Skocz do zawartości
rooter

Thermaltake Highest Xaser III V1000A Super Tower

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie o tej obudowie ? Thermaltake Highest Xaser III V1000A Super Tower [pod wzgledem oplacalnosci i chlodzenia jakie oferuje] - ze o calkiem fajnym wygladzie nie wspominam http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=36&gg=21&id=177 ( w porownaniu do mojej obecnej obudowy wszyskto jest fajne :-) )

Zastanawialem sie nad kupieniem jej, na zbytni niedobor kasy nie narzekam szczerze mowiac, a nie mam ani ochoty ani czasu siedziec nad obudowa od zera i skladac ja, dziurawic itd. itd. - pewnie bym wszysko 3 razy spier***lil zanim by mi sie to udalo w miare prozadnie stworzyc :-)

PS. co do chlodzenia to myslalem zeby wzucic do niej DO SRODKA mniej wiecej po srodku obudowy jeszcze jeden wentylatorek na jakiejs podstawce [podswietlany :twisted: ] ktory by to powietrze wprawial w dodatkowy ruch kierujac je z dolu przodu [tam gdzie wsysa powietrze], na gore-tyl [tam gdzie wysysa]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie narzekasz na brak kasiory to bierz ją od razu...

Dołączona grafika

do tego zasilacz

Dołączona grafika

cooler na CPU

Dołączona grafika

klawa

Dołączona grafika

niedługo LCDiki TT wyjdą (ok. czerwiec/lipiec)

Dołączona grafika

to wszystko równa się pusty portfel :lol:

Sorki za tyle fotek, ale nie mogłem się powstrzymać :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kroić jeszcze taką obudowe to jest zgroza.

Poza tym monitorki też mogli z czerwonymi dodatkami zrobić.

Powiem że to są chyba najładniejsze obudowy na rynku.

Niestety nie stać mnie na taką ale kupuje sobie w wakacje jakiegoś Chieftecha Dragon'a czarnego Big Tower.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitorek ciekawy juz mam - LG Flatron F700P - nie dosc ze bardzo wydajny i dobra jakosc obrazu to do tego fajny metaliczny kolor, Co do klawiatury i myszki natomiasto to myslalem o zakupie zestawu Logitech Cordless Desktop MX db.jpg. :-) Troche tylko ten czerowny z obudowy by sie nie komponowalz reszta, ale myslalem zeby ten czerowny przemalowac na jakis srebrny polyskujacy, wtedy by sie caly komplecik dodatkowa pieknie komponowal z moim zestawikiem Crative Inspire 5300 i nowa klawa mycha i monitorem, Pozniej tylko caly pokoj wymalowac na czarno, wymienic biurko i jest klimacik ! Jak juz modyfikowac to wszystko lacznie z pokojem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitorek ciekawy juz mam - LG Flatron F700P  - nie dosc ze bardzo wydajny i dobra jakosc obrazu to do tego fajny metaliczny kolor, Co do klawiatury i myszki natomiasto to myslalem o zakupie zestawu  Logitech Cordless Desktop MX  db.jpg.  :-) Troche tylko ten czerowny z obudowy by sie nie komponowalz reszta, ale myslalem zeby ten czerowny przemalowac na jakis srebrny polyskujacy, wtedy by sie caly komplecik dodatkowa pieknie komponowal z moim zestawikiem Crative Inspire 5300 i nowa klawa mycha i monitorem,   Pozniej tylko caly pokoj wymalowac na czarno, wymienic biurko i jest klimacik ! Jak juz modyfikowac to wszystko lacznie z pokojem  :D

według mnie do F700P bardziej pasowałaby obudawa Xaser III V2000A. Jest ona koloru srebrnego i chyba lepiej komponuje się kolor srebrny ze srebrnym niż czarnym :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam zamiar kupic ta bude tyle ze:

1) W okolicznym sklepie ta sama buda (bez zasilki) kosztuje 2295 kr a to jest (po dzisiejszym kursie) 1110zl

2) Do tego MUSZE kupic nowa zasilke bo codeshit250W nie uciagnie mojego sprzetu. (ledwo dycha=

Dołączona grafika

Mam zamiar kupic Antec True Power 380W = 1049 kr a to jest troche ponad 500zl.

Jednym slowem musze obrobic bank :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to moja lista zakupów (w kolejności w jakiej chyba będę kupował)

- Antec TrueBlue 480W - 600 zł

- blok na chipset i blok na GPU - 150-200zł

- Czarny bigtower Chiefteca bez zasiłki - około 400 zł (z zasiłką 360W 516 zł), a wraz z Chiefteciem katoda albo dwie - 100 zł

- Abit NF7-s 2.0 - bo mój Asus powyżej 180 MHz chyba już nie wyrabia - max. 200 zł dopłaty jak sprzedam mojego Asusa

- FIC Radeon 9700 PRO bo mój Gf3Ti200 już lekko przestarzały - 1300 zł

W sumie:

2400 zł

WUJEK :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Where are You :?: :!: :?: :!: :?: :!: :?: :!:

Come here :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja teraz kupuje

-2x 256 Geil Pc-433

a nie lepiej Twinmos PC3700

napewno będą dużo szybsze od tych Geili a sąw tej samej cenie.

No zależy.

Te Geile to w wersji Ultra?

Bo jak tak to bierz Geile - będą przynajmniej tak dobre jak TwinMosy

A jak im spuścisz z timingów to powinny dojść do 233 MHz

http://www.hardwareluxx.de/cgi-bin/ubb/ult...ic&f=6&t=000024

://http://www.hardwareluxx.de/cgi-bin/...&f=6&t=000024

coprawda w mało zrozumiałym języku, ale conieco da się wywnioskować

UPDATE

E te TwinMOSy ładnie ciągną - w sumie czemu nie - hmmm trudny wybór

Ja bym tam brał Corair xms3200LL 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Turtles5 - gdzie mozna dostać Antec TrueBlue 480W za 600zł :?:

www.dimm.pl

Mają niedługo sprowadzić, ale problem w tym, że jest tylko kilku chętnych i chcą te zasiłki podpiąć do większego zamówienia, może będą w przyszłym tygodniu.

A co, masz gdzieś taniej :?: :?: :?: :?: :?: :?: Jak tak to skąd :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi