mhz i 2.01 V

Uklad polonczony tak

akwarium z 7 l destylki - pompka 800 l/h - nagrzewnica - procesor ( Cold Crown ) - czipset ( Red ) - akwarium - niewiem czy dobrze zalozylem nagrzewnice - moze na wylocie ?

Pięknie cicho ( kompa nieslychac ) w poruwnaniu do V11 na full

Reasumując uklad jest wydajny i daje jakies 100 mhz w poruwnaniu do V11 nz full

4 wentyle 80 X 80 chodzące na 2500 obr ( z zasilaczy - są cichutkie ) dają okolo 4 - 5 stopni no i temp nie rosnie w stresie tak zastraszajaco.

A temp wody niepodam bo mi termometr wysiadl a kupie dopiero jutro ale muj maly w stresie mugl by sie smialo kompac, na oko 30 stopni - węze tez sie nagrzewaly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi