Skocz do zawartości
kazzup

Komputer do 1500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym was poprosić o pomoc w wybraniu w miarę sprawnego PC'ta do 1500 zł. Monitor/klawiaturę/mysz/głośniki/kartę muzyczną mam. Potrzebuję dobrać całą resztę, bo mój pc jest archaiczny. Jestem otwarty na propozycje używanego sprzętu, ale tu proszę o dodatkową rzetelność - jeśli ktoś da mi konkretny adres do linku na allegro, to niech sprzęt tam wystawiany będzie takim, jaki sami byście kupili... czyli raczej wiarygodne oferty.

Ja na komputerach raczej średnio się znam, dlatego liczę, że dowiem się czegoś od osób bardziej kompetentnych - od was.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zdecydowanie. Ma on służyć przede wszystkim do zabawy.

Procesor: Intel Core 2 Duo E7200 @ 2.53 GHz

Płyta główna:

ASUSTeK Computer INC.

P5QL PRO, rev. A2, version: 0402.

Zasilacz:

CHIEFTEC

GPS-450AA-101 A, 450 W

Obecnie taki sprzęt mam u sibie w komputerze, nie pamiętam jaki konkretnie mam dysk twardy (a jestem zdala od stacjonarnego pc), natomiast karty graficznej nie mam w ogóle, ram ddr2 kingstona 2gb zaledwie.

Jeśli cokolwiek z tego nadaje się do nowego sprzętu, to super. Jeśli nie (Co mnie w ogóle nie zdziwi) trudno, ale słyszałem, że zasilacz daje radę.

EDIT:

Karty graficznej nie mam w ogóle, bo padła oczywiście :)

Edytowane przez kazzup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta i procesor na pewno nadają się na sprzedaż :) ze 200zł+ dostaniesz. Ram tak samo.

zasilacz może zostać.

dysk na Sata czy Ata(taśma) ?

więc przyjmując budżet ~1700zł i że posiadasz już dysk i zasilacz można złożyć coś na i5 + mobo na b75(lub tnąc koszty - h61) + 4GB ram + HD6850

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko wolałbym żebyście polecili zestaw do 1500 zł :) Sprzedaż tamtych podzespołów za 200 zł to dla mnie wyłącznie sposób na szybsze kupno komputera, przypływ gotówki. Więcej niż 1500 zwyczajnie nie chciałbym wydać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi