ZATOICHI Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Ze względu na to że nie siedzę ostatnio w temacie płyt głównych , chipsetów i kart graficznych zwracam się do was Panowie o pomoc Znajomy poprosił mnie o złożenie wydajnej konfiguracji na intelu do maksymalnie 3500zł która bedzie służyć głównie grom, w cenie 3500 zł ma się zawierać wszystko to co jest w obudowie komputera (czyli bez monitora i bez myszki, klawiatury i bez innych dupereli) czyli: procesor karta graficzna ram płyta główna dysk twardy (maksymalnie 1TB) jakieś lepsze od boxowego chłodzenie procesora (w miarę ciche) jesli chodzi o dzwięk to koledze wystarczy zintegrowany układ więc karta dzwiekowa nie potrzebna w podanej wyzej cenie komputera ma się zawierać tez obudowa (jesli komus sie chce to moze zaproponować jakąś niezbyt kiczowatą z uchwytami na górze i nie za drogą) Jak juz pisałem wczesniej komputer nie bedzie raczej podkręcany a jesli juz to raczej delikatnie To chyba wszystko jesli ktos ma czas to prosze o pomoc w tej sprawie, zalezy mi na duzej wydajnosci w grach wiec odpowiednie dopasowanie procka i karty graficznej jest wazne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ken26 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 napęd DVD też ma być w zestawie czy komp będzie bez nagrywarki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piiwko Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Moja propozycja Można by wziąć kartę od Gigabyte ale trochę się budżet wtedy przekroczy. Można by też dać dysk SSD kosztem karty graficznej - wtedy wziąć HD7850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 @up Zmienić zasilacz na BN180 - modularne okablowanie, bdb elektrycznie platforma i wentylator SilentWings zamiast tego wyjca XFXa z tendencją do terkotania :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 (edytowane) napęd DVD też ma być w zestawie czy komp będzie bez nagrywarki ? tak ma być w zestawie nagrywarka DVD - zupełnie o niej zapomniałem, słuszna uwaga Moja propozycja Można by wziąć kartę od Gigabyte ale trochę się budżet wtedy przekroczy. Można by też dać dysk SSD kosztem karty graficznej - wtedy wziąć HD7850. Faktycznie całkiem zgrabna konfiguracja, dzięki za poświecony czas i pomoc @up Zmienić zasilacz na BN180 - modularne okablowanie, bdb elektrycznie platforma i wentylator SilentWings zamiast tego wyjca XFXa z tendencją do terkotania :P Rozumiem że chodzi o ten zasilacz http://www.extra-okazje.pl/p/38/937/be-quiet-pure-power-l8-430w-cm-bn180-80-bronze-zasilacze-podzespoly-pc.html wydaje się byc niezłym wyborem jak za te pieniądze. Edytowane 23 Czerwca 2012 przez ZATOICHI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Nie wiem gdzie kupujesz, ale nawet w naszym morele jest taniej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...