Skocz do zawartości
klinsmann

wybór oprogramowania antywirusowego + firewall

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

poszukuje aplikacji antywirus+firewall. oprogramowanie powinno być bezpłatne i w miarę możliwości mało zasobo żerne

konfiguracja laptopa:

2x1.2 Ghz

2GB ram

grafika 8MB

do tej pory używałem Aviry i byłem zadowolony, jednak z kolejnymi aktualizacjami pochłaniała coraz więcej zasobów systemowych

co polecacie względem powyższego opisu zapotrzebowania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję za odpowiedzi, na ile ta informacja dot. Commodo jest wiarygodna: link

Ja mam trochę inne zdanie na ten temat. Osobiście na antywirusa, jesli chcesz darmowego i najlepszego polecam Avasta. Sam używam od kilku lat i nigdy nie było problemów, w testach antywirusów zajmuje pierwsze pozycje więc jeszcze raz avast free antywirus. Co do firewolla to się niestety nie mogę wypowiedzieć który jest najlepszy natomiast nie instaluj jeśli nie jest Ci potrzebny. Nie wiem co robisz w internecie jakie strony przeglądasz i co ściągasz ale jeśli jest standardowe korzystanie z netu moim zdaniem nie ma sensu instalować firewolla, mówie to z własnego doświadczenia, tylko spowalnia system i trzeba dobrze skonfigurować żeby cały czas komunikaty nie wyskakiwały. Pozdro
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję za odpowiedzi, na ile ta informacja dot. Commodo jest wiarygodna: link

Wszystkim osobom piszącym, że powyższe informacje są obecnie nieprawdziwe, sugerujemy zwrócić uwagę na datę publikacji tego postu i skończyć z dramatyzowaniem. W momencie pisania zarzuty były jak najbardziej słuszne i nie widzimy powodu, dla których mielibyśmy je “usuwać” (podobnie jak z podręczników do historii nie znikają niewygodne dla danych narodów wydarzenia). Jeśli ktoś chce opublikować na łamach Niebezpiecznika artykuł o obecnym stanie oprogramowania Comodo, zapraszamy. Don’t shoot the messenger!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję za pomoc Dołączona grafika zasadniczo na lapku, tylko forum dyskusyjne + ms office, pobierać nic nie zamierzam Dołączona grafika oby zapora windows wystarczyła Dołączona grafika

starczy, ja mam od lat Windows Firewall + MSE, po za tym pewnie i tak 95% siedzisz za NATem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi