sYsQ Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zawieszający się bios, windows. Nie da sie uruchomić komputera Witam, Dość długo się borykam z tym problem. A wygląda tak pierwsze to mój komputer: i7 2600 sr00b 8gb goodram ddr3 zasilacz chieftec ctg-500-80+ 500W płyta asrock b75 pro3- ma kilka dni dysk wd10eras 1tb karta gtx 285 gainward 1gb Dziś otrzymałem płytę główną. Miałem GIGABYTE GA-H61M-S1 ale za mało miała max ramu, moja zła decyzja poszła na gwarancje. Składam komputer, jest wszystko ok. Przyciskam przycisk power, pojawia się okno startowe biosu, chwilkę poczekałem.... nie dało się wybrać żadnej opcji, ale działał zestawienie klawiszy ctrl+alt+del.... Później dało się wybrać dysko do bootowania, ale tu po wybraniu komputer się wieszał i resetował. Bios był nadal nieosiągalny. Zdarzyło się raz, że mogłem wybrać linuxa ( gdyż miałem zainstalowane ubuntu niebieska nifa) ale się zresetował i nic. Nie wiem co się dzieje. Na tej gigabyte też się mi tak resetował, chciałem wgrać biosa nowego to mi się zawiesił i już po... dual bios nie zadziałał a testowałem 2h. Włożyłem płytkę z Windowsem i podczas ładowania się też zawiesił. Proszę o pomoc, nie mam pomysłu jak to naprawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Płyty mają inny chipset, OS nie musi wstać po zmianie płyty. Spróbuj na pojedynczej kości ram (jeśli masz więcej kości) obsadzonej zgodnie z instrukcją. Próbuj na każdej kości z osobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sYsQ Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Teraz gdy włącząm na 1 kości na początku jest czarny ekran i zero reakcji dopiero po którymś resecie włączą sie okno startowe z możliwością wejścia do biosu ale nic nie reaguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...