Skocz do zawartości
Uzytkownik5512

Komputer 1200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, piszę tu z prośbą o obejrzenie mojego zestawu (sam komputer bez peryferii) , który złożyłem i jeśli to potrzebne podanie alternatywnego zestawu do około 1200 zł (bez karty graficznej, którą dokupię w późniejszym czasie). Złożyłem taki zestaw:

Na morele.net: ImageShack� - Online Photo and Video Hosting

I identyczny na Techplanet (na którym jest tańszy, ale nie wiem za dużo o sklepie): ImageShack� - Online Photo and Video Hosting

Czekam na opinie o sklepie i sugestie co do zestawu. Pozdrawiam.

(Jak by ktoś pytał czemu zestaw drugi nie kosztuje 1200zł to zostawię tą stówę i dołożę do karty graficznej w przyszłości)

Edytowane przez Uzytkownik5512

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I radziłbym jeszcze płytę zmienić na Asrocka H61M/U3S3, bo skoro już bierzesz dysk SATA III, to weź też płytę, która potrafi ten standard obsłużyć.

Edit: a wiesz mniej więcej, jaką grafikę będziesz tam wsadzał? Bo może nie ma sensu pchać się w 450/500W, tylko wziąć coś o mocy 350-400W (z reguły są nieco tańsze).

Edytowane przez Micky92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta to będzie prawdopodobnie 6850/7770, a zasilacz lepiej kupić lepszy, bo gdybym chciał dołożyć czy to dysk czy zmienić procesor, to będzie pewnie, tak że razem z zasilaczem (jak kupie słabszy). Co do płyty, ten dysk i tak nie wykorzysta Sata III, bo to nie SSD, a na tym asusie da się podkręcić procesor, tym samym zrobić go lepszym. Czy ktoś wypowie się na temat Techplanet, czy to dobry sklep, itp.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze załóżmy, że jednak kupuje na Techplanet (taniej). Zestaw wygląda tak:

Procesor:219 zł

Mobo:195 zł

Pamięć:79 zł

Dysk:276 zł

Napęd:65 zł

Obudowa:143 zł

Zasilacz:129zł lub 159 zł podany przez Wojttekkk

+ montaż za 1zł (na morelach 65 ^^)

Razem:1106 lub 1136 zł

Edytowane przez Uzytkownik5512

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowę zmień na SilentiumPC Brutus 410 Pure Black, znacznie lepsza od budżetowych Aerocooli. Poza tym na podkręcanie procesora się przesadnie nie nastrajaj, podwyższysz mu taktowanie rdzenia o maksymalnie 150-200MHz szyną BCLK i na tym koniec. Do naprawdę porządnego OC potrzebny jest procesor za 850 zł i płyta za co najmniej 350 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do OC to wiem, że tak trzeba ale nie tym razem. (zawsze z tego g620 zrobię gdzieś g840, bo to tylko wyższe takty) Obudowa Aerocoola, po prostu spodobała mi się a więcej nie mam żeby wpakować jakiegoś Regnuma L50 czy coś. Reszta może być, coś zmienić, jeżeli nie to biorę zasilacz Aerocoola, bo jakoś mnie przekonał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi