beno21 Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Ja zamuwiłem GKZ - 2/3/3 Big crown Powinienem dostac w poniedziałek ale do kompa trafi kolo srody Zobaczymy jak wyjdą nasze testy poruwqnawsze - inne procki, płyty. Jeszcze tylko pompka, podkładka i nagrzewnica. Oglądałem dzis pompke do oczek ( turbinowa 1100 l/h ) i była cichsza od akwariowej ( 1200 l/h zatapialna ) teraz pytanie co kupic akwariowa 86 zł do oczek 129 zł ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 ja zrobie testy juz w poniedziałek i powiem co i jak. Chyba że sprzedam mobo (dziś) to w poniedziałek dostane Abita NF7-S to o jeden dzień później testy zrobie. Dopiero gdzieś w wtorek dostanę nagrzewnice (mam do wyboru poloneza i kaddeta) którą wybrać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Blue - kadett Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Jeszcze nie testowalem, bo chce to wlozyc do mojej nowej obudowy, ktora robie z plexy (60x50x25) Jak juz mowilem, jeszcze ich nie używałem, ale jak wszytko skończe to niezwłocznie napisze na forum :) Bloczkow nawet jeszcze nie rozpakowałem z folii (w obawie przed śniedzeniem miedzi). I jedno spostrzeżenie: one od spodu są posmarowane jakimś smarem czy czymś innym płynnym i brudnym. Jak sie temu przygladam to moze to być śniedź, która przykleiła się też do folii, będe musiał TO COŚ zeszlifować :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 ja zrobie testy juz w poniedziałek i powiem co i jak. Chyba że sprzedam mobo (dziś) to w poniedziałek dostane Abita NF7-S to o jeden dzień później testy zrobie. Dopiero gdzieś w wtorek dostanę nagrzewnice (mam do wyboru poloneza i kaddeta) którą wybrać?? Blue, jak bedziesz w kilku topicach pisal kilkadziesiat postow o tym samym, to ja nie recze za siebie ! :evil: ~ Poswiec sie chlopie troszke i poczytaj po forum zamiast gadac jak baba na targowisku :evil: Polecam : http://forum.purepc.pl/search.php :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 ja zrobie testy juz w poniedziałek i powiem co i jak. Chyba że sprzedam mobo (dziś) to w poniedziałek dostane Abita NF7-S to o jeden dzień później testy zrobie. Dopiero gdzieś w wtorek dostanę nagrzewnice (mam do wyboru poloneza i kaddeta) którą wybrać?? Blue, jak bedziesz w kilku topicach pisal kilkadziesiat postow o tym samym, to ja nie recze za siebie ! :evil: ~ Poswiec sie chlopie troszke i poczytaj po forum zamiast gadac jak baba na targowisku :evil: Polecam : http://forum.purepc.pl/search.php :evil: Topici są podobne. Niektórzy patają o to. Tylko odpowiadam.Spoko postaram się już tyle razy nie pisać o jednym a tym samym. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 ale kilkadziesiąt postów to troche przesadziłes :roll: :wink: Znamy znamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 a opcje EDIT znamy?? Jezeli tak to po co piszemy pst pod postem w przeciagu 2 minut?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Dostałem już paczkę. Poskładam wszystko jak ma być i napisze co i jak Na bloku z gpu był ten brudny smar musze iść to wyszlifować na pozostałych blokach wszystko jest ok. Firma godna polecenia.Szybka dostawa.Dobry kontakt mailowy i telefoniczny.POLECAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 czekamy na info... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 jutro dostane jeszcze nagrzewnice od użytkownika z tego forum. Wczoraj ją wysłał ale jeszcze dzisiaj jej nie otrzymałem więc pewnie jutro ją dostane i wtedy testy wszystkie zrobie i zamieszcze wyniki Aha jak podłączyć wszystkie te urządzenia cpu+chipset+gpu+nagrzewnica+akwarium z wodą? Wszystko będzie podłączone szeregowo Jak by ktos posłał rysunek jak to najlepiej połączyć wielkie dzięki. Czy pompka 650l/h da radę z tym wszystkim?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Blue > poczytaj co Ci napisal reed. http://forum.purepc.pl/search.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 jutro dostane jeszcze nagrzewnice od użytkownika z tego forum. Wczoraj ją wysłał ale jeszcze dzisiaj jej nie otrzymałem więc pewnie jutro ją dostane i wtedy testy wszystkie zrobie i zamieszcze wyniki Aha jak podłączyć wszystkie te urządzenia cpu+chipset+gpu+nagrzewnica+akwarium z wodą? Wszystko będzie podłączone szeregowo Jak by ktos posłał rysunek jak to najlepiej połączyć wielkie dzięki. Czy pompka 650l/h da radę z tym wszystkim?? Blue Ostatni raz cie ostrzegam. Nie badz leser, poczytaj/poszukja troszke. Jezeli nie, to ................ :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Dobra w koncu czas nastal na zalozenie wody w kompie :) Mate ma troszke wysokie ceny, wiec chyba kupie bloczek z republiki. Teraz tylko pytanko - huricane czy cold crown?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 No i wkoncu dzisiaj dotarla do mnie przesylka z Cold Crown - GK-5/G/M Blok wykonany naprawde bardzo dobrze, spod swietnie wypolerowany, bardzo dobre sruby na mocowanie do plyty, oceniam na piatke z minusem Caly efekt troszke psuja srebrne luty po bokach, niepomalowane, bloczek tylko polakierowany Narazie wszystko testuje poza kompem, szczelny :> pompka KwaKwaSzut 600l/h + 1m węza 12/16mm Eheim Calkiem niezle sobie radzi jednak widac, ze bloczek generuje znaczne opory Temperaturki zapodam poznym wieczorem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Dobra w koncu czas nastal na zalozenie wody w kompie :) Mate ma troszke wysokie ceny, wiec chyba kupie bloczek z republiki. Teraz tylko pytanko - huricane czy cold crown?? Pozdrawiam Nie lepiej Snake :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 No to czeka was spor niespodzianka. Dostane niedlugo wszystkie nowe bloczki republiki do testow na moj serwis. Tymczasem... :D testowac je bedzie DeczklaV, jesli macie jakies sugestie co do procedury testowej to zapraszam na moja strone. Dalej juz znajdziecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 co do procedury testowej Poczytaj http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33887&highlight= Podsumowując moje zdanie - porządny, wiarygodny i miarodajny test porównawczy różnych bloków wymaga sporo zachodu, pracy i specjalnych warunków - czyli jest prawie awykonalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Cold Crown na procku 1700+ podkreconym @ 2,3ghz - temperaturki 38/41 stopni przy temperaturze wody 29stopni... Moim zdaniem bloczek calkiem calkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 słuchajcie..ten Aquael który mają w ofercie to jest to samo co aquashut? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Aquaszut jest nieznacznie mocniejszy: Aquael moc 5.2W Aquaszut moc 8W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 nie wiecie może czy oni na jakiś urlop pojechali czy coś ? bo od wczoraj próbuje sie dowiedzieć jak zamóić i odpowiedzi na maile nie dostaje... a niecierpliwy jestem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Dzwon! Tel. 0-501-338-003 , 0-606-353-511 Kontakt mailowy z nimi bardzo kuleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 a jakie węże najlepiej dać na COLD CROWN? 9/12 czy 12/16? bo w sumie nie wiem czy to srednica wewnetrzna czy zewnetrzna te 12.. i może ktoś jeszcze wie gdzie opróćz 4max można w okolicach Katowice kupić węże Eheima? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 TESTY bloczek SNAKE Athlon Xp 1700+ @ 2700+ vcore 1.85 13.5X166 IDLE 37C STRESS 40C SZCZEGÓŁOWE TESTY JUTRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Dzwon! Tel. 0-501-338-003 , 0-606-353-511 Kontakt mailowy z nimi bardzo kuleje. Bo sa na urlopach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 No i zalozylem blok Cold Crown + hornet wraz z pompką 800 l/h, nagrzewnica z kadeta - narazie bez wentyli ( zrobie jutro ) Temp na Bartonie 2500+ podkręconym do 2,5 gh z napięciem 2 V 40 stopni. w pokoju mam 25 stopni wody jeszcze niemierzylem ( musze termometr poszukac A wuięc rewelacja - jakby nie zle wywiercone otwory na czipset i kolanka wlutowane troche krzywo na hornecie bylo by miodzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Moze ciut konkretniej. Jaka tamp w idle/stres, a jakie byly na Volcano! I jaka temperaturka wody?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 licząc wczorajsze ( 2.5 gh 2.01 V ) testy 40 idla 45 stres - bez wentyli na nagrzewnicy ( dopiero dzis zalozylem ) Na V 11 ( full 5200 obr ) mialem 48 - 55 stopni dzis na 2.6 gh i 2.01 V ( temp w pokoju 30 stopni ) 43 - 58 stopni Teraz spadla temp na dworze i mam na procu 35 - 40 stopnie z 4 wentylami na nagrzewnicy 2500 obr. przy 2400 mhz i 2.01 V Uklad polonczony tak akwarium z 7 l destylki - pompka 800 l/h - nagrzewnica - procesor ( Cold Crown ) - czipset ( Red ) - akwarium - niewiem czy dobrze zalozylem nagrzewnice - moze na wylocie ? Pięknie cicho ( kompa nieslychac ) w poruwnaniu do V11 na full Reasumując uklad jest wydajny i daje jakies 100 mhz w poruwnaniu do V11 nz full 4 wentyle 80 X 80 chodzące na 2500 obr ( z zasilaczy - są cichutkie ) dają okolo 4 - 5 stopni no i temp nie rosnie w stresie tak zastraszajaco. A temp wody niepodam bo mi termometr wysiadl a kupie dopiero jutro ale muj maly w stresie mugl by sie smialo kompac, na oko 30 stopni - węze tez sie nagrzewaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 a ile ciepelka wydziela twoj procek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...