SHK666 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam wszystkich. Oto specyfikacja mojego PC: Płyta główna: ASRock 4coredual-SATA2 Procesor: Intel Dual-Core E2220 2,4 Ghz Pamięć: 3GB DDR2 (1x 1GB, 1x 2GB) Karta graficzna: ATI Radeon HD4850 1GB DDR3 z chłodzeniem Zalman Dysk twardy: Samsung 320 GB 7200rpm Chciałbym dowiedzieć się jaka wersja systemu Windows 7 posłuży mi najbardziej? Na komputerze głównie gram, oglądam filmy, ale przede wszystkim zajmuję się tworzeniem muzyki (FL Studio + wymagające wtyczki VST - ogólnie zabawa z dźwiękiem), czasami zajmuję się również grafiką 3D. Ten filmik zachęcił mnie do zainstalowania systemu 64 bitowego: KLIK! Lecz przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałbym usłyszeć waszą opinię na ten temat. W growym świecie mam zamiar nadrobić nieco zaległości, m.in: Crysis 1/2, GTA IV, Skyrim, Dark Secotr, Dead Space 2 etc. i jestem ciekawy gdzie osiągnę lepszą wydajność. Alternatywą jest również pozostanie na XP, ale raczej chciałbym tego uniknąć... Czekam na waszą opinię, proszeę rozpatrzyć mój temat pod kątem o jaki proszę, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 W grach raczej różnicy nie odczujesz, ogólnie jest to kwestia raczej: Instaluj wersje 64 bitowa, bo po co instalować 32...? XP sobie w ogóle już daruj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...