Skocz do zawartości
Quake96

HP Compaq nc6120 - Potrzebny najnowszy sterownik do grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Poszukuję najnowszego sterownika VGA do laptopa HP Compaq nc6120. Procesor graficzny to "Mobile Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family". Dodam, że pobierałem sterowniki ze strony producenta (HP) około rok temu (czyli chyba najnowsze).

Ewentualnie podajcie jakie sterowniki najlepiej pobrać, bo te których obecnie używam nie są złe, ale jedna gra na nich nie działa, a dokładniej MineCraft (Bad Video Card Driver). A co ciekawe na starym blaszaku z GF2MX (i jakimiś wiekowymi sterami) MineCraft śmiga całkiem dobrze (jak na taki złom)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej inne sterowniki ci nie pomogą. Starsze integry Intela jak ta którą masz w swoim HP miały skopane sterowniki, poza tym sam układ jest bardzo słaby i nie obsługuje wielu standardów.

Zdążyłem dojść co jest źródłem problemu. Otóż gra nie startuje bowiem nie może znaleźć/uruchomić emulacji sprzętowej OpenGL czy coś w ten deseń. Czytałem że pomaga na to jakiś plik Open32.dll (pobrany z pewnej strony), ale próbowałem to zmienić i dalej nic :/ Nie ma może jakiegoś programu który by wymusił emulację OpenGL bądź "oszukał" system podając info że takowa informacja jest możliwa? Bo wiem, że podobny manewr był dostępny dla Shaderów. Był pewien program w którym po zmianie opcji, komputer wykrywał że karta graficzna ma shadery (poziom sami wybieraliśmy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi