Skocz do zawartości
RafeeV98

Płyta am3 dla Athlona x4 640 [do 300zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam płytę główną ASRock N68-UCC (sloty PCI) i musze ją wymienić na lepszą ale żeby się nie przepłacić

Tutaj podaje specyfikacje kompa pod jaką ma być płyta

Procesor AMD ATHLON x4 640

Pamięć RAM CORSAIR DDR3 460

Prosze o szybką pomoc gdyż musze to załatwić przed premierą gry Ghost Recon Fature Soldier

Edytowane przez RafeeV98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Budżet? Rozumiem, że zależy Ci na slotach PCI na płycie?

Do 300 zł i musi być koniecznie PCI gdyż poprzednia płyta również jest z PCI i moja karta graficzna ge force 8600 również

1. Nazwij prawidłowo temat.

2. Nie musisz powiększać czcionki.

3. Czego oczekujesz po wymianie płyty.

4. Jaką dokładnie masz płytę i na pewno masz pamięci ddr3.

Tak mam DDR3 ponieważ przepisywałem dane oraz oczekuje tego by płyta działała poprawnie gdyż do mojego modelu miałem podłączoną karte ge force 8600 gt i po miesiącu padła więc musiałem przełączyć na zintegrowaną (jeśli to nie wina płyty to również prosze o dopisanie ale kompa miałem u fachowca a karta działa na innym kompie bo sprawdzali)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebujesz płytę z PCI-E a nie z PCI z tego wynika.

To znaczy, że nie padła k. graficzna a slot PCI-E na płycie głównej.

Napędy (DVD, HDD) masz wszystkie na SATA?

Nie ignoruj moich próśb!

sorki w instrukcji pisze ze oba sloty i PCI i PCI-E (od razu mowie ze nie znam się tak dogłebnie na sprzęcie a co do tematu to nie wiem na jaki wiec sorki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytuł edytowałem. Jak dalej będziesz tak współpracował to zamykam.

Ostatni raz się pytam. Napędy wszystkie na SATA? Czy płyta musi może posiadać ATA IDE?

Nie znam sie na tym ale to jest szereg kabelków taśmie (jak nie pasuje to zamknij temat )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co zrozumiałem, to chyba coś jest na IDE, ale bynajmniej ja nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Masz coś podpięte na taką szeroką taśmę, jak ta, czy wszystko na takie wąskie kabelki? Poza tym, jak oczekujesz pomocy, to może grzeczniej trochę, a nie "jak ci się nie podoba to zamknij". Klaus może to zamknąć, owszem, ale chyba nie po to tu przyszedłeś? I jeszcze jedno - jeżeli nie potrafisz odróżnić SATA od IDE, to nie wiem czy wskazane jest, żebyś pchał się w wymianę płyty głównej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co zrozumiałem, to chyba coś jest na IDE, ale bynajmniej ja nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Masz coś podpięte na taką szeroką taśmę, jak ta, czy wszystko na takie wąskie kabelki? Poza tym, jak oczekujesz pomocy, to może grzeczniej trochę, a nie "jak ci się nie podoba to zamknij". Klaus może to zamknąć, owszem, ale chyba nie po to tu przyszedłeś? I jeszcze jedno - jeżeli nie potrafisz odróżnić SATA od IDE, to nie wiem czy wskazane jest, żebyś pchał się w wymianę płyty głównej...

Chodziło mi o to że jesłi ta informacja jest dla niego niewystarczjąca to moze zamknąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi