p4weu Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 witam mam problem - zainstalowałem na nowym komputerze Windowsa 7, jednak internet przez WiFi (łączę się przez modem USB, sieć osiedlowa) działa mi tragicznie, ściąganie wynosi max 30 kb. Najlepsze, że jak przełączyłem modem do starego komputera, na którym jest XP internet działa jak powinien, max łącza, więc winą jest system. Aktualizacje mam wszystkie zainstalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 Poszukaj nowsze sterowniki. Taptap - SGS2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p4weu Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) e: ściągnąłem wszystkie sterowniki jakie były dostępne do płyty głównej, sterowniki do modemu przez Windows Update, bo na stronie producenta były stare, ale dalej to samo :( Edytowane 22 Czerwca 2012 przez p4weu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p4weu Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 nikt nic nie wie? ważna sprawa dla mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Windows 7 ma problem z niektórymi adapterami WiFi - ja tak miałem z moim i ostatecznie zdecydowałem się go wymienić. Czasami pomaga wyłączenie protokołu ipV6 czy jakoś tak (nie mam jak sprawdzić - jestem poza domoem, masz to we właściwościach połączenia). Zacząłbym od prześledzenia for internetowych pod kątem Twojego sprzetu i Win7. Warto też sprawdzić - jeśli to router - jak szybko ładuje się jego strona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p4weu Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 wszystko na to wskazuje, że ma problem, skoro na XP ten sam modem działa jak powinien ;) tylko pytanie, czy da się coś z tym zrobić, podaję w razie czego model - Pentagram Hornet P 6122-12 protokół wyłączyłem, niestety dalej to samo Google oczywiście też, ale cisza na ten temat A ostatni punkt nieistotny, bo to jest sieć osiedlowa i nie mam routera, łączę się przez WiFi ze skrzynką na klatce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...