Krazo Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam, szukam laptopa dla programisty do 3000 zł, mobilnego z długo działającą baterią oraz matowym monitorem. Myślałem o Dell Vostro V131 i5-2450M/8GB/500GB, prosiłbym o opinie i ewentualne propozycje innych laptopów. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 V131 jest OK, kupiliśmy go ostatnio dla dziewczyny. Alternatywą były najtańsze ultrabooki (Samsung NP530), ale niestety były nieco droższe niż V131, przy sporo słabszym procesorze. Moim zdaniem V131 jest nieco za głośny i matryca jest ciemna (do pracy na zewnątrz przy słońcu się średnio nadaje), ale za tą cenę jest to bardzo dobry wybór. Zwróć też uwagę, czy kupujesz wersję z podświetlaną klawiaturą - fajny bajer, a różnica w cenie praktycznie żadna. Dorzuciłbym dysk SSD. Jeśli chodzi o programowanie na takim sprzęcie, to raczej bez zewnętrznego monitora się nie obejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Moze cos z serii Latitude? E6410? Mam i bardzo dobrze mi sie sprawuja, 3 lata NBD gwarancji to potezny plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...