Skocz do zawartości
Marai

Zestaw komputerowy 1500-1800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , zostało mi polecone to forum przez znajomego , mam problem gdyz nie znam sie za bardzo na komputerach a chcialbym wymienic sprzet dla syna , komputer do tej kwoty powinien uciagnac diablo3 przynajmniej tka mi sie wydaje, to ma byc prezent na zblizajace sie urodzinki . Prosilbym was o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor Coire i3 2120 470

Plyta główna Asus P8H61-M LE Rev.3.0 193

Pamięć RAM 2x4GB DDR3 1333 MHz 170

Karta grafiki VERTEX HD4850 1GB_DDR5 300

Dysk twardy Seagate 500GB SATA3 275

Karta dźwiękowa 7.1 Zintegrowana 0

Karta sieciowa 10/100/1000 zintegrowana0

DVD LiteON iHAS124 77

Zasilacz M Enermax NAXN 350W 160

Obudowa Obudowa I-BOX ORION 916G 67

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pakowanie 8GB RAM do komputera za 1700 zł ma mały sens, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że sprzęt będzie użytkowany przez syna autora tematu. Zasilacz z 300W na linii 12 V może się już z kolei nieźle pocić przy i3-2120 i HD4850. Zrezygnowałbym z procesora na rzecz jakiegoś Pentium G840, a dołożyłbym do HD6770 / HD7750 i w miarę możliwości jakiegoś sensowniejszego zasilacza za ~200 zł. Można by także pomyśleć nad zmianą obudowy na SilentiumPC Brutus 310 / 410 Pure Black. Dysk przydałoby się zaś zmienić na WD Blue 500GB, ten Seagate to ponoć jakiś wielotalerzowiec, w dodatku ze skróconą gwarancją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi