Rolas Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 Witam, niedawno, zaledwie ze 2 tygodnie temu kupiłem nowy komputer. Postanowiłem, że zainstaluję na nim Wiedźmina - Edycję Rozszerzoną. Oczywiście instalacja odbyła się niedługo po formacie, po zainstalowaniu odpowiednich sterowników, kodeków itp itd. I niestety spotkała mnie pewna nieprzyjemna sytuacja, otóż: przy intrze zauważyłem, że pojawiają się przycinki. Mniej więcej wygląda to jakby ekran był przecinany poziomymi liniami o zerowej grubości :P. Niby nic, można z tym żyć, ale jest to irytujące i mi przeszkadza. Poszperałem w internecie i znalazłem co nieco informacji odnośnie mojego problemu. Wygląda na to, że chodzi o format BIK filmu intro. Spróbowałem odpalić go w KMPlayerze i wszystko chodziło płynnie, bez żadnych problemów. To dziwne, zatem kodeki działają jak należy. Sprawdziłem również, czy chodzi o odświeżanie monitora, lecz na telewizorze problem również występuje. Znalazłem na pewnym anglojęzycznym forum, żeby spróbować odpalić grę w oknie. Tak tez uczyniłem i problem zniknął. Tyle, że nie chciałbym grać w oknie, a na fullscreenie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Czemu filmik odpalany w odtwarzaczu i w grze w oknie działa jak należy, a w grze w full screenie już zacina? Z góry dziekuję za odpowiedzi i pomoc :). Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zasady Na forum GRY obowiązuje reguła 1 gra = 1 temat. Zanim założysz nowy temat o grze sprawdź w INDEKSIE GIER, czy taki temat już nie istnieje. Zabrania się udostępniania cracków, seriali, nielegalnych kopii gier oraz pytania o informacje umożliwiające ich zdobycie! The Witcher (wiedźmin) - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Sprobuj wylaczyc "rozmycie tla" w ustawieniach gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zasady Na forum GRY obowiązuje reguła 1 gra = 1 temat. Zanim założysz nowy temat o grze sprawdź w INDEKSIE GIER czy taki temat już nie istnieje. Zabrania się udostępniania cracków, seriali, nielegalnych kopii gier oraz pytania o informacje umożliwiające ich zdobycie! Bąbelku zacznij od wizyty u optyka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...