[yarazz] Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Czy barracuda z 2mb cache'u bedzie jakas... "gorsza" ? ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Bedzie wolniejsza ale nie gorsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 tak jak wyżej bedzie troche wolniejsza jak ja bym brał to bym sie nie zastanawiał tylko brał 8mb cech'u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Acha czyli tylko np. kilkanascie mb wolniej z partycji na partycje bedzie kopiowalo tak? Bo mam mozliwosc kupienia barracudy z 2mb po niskiej cenie i nie wiem czy dosc duza doplata do dysku z 8mb da jakas różnice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 BYŁO COŚ PODOBNEGO!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Roznica bedzie w gwarancji najbardziej zaowazalna :) Bo western daje 3lata a seagate 1 rok . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 duzo ci to da!!!! serio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 przy kopiowaniu duzej ilosci malych plikow zauwazysz roznice. przy kopiowaniu filmu 700 MB z dysku na dysk pewnie nie... mam dwie barcudy IV kopiowanie pliku 699.5 MB z dysku na dysk przy windows 2000 prof i partycjach NTFS 4 kilo trwa jakies 24 -25 sekun. czy do duzo? co wiecej kopiuje sie na dyskach w domu? fotki, obrazy iso? jak masz okazje tanio kupic barke i moze nowsza od mojej to napewno dobry wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 powtorze sie przy kopiowaniu plikow o malych rozmiarach to nie zauwazysz roznicy ale jak bedziesz kopiowal cos duzego to idzie szybciej o wiele :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 powtorze sie przy kopiowaniu plikow o malych rozmiarach to nie zauwazysz roznicy ale jak bedziesz kopiowal cos duzego to idzie szybciej o wiele :) IMHO na odwrot ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 powtorze sie przy kopiowaniu plikow o malych rozmiarach to nie zauwazysz roznicy ale jak bedziesz kopiowal cos duzego to idzie szybciej o wiele :) IMHO na odwrot ;) 8 MB bufor zwieksza wydajnosc przy kopiowaniu duzych plikow, jast polecany dla osob zajmujacych sie np montazem wideo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 hmm... wiem, ze jak kopiuje sie duze ilosci malych plikow wtedy jest bardzo widoczne 8MB keszu... no ale napisalem... IMHO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Teraz się już pogubiłem :? Wydaje mi się, że większy bufor usprawnia pracę dysku przy pracy na małych plikach, przecież nie zmieści nikt pliku 700MB do 8MB cache :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 W każdym razie 8MB daje gdzies ze 2x wiekszy transfer miedzy partycjami. Sprawdzałem braka7200.7 60GB - kopiował właśnie 2 razy dłużej niż mój (w podpisie) z tym, że kopiowałem duże pliki. Jak przenosiłem małe pliki miedzy partycjami, to caviar był minimalnie szybszy, ale to może być wina kiepskiej gęstości (20GB na talerz, a w barakudzie 60). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 kurde 8MB przy duzych pomaga jak sie magazynuje filmy czy co - tak trudno to skooma'c??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...