Skocz do zawartości
p4weu

Windows 7 Ultimate x64 PL i tragiczna prędkość internetu przez WiFi

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam problem - zainstalowałem na nowym komputerze Windowsa 7, jednak internet przez WiFi (łączę się przez modem USB, sieć osiedlowa) działa mi tragicznie, ściąganie wynosi max 30 kb. Najlepsze, że jak przełączyłem modem do starego komputera, na którym jest XP internet działa jak powinien, max łącza, więc winą jest system. Aktualizacje mam wszystkie zainstalowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e: ściągnąłem wszystkie sterowniki jakie były dostępne do płyty głównej, sterowniki do modemu przez Windows Update, bo na stronie producenta były stare, ale dalej to samo :(

Edytowane przez p4weu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows 7 ma problem z niektórymi adapterami WiFi - ja tak miałem z moim i ostatecznie zdecydowałem się go wymienić.

Czasami pomaga wyłączenie protokołu ipV6 czy jakoś tak (nie mam jak sprawdzić - jestem poza domoem, masz to we właściwościach połączenia).

Zacząłbym od prześledzenia for internetowych pod kątem Twojego sprzetu i Win7.

Warto też sprawdzić - jeśli to router - jak szybko ładuje się jego strona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko na to wskazuje, że ma problem, skoro na XP ten sam modem działa jak powinien ;) tylko pytanie, czy da się coś z tym zrobić, podaję w razie czego model - Pentagram Hornet P 6122-12

protokół wyłączyłem, niestety dalej to samo

Google oczywiście też, ale cisza na ten temat

A ostatni punkt nieistotny, bo to jest sieć osiedlowa i nie mam routera, łączę się przez WiFi ze skrzynką na klatce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi