Uzytkownik5512 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Witam wszystkich, piszę tu z prośbą o obejrzenie mojego zestawu (sam komputer bez peryferii) , który złożyłem i jeśli to potrzebne podanie alternatywnego zestawu do około 1200 zł (bez karty graficznej, którą dokupię w późniejszym czasie). Złożyłem taki zestaw: Na morele.net: ImageShack� - Online Photo and Video Hosting I identyczny na Techplanet (na którym jest tańszy, ale nie wiem za dużo o sklepie): ImageShack� - Online Photo and Video Hosting Czekam na opinie o sklepie i sugestie co do zestawu. Pozdrawiam. (Jak by ktoś pytał czemu zestaw drugi nie kosztuje 1200zł to zostawię tą stówę i dołożę do karty graficznej w przyszłości) Edytowane 21 Czerwca 2012 przez Uzytkownik5512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talibanek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 zasilacz zmień na http://www.morele.net/zasilacz-tacens-radix-v-450w-85-plus-10db-tac450rv-446132 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzytkownik5512 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 talibanek, jesteś pewien, że ten Tacens będzie lepszy? Nie widzę żeby miał nawet jedna wtyczkę PCI-e, a do tego tylko 2 molexy. Aerocool ma i PCI-e i 4 molexy, oraz tą samą moc i dużo dobrych opinii. Może ktoś jeszcze coś podpowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) I radziłbym jeszcze płytę zmienić na Asrocka H61M/U3S3, bo skoro już bierzesz dysk SATA III, to weź też płytę, która potrafi ten standard obsłużyć. Edit: a wiesz mniej więcej, jaką grafikę będziesz tam wsadzał? Bo może nie ma sensu pchać się w 450/500W, tylko wziąć coś o mocy 350-400W (z reguły są nieco tańsze). Edytowane 21 Czerwca 2012 przez Micky92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzytkownik5512 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 Karta to będzie prawdopodobnie 6850/7770, a zasilacz lepiej kupić lepszy, bo gdybym chciał dołożyć czy to dysk czy zmienić procesor, to będzie pewnie, tak że razem z zasilaczem (jak kupie słabszy). Co do płyty, ten dysk i tak nie wykorzysta Sata III, bo to nie SSD, a na tym asusie da się podkręcić procesor, tym samym zrobić go lepszym. Czy ktoś wypowie się na temat Techplanet, czy to dobry sklep, itp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojttekkk Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 Jeżeli możesz dołożyć 20 zł to weź lepiej zasilacz Chieftec http://www.morele.net/zasilacz-chieftec-gpa-500s8-bulk-384671/ a do tego jest o 50W mocniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzytkownik5512 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Dobrze załóżmy, że jednak kupuje na Techplanet (taniej). Zestaw wygląda tak: Procesor:219 zł Mobo:195 zł Pamięć:79 zł Dysk:276 zł Napęd:65 zł Obudowa:143 zł Zasilacz:129zł lub 159 zł podany przez Wojttekkk + montaż za 1zł (na morelach 65 ^^) Razem:1106 lub 1136 zł Edytowane 21 Czerwca 2012 przez Uzytkownik5512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 Obudowę zmień na SilentiumPC Brutus 410 Pure Black, znacznie lepsza od budżetowych Aerocooli. Poza tym na podkręcanie procesora się przesadnie nie nastrajaj, podwyższysz mu taktowanie rdzenia o maksymalnie 150-200MHz szyną BCLK i na tym koniec. Do naprawdę porządnego OC potrzebny jest procesor za 850 zł i płyta za co najmniej 350 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzytkownik5512 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 Co do OC to wiem, że tak trzeba ale nie tym razem. (zawsze z tego g620 zrobię gdzieś g840, bo to tylko wyższe takty) Obudowa Aerocoola, po prostu spodobała mi się a więcej nie mam żeby wpakować jakiegoś Regnuma L50 czy coś. Reszta może być, coś zmienić, jeżeli nie to biorę zasilacz Aerocoola, bo jakoś mnie przekonał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...