PITer Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 A wrecz przeciwnie, zasuwa :) 1600@2655Mhz FSB 166 MOBO:ASUS P4B533 GF4 Ti4400OCTi4600 Quake 3: demo001 Fast:446FPS Normal:436FPS High:400FPS 1024 max quality:303.4FPS 1600 max quality:140.5FPS Czy to jest zły wynik ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 niektórzy użytkownicy AMD mają kąpleks niższości i muszą wyładować energię na Forum. Polecam niektórym wizytę u psychologa. A pozatym INTEL to: -jakość -wydajność -spalenie albo ukruszenie jądra w P4 jest sztuką bardzo trudną -szpanerstwo :))) [jak spytałem sie kolegi czy kupi Athlona(chciał kupić P3) to mnie wyśmiał i mówił że AMD to kicha -overclocking [AMD nie ma takich hitów jak P4 1,6A albo Celek 300] TO na tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 INTEL to: .... wydajność .... Popatrz na wyniki Athlonów XP+ i PIV. Athlon 1800XP+ momętami przegania PIV 2GHz. AMD stawia nie na ilość GHz, ale na wydajność - przykład: ostatnio wydziałem wstępne testy Hammera. I cio?? Hammer 800Mhz prześciga PIV 1,6GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 hammer 800 nie da rady p4 1600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Amd nie ma takich hitow jak celek 300 albo P4 1.6A? .. . ?? A co ja za procek to jasnej cholery mam?? ,oszywiscie chlodzone powietrzem ,i zadnych wodotryskow ,bootuje sie na 1200 ,i DUSHO 600tek ma takie wyniki, pozatym przy P4 nie licz sobie ilosc uzyskanych MHz tylko ile ci to dalo.. w wydajnosci ,mniej Mhz przy athlonie jest potrzebne na uzyskanie wyzszych wynikow ,dlaczego? 3 jednostki FPU vs 2 w P4 oraz BRAK architektury NETBURST (buhehehe) dzieki czemu nie masz takich opoznien.Ogolnie mocno przesadzasz czlowieku ,obydwa proce sa niezle ,tylko intel sobie za nie za duzo liczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 niektórzy użytkownicy AMD mają kąpleks niższości i muszą wyładować energię na Forum. Polecam niektórym wizytę u psychologa. A pozatym INTEL to: -jakość -wydajność -spalenie albo ukruszenie jądra w P4 jest sztuką bardzo trudną -szpanerstwo :))) [jak spytałem sie kolegi czy kupi Athlona(chciał kupić P3) to mnie wyśmiał i mówił że AMD to kicha -overclocking [AMD nie ma takich hitów jak P4 1,6A albo Celek 300] TO na tyle. Równie dobrze mógłbym załadować wyniki z 3Dstudio - efekt byłby taki sam - tyle, że na korzyść AMD. Receptą na Quakea jest FSB i pamieci - zobacz co potrafi Athlon z FSB 225MHZ@2000MHz w Quaku... i wtedy się podniecaj. Wydajność procków intela to mit który został pogrzebany za architekturą P3. A co do hitów to polecam Durona 600@900-1000 oraz Athlona 1000@ 1500-1600 Pewnie niedługo dojdzie do kolekcji XP1700+@2500+ (0,13 um) Największą zaletą Athlonów (w porównaniu OC z P4) jest możliwość zmiany mnożnika można podkręcać tylko procesor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 8) Nie da rady? to looknij sobie tu : // http://www.tecchannel.de/hardware/937/3.html// Oczywiscie mowimy tu o probce inzynieryjnej na prototypowej plycie, kiepskich ustawieniach pamieci.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 piter nie bede ci tu prezentowal moich wynikow z nowym geforcem bo by ci "faja" zęby wybila za przeproszeniem jakies 500fps na default ustawieniach na 1333mhz wstyd p4 i jeszcze raz wstyd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 lepszy Intel czy nie to nie istotne dla mnie liczy sie 1. AMD robi Intelowi niezla konkurencje i napedaza rynek 2. AMD jest tanszy i dlatego nie kupie shintela bo mnie na niego nie stac (a nie dla tego ze ma zle procki) 3. nawet jak AMD bedzie z tylu to i tak go kupie - dlaczego - patrz punkt nr 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 niektórzy użytkownicy AMD mają kąpleks niższości i muszą wyładować energię na Forum. Polecam niektórym wizytę u psychologa. A pozatym INTEL to: -jakość -wydajność -spalenie albo ukruszenie jądra w P4 jest sztuką bardzo trudną -szpanerstwo :))) [jak spytałem sie kolegi czy kupi Athlona(chciał kupić P3) to mnie wyśmiał i mówił że AMD to kicha -overclocking [AMD nie ma takich hitów jak P4 1,6A albo Celek 300] TO na tyle. Chyba ty tez sie lapiesz na psychologa tak samo jak i PITer. To jest bez sensu. Przeciez taka klotnia do niczego nie prowadzi. Wedlug mnie Athlon jest wydajniejszy od P4 bo ma lepsza architektore. Jak by tak porownac procki zegar w zegar nawet P4 z szyna 533 (zeby nie bylo roznic w FSB) to P4 zostaje daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko w tyle. Fakt ze po przetaktowaniu P4 (w tym intel jest nie do pokonania) wyskakuje troche do przody (tylko ze wzgledu na FSB) ale i tak nie za duzo. A wiec szkoda ze takiego rownania niema: AMD + INTEL ---> monopol + super podkrecalne i wydajne procki A wiec apeluje do wszystkich zeby nie rozpoczynali kolejnej bitwy AMD VS INTEL :!: :!: Dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 hammer 800 nie da rady p4 1600hehehe akurat w q3a Hammer jest lepszy o (o ile dobrze pamietam)1fps :D btw nie wiecie kiedybedzie premiera tego cuda :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Panowie( i panie) PRZESTAŃCIE DO CH***** JASNEJ ROZPOCZYNAĆ WOJEN!!!} AMD vs. INTEL SUPER TEMAT!!! JA Widziałem płytę pod Antka XP i durona+p4 w jednym!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Panowie( i panie) JA Widziałem płytę pod Antka XP i durona+p4 w jednym!!! hehe czyzby nie w KWIETNIOWYM chip-ie? ja tez ja widzialem i widzialem tez numerek na okladce 4/2002 :P aaaaa pisali tam jeszcze o grafie z czterema socketami do ktorych wsadza sie amd-ki i to podobno jest super wydajne :DDD no... chyba ze jestem w bledzie i taka plyta naprawde istnieje... ale watpie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 No to by pewno rozwialo wojny i boje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Ja mam AMD i myślę o przejścia na Intela ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 a ja mam i amd i intela w domciu i powiem tyle- mysle o przejsciu na 64bit alphe : PPPPPPPPPP make love not war : PPPPPPPPPPPPP proponuje dac bany tym co rozpoczna KOLEJNA wojne amd vs intel : PPP ps. a tak na serio to na obu kompach doskonale sie pracuje i nie widze zadnych roznic z wyjatkiem nazwy procesora w biosie : PPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Lock this thread. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Ja proponuje cos takiego ze jezeli ktos cos napisze ze to jest lepsze od tamtego to jest hu*, piz** i lamer. :lol: I TO NA SERIO!!! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 piter nie bede ci tu prezentowal moich wynikow z nowym geforcem bo by ci "faja" zęby wybila za przeproszeniem jakies 500fps na default ustawieniach na 1333mhz wstyd p4 i jeszcze raz wstyd 500 FPS ? to teraz mnie usmiałes :) buhahahahha Mialem wczesniej XP1700@2200 z Epoxem 8K3A+ i sprzet który mam teraz jest bez porównania szybszy, q3,3dmark i inne gry A co do Grafiki Maya, 3Dstudio to AMD rzeczywiscie ma przewage, ale ja nie robie w Grafie to mi nie zalezy :) chce miec Cicho i wydajnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Aha AMD ma najwyrazniej jeszcze jedną wade, mozna sie zarazić agresją :P Widze wiekszosc z was (AMDekowcy) nie mialo doczynienia z P4, naczytaliscie sie testów w którchych te procki przewaznie nie były krecone ale 1.6A na FSB166 to naprawde wymiata w porównania do XP2200 na FSB 183. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 A bym zapomniał co do Hamera procek naprawde fajny i wydajny i jestem sam pewien ze na 99% zmienie P4 na Hamera, ale wszystko zalezy od ceny :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 POpieram skonczmy te porownania bo juz mnie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ica ogarnia, 20 postow o [gluteus maximus] maryni !!!!!!!!!!!!!!! Jak wiadomo testy nie maja tu nic do rzeczy , jezeli porownuje sie to na roznych kompach, a pozniej podaje sie wyniki z queka !!!!! i co tego ze masz 500 fpsow jak nie porownales tego a athlonem z takim samym taktowaniem i taka sama grafika . Przeciez to do niczego nie prowadzi , kazdy wybiera to na co w danej chwili ma ochote , ja wlasnie po raz pierwszy przesiadlem sie na Amd i stwierdzam ze w niczy nie ustepuje Intelowi , a zmienilem go myslac o nowym athlonie (dlatego kupilem durona na poczatek, czekajac na 0,13 Xp ) . Tak samo chetnie przesiadl bym sie na P4 Northwooda , ale narazie zobacze jak popisze sie Amd . A intel zmienna firma jest , a ze sa drozsze wynika tylko z mitu o tej firmie ktore caly czas stara sie miec monopol ( a jej polityka to kto ma wiekszy zegar !!!!!!!!!!) a jak wiadomo z przykladu Macintosha i zegarow w ich kompach ktore sa duzo mniejsze .Wiekszy zegar nie oznacza wiekszej wydajnosci . A.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 piter nie bede ci tu prezentowal moich wynikow z nowym geforcem bo by ci "faja" zęby wybila za przeproszeniem jakies 500fps na default ustawieniach na 1333mhz wstyd p4 i jeszcze raz wstyd 500 FPS ? to teraz mnie usmiałes :) buhahahahha Mialem wczesniej XP1700@2200 z Epoxem 8K3A+ i sprzet który mam teraz jest bez porównania szybszy, q3,3dmark i inne gry A co do Grafiki Maya, 3Dstudio to AMD rzeczywiscie ma przewage, ale ja nie robie w Grafie to mi nie zalezy :) chce miec Cicho i wydajnie. Piszesz ze ludzie widza testy tylko nie kreconego PIV a nie maja pojecia o 1.6A na FSB166Mhz. Wiec ja Ci powiem ze np. taki maxtreme (dodatek do 3dsmax3/4) jest o ok. 40% szybszy na Intelu niz na AMD, 3dsmax4.26-4.29 jest szybszy o ok. 15%-35% od 3dsmax4(4.2). Lightwave 7.0b(7.5) jest czasem nawet o 1/3 szybszy od wersji 7.0. Maya 4 troche wolniej renderuje na PIV ale jest to mala roznica biorac pod uwage przewage PIV w viewportach. Generalnie Intel zdawal sobie sprawe z przewagi AMD na tym polu i zareagowal zrownujac PIV do XP w 3dsmax4 i gniotac AMD w Lightwave poczawszy od wersji 7.0b a sa to najpopularniejsze tego typu programy na swiecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 mnie by wystarczylo te 40 klatek..... :) na defualt :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 piter nie bede ci tu prezentowal moich wynikow z nowym geforcem bo by ci "faja" zęby wybila za przeproszeniem jakies 500fps na default ustawieniach na 1333mhz wstyd p4 i jeszcze raz wstyd Kazdy jelop potrafi z tekigo kompa wycisnac 500 fps. Wystarczy wpisac cg_fov 1, r_picmip 5, s_mixpresteps 0, itd, itd. To nie sztuka tez jechac w rozdz. 320x240 w wyscigu fps. Odpal swojego q3 w high i zobaczysz, ze nawet 150fps Ci nie wyskoczy ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 piter nie bede ci tu prezentowal moich wynikow z nowym geforcem bo by ci "faja" zęby wybila za przeproszeniem jakies 500fps na default ustawieniach na 1333mhz wstyd p4 i jeszcze raz wstyd Kazdy jelop potrafi z tekigo kompa wycisnac 500 fps. Wystarczy wpisac cg_fov 1, r_picmip 5, s_mixpresteps 0, itd, itd. To nie sztuka tez jechac w rozdz. 320x240 w wyscigu fps. Odpal swojego q3 w high i zobaczysz, ze nawet 150fps Ci nie wyskoczy ;P A wy dalej swoje , caly czas te same osoby ,milo czytac wasze posty ktore nic nie wnosza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Mam wrazenie ze coponiektorzy maja kompleks malego kutasa :oops: // Przepraszam wspolboardowiczow ale to nie ma sensu // :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincente Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Heheheh :) Zgadzam się :) Ta cała szopka przypomina mi gadki chłopaczków z przedszkola : "A mój resorak jest lepszy od twojego, bo popatrz..." itp. :D Każdy kupuje to co chce i to jest jego wybór. Jeden chce Intela, drugi AMD i tyle. O co te kłótnie? Nie wiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 kaeres ty masz sperme na oczach czy udajesz takiego downa? pisze ci tam default? to sie naucz czytac i potem sraj, a jak ktos nie wierzy to zapraszam na pokaz screenow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Fuck It All , Fuck This World , Fuck Everything What You Stand For , Don't Belong , Don't Exist , Don't Give A Shit , Don't Ever Judge Me !!!! :))) to takie male podsumowanie .. FUCK THE War Between AMD and Intel ... Cyrix RLZZZZ :PPPPPPPPPPPPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...