Skocz do zawartości
Gość Iwonek

Zmniejszenie temperatury w obudowie i na procesorze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały problem bo temperatura na procesorze przekracza w stresie 80 stopni dla mnie to za dużo proszę o rade jak ja zmniejszyć.

Oto mój komputer

-e7200+ SCYTHE Mugen 2

-Foxconn P35A-S

-2x 500gb

-4GB Ddr2 (4X Pamięć OCZ DDR2 Dual Channel 2x1024MB 800MHz CL4.0 BOX Platinum XTC Edition) Wymieniłem ram

- OCZ ModXStream Pro 700W

-ATI Radeon HD 5770 512mb

Z tego co pamiętam pod radiator jest biała pasta termo przewodząca. I teraz jaki wentylator na radiator na procesor i jakie wentylatory do obudowy 120x120 cichce i wydajne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 80 stopni w spoczynku, czy wszystko leci na 100%?

Wpierw fizycznie popatrzeć - otworzyć - kurz wyczyścić, pajęczynki pozamiatać, sprawdzić czy wiatrak gładko chodzi itd itp. Jak to nie pomoże to będzie trzeba zdjąć radiator i od nowa przesmarować pastą termoprzewodzącą. Jak to nie pomoże to wtedy można dopiero myśleć o zakupach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz jeszcze jaka obudowa, jakie chłodzenie. 80st. to deczko za dużo, mój E7200 podkręcony i pod obciążeniem do 50 nie dochodził, a chłodziłem go CM Vortex.

Może masz coś nie tak ze stykiem proca z radiatorem, albo za dużo pasty, ew. twój proc tak ma i nic na to nie poradzisz.

O wentylatorach masz oddzielny wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Thomas powiedział: posprzątać. Do tego sprawdź, czy heatpipe'y są gorące przy obciążonym procku. Jeśli nie, to znaczy że pasta do [gluteus maximus] i chłodzenie źle zamontowane.

Masz jakieś wentylatory zamontowane w budzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...