Gość Iwonek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam mam mały problem bo temperatura na procesorze przekracza w stresie 80 stopni dla mnie to za dużo proszę o rade jak ja zmniejszyć. Oto mój komputer -e7200+ SCYTHE Mugen 2 -Foxconn P35A-S -2x 500gb -4GB Ddr2 (4X Pamięć OCZ DDR2 Dual Channel 2x1024MB 800MHz CL4.0 BOX Platinum XTC Edition) Wymieniłem ram - OCZ ModXStream Pro 700W -ATI Radeon HD 5770 512mb Z tego co pamiętam pod radiator jest biała pasta termo przewodząca. I teraz jaki wentylator na radiator na procesor i jakie wentylatory do obudowy 120x120 cichce i wydajne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Te 80 stopni w spoczynku, czy wszystko leci na 100%? Wpierw fizycznie popatrzeć - otworzyć - kurz wyczyścić, pajęczynki pozamiatać, sprawdzić czy wiatrak gładko chodzi itd itp. Jak to nie pomoże to będzie trzeba zdjąć radiator i od nowa przesmarować pastą termoprzewodzącą. Jak to nie pomoże to wtedy można dopiero myśleć o zakupach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Napisz jeszcze jaka obudowa, jakie chłodzenie. 80st. to deczko za dużo, mój E7200 podkręcony i pod obciążeniem do 50 nie dochodził, a chłodziłem go CM Vortex. Może masz coś nie tak ze stykiem proca z radiatorem, albo za dużo pasty, ew. twój proc tak ma i nic na to nie poradzisz. O wentylatorach masz oddzielny wątek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Jak Thomas powiedział: posprzątać. Do tego sprawdź, czy heatpipe'y są gorące przy obciążonym procku. Jeśli nie, to znaczy że pasta do [gluteus maximus] i chłodzenie źle zamontowane. Masz jakieś wentylatory zamontowane w budzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Napisz jeszcze(...) Grupa Banned Szkoda słów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...