Semyazz Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zamierzam kupić kompa i tak ostatnio znajomy mi powiedział, żebym spojrzał na listę współpracujących pamięci. Dodam, że ostatnio jakiegokolwiek PC'a składałem w czasach Intel 333MHz, więc mogę mieć małe braki w tej dziedzinie, ale czy to faktycznie ważne czy dane kości są na liście wspieranej przez płytę? Wybrałem sobie podzespoły i stwierdziłem, że nie ma na tej liście ramu, który wybrałem. Czy nie wystarczy, żeby częstotliwości się zgadzały? Czy muszę koniecznie trzymać się listy podanej przez producenta płyty głównej? Czego mogę się spodziewać, jeśli oleję tą listę i wybiorę kości, które uznam za stosowne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Czasy kiedy pamieci byly niekompatybilne juz minely. Teraz musialbys miec duzego pecha aby nie zadzialaly. Ale podaj modele plyty i ramow to bedzie mozna cos wiecej powiedziec. Wysłane z mojego XT910 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...