Skocz do zawartości
Sardaukarek

MSI Radeon 6970 Lightning & ASUS P8Z68-V/GEN3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, (jeśli zły dział, przenieście proszę)

Problem jest następujący:

Monitor DellU2412M; P. główna ASUS P8Z68-V/GEN3; procek i7 2600k (Sandy Bitch); 16GB Kingston HyperX XMP 1600; Dysk WD Black 1TB, 64MB; MSI Radeon 6970 Lightning, zasilacz Corsair Professional HX750W, cooler CPU Silentium Fortis. Składane przez sklep w którym zamawiałem, testowane - natomiast u mnie po odbiorze i podłączeniu (skrzynka zajechala bdb zapakowana, czekała mnie tylko <span style='color: red;'>[ciach!]</span>logia z kablami)sprzętu monitor nie otrzymuje sygnału od karty graficznej (zasilanie do niej dochodzi si - ledy się świecą, hula Twin Frozr), nic nie widać, żadnych możliwości kombinowania (tak jak przez VGA, tak i DVI, przejściówkę) - jedynie gdy jest wyjęta mogę coś porobić poprzez integrę na płycie głównej. W czasie gdy karta graficzna jest podpięta, świeci się cały czas na czerwono dioda VGA LED znajdująca się przy pierwszym ze slotów PCI Express, sama karta zaś była głównie testowana w trybie biosu preformance; podczas włączania zazwyczaj wyglądało to tak, iż vga led świeciło się od razu, zaraz po nim LED'ka od pamięci, chwila przerwy i do końca VGA :) Pamięci XMP mam w biosie ustawione pod ten tryb, sam zaśbios mam aktualnie w wersji 3304.

Jakieś sugestie co do stanu, diagnostyki karty (czy też gryzienia się jej z ASUSEM)? Nie chce mi się wierzyć żeby w czasie transportu dostała sztycha, choć wszystko możliwe (kartony były wielkie dobrze zapakowane, ciężkie - więc o rugby paczką nie bło mowy ;) ), mam ograniczone możliwości sprawdzenia na innym kompie czy hula (czyli nie mogę :) ), również nie mam innej karty na PCIE by zweryfikować zwalony port. Jeśli ktoś spotkał sięz podobnym przypadkiem i chce siępodzielić ew. rozwiązaniem, to nie będę się sprzeciwiał :)

Chyba opisałem wszystko co jest potrzebne, z góry dzięki za udzieloną pomoc.

Edytka: po podłączeniu pod PCIe zdobytego na próbę Radka x550, ten hula

Edytowane przez Pandemiya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi