Mikelos Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Witam. W/w płyta przy starcie wywala komunikat checksum error - default loaded (...) please resetting cpu frquency (...) press f1 to continue, del to enter setup. Podobno ta płyta nie przepada za tym procem i raz na jakiś czas witało mnie tym komunikatem - wpisywałem jeszcze raz ustawienia i przez jakiś czas było ok. Dziś niestety nic nie da się z tym zrobić, naciskanie f1 lub del nic nie daje. Myślałem może że to klawiatura zdechła ale podpiąłem inną i nadal to samo - brak reakcji. Robiłem clear cmos, wyjmowałem baterię i nic. Ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 anyone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 próbuj próbuj stary, co ja się namęczyłem z tym zestawem!Raczej to nie wygląda na stary bios (przypominam że "fabryczny" bios nie obsługiowła Brisbanów!) bo by Ci w ogóle nie postował. Może to być powód pamięci. Ja czasem próbowałem kilka ustawień w różnych slotach, aby na końcu powrócić do nnie działającej i działała. Spróbuj wyjąć procek i przedmuchać wszystko. Albo cokoliwek, aby się zaintersować tą płytą to wtedy Ci się może odwzdzięczy!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 zonk jest w tym, że ten zestaw śmigał tak przez jakieś trzy lata i wystarczyło tylko od czasu do czasu poprawić htt (chyba, że chciało się default) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...