Derrid Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Witam was serdecznie. Mam problem z moim laptopem mianowicie podczas ładowanie się systemu laptop się resetuję. Próbowałem uruchomić w systemie awaryjnym i podczas ładowania wywalało bluescreena. Problem mam teraz gdy chcę przeinstalować system z płyty to formatuje do 79% i stoi w miejscu. Macie może jakieś ewentualne propozycje ocb?. Laptop to ACER Extensa 5220 Hard disk 120 GB HDD S-ATA 5400 ot. Seria procesorów Intel Celeron M (1 MB cache) Karta graficzna Intel Graphics Media Accelerator X3100 Częstotliwość procesora 2 GHz (M550, 1 MB L2, 533 MHz FSB) Rodzaj pamięci PC4300 SO-DIMM 200pin (DDR2-533) Wielkość pamięci 1 GB Jeżeli nie macie pomysłów to może by tak wyzerować dysk ? Jaki program polecacie ? Dzięki za Pomoc pozdrawiam :) Ps przepraszam jak tema dałem w zły dziale ale za bardzo nie miałem czasu z rana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Problem mam teraz gdy chcę przeinstalować system z płyty to formatuje do 79% i stoi w miejscu.(...) Jeżeli nie macie pomysłów to może by tak wyzerować dysk ? Jaki program polecacie ? (...) Skoro format windowsowym instalatorem nie wypala, proponowałbym: a) jakiś Linux LiveCD/GParted b) wyjęcie dysku z laptopa i podłączenie do stacjonarki (SATA, nie trzeba żadnych przejściówek, jak z tymi na IDE) Jednocześnie obstawiam, że dysk może być uszkodzony - SMART i skan na bady prawdę powie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Uruchom program MHDD z płytki z programami Hirens bootCD. Opis programu masz tu: FAQ HDD. Opisy postępowania i pracy z dyskami twardymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrid Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ok temat do zamknięcia Program MHDD pokazał bad sektory. Dysk został wyzerowany i puki co wszystko wróciło do porządku dziennego :) Dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Jeśli to nie bad sectory logiczne to i tak czeka Cię wymiana dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...