klinsmann Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 witam, od dziś nie mogę dostać się do Biosu na płycie ASRock Z68 PRO3 GEN3, po wciśnięciu DEL / F2 pojawia się czarny ekran z dwoma szarymi paskami na górnej i dolnej krawędzi, pomaga tylko reset(z poziomu obudowy) przy próbie update biosu pojawia się dokładnie taki sam obraz, można temu jakoś zaradzić nie oddając płyty do serwisu ? (komputer się normalnie włącza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 CLR CMOS robiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsmann Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 tak, nawet kilka razy, jakimś cudem udało mi się zrobić update BIOSU, na razie jest spokój... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadaman Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 witam mam ten sam problem. moja płyta główna od tygodnia zachowuje się podobnie. różnica polega na tym że do biosu nie mogę wejść na wersjach - 2.10 / 2.20 / 2.30 podczas uruchamiania gdy kliknę F2 lub DELETE, ekran z logiem Asrocka ulega zamrożeniu i koniec. Bios na tych wersjach uruchamia się natomiast kiedy odłącze wszystkie urządzenia na USB oraz wszystkie dyski twarde, wówczas podczas startu Bios uruchamia się sam bez klikania F2 ets Co ciekawe wersja biosu 1.30 działa bez problemu. Pytanie więc czy nowe wersje biosu są popsute czy wada jest na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...