Skocz do zawartości
Derrid

Windows XP Home Edition Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was serdecznie. Mam problem z moim laptopem mianowicie podczas ładowanie się systemu laptop się resetuję. Próbowałem uruchomić w systemie awaryjnym i podczas ładowania wywalało bluescreena. Problem mam teraz gdy chcę przeinstalować system z płyty to formatuje do 79% i stoi w miejscu. Macie może jakieś ewentualne propozycje ocb?. Laptop to ACER Extensa 5220

Hard disk 120 GB HDD S-ATA 5400 ot.

Seria procesorów Intel Celeron M (1 MB cache)

Karta graficzna Intel Graphics Media Accelerator X3100

Częstotliwość procesora 2 GHz (M550, 1 MB L2, 533 MHz FSB)

Rodzaj pamięci PC4300 SO-DIMM 200pin (DDR2-533)

Wielkość pamięci 1 GB

Jeżeli nie macie pomysłów to może by tak wyzerować dysk ? Jaki program polecacie ? Dzięki za Pomoc pozdrawiam :) Ps przepraszam jak tema dałem w zły dziale ale za bardzo nie miałem czasu z rana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem mam teraz gdy chcę przeinstalować system z płyty to formatuje do 79% i stoi w miejscu.(...)

Jeżeli nie macie pomysłów to może by tak wyzerować dysk ? Jaki program polecacie ? (...)

Skoro format windowsowym instalatorem nie wypala, proponowałbym:

a) jakiś Linux LiveCD/GParted

b) wyjęcie dysku z laptopa i podłączenie do stacjonarki (SATA, nie trzeba żadnych przejściówek, jak z tymi na IDE)

Jednocześnie obstawiam, że dysk może być uszkodzony - SMART i skan na bady prawdę powie :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi