xbm Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Witam Mam pytanie odnośnie zasilacza (pochodzenia no name'owego) 420W - jest wzmianka na zasilaczu, że +3,3V & +5V to 180W. Do tej pory miałem procesor LE-1640, -45W- (czyli b.słaby)- wszystko chodziło bez zarzutów,a w najbliższych dniach chciałem zakupić athlon'a x2 6000+ -125W- i czy to wytrzyma ? GA-M61PME-S2 9400GT Komputer ma służyć do zwykłego użytkowania oraz czasem do grania w średnio wymagające gry. PS: Chcę ulepszyć mojego staruszka chociaż troszkę i przy niskich kosztach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Istotniejsza jest linia 12V niż 3,3V & 5V. Tego czy zasilacz noname wytrzyma nikt odpowiedzialny ci nie powie. Nigdy nie wiadomo czy rzeczywista moc takiego delikwenta, to to co na tabliczce podzielone przez 2 czy przez 3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrii Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 lepiej byłoby zaktualizować bios i kupić używanego Athlona II 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbm Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Witam Dzięki za pomoc. A może Phenom II X3 720 BE (używany) ? Da rady ? Czy to już za dużo na te mobo ? PS: Może za jakieś kilka miesięcy pokuszę się o zakup nowej płyty, ale to nie teraz. Proszę o szybką odp . PILNE ! (aukcja się kończy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrii Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2755#ov W zakładce cpu support jest lista obsługiwanych od danego biosu n/a oznacza że nie pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbm Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 popatrz dobrze bo obsluguje na dol zjedz strony BIOS F4 , tylko zastanawiam sie czy to nie zaduzo na ten zasilacz - 95 W dotychczas 45W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Jak cena ok. 200zł to bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbm Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 a zasilacz wytrzyma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Nt. zasilacza pisałem wyżej. PII X3 720 będzie miał pobór zbliżony do x2 6000+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbm Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 no juz po aukcji ;d wyrwalem go za lekko ponad 160 zł ;d No to jeszcze jedno pytanie, jaki kupić ten zasilacz by chodziło bezpiecznie ? Zasilacze 350W, P4, ATX 20 Pin gw. 12 m-cy CHORZÓW (2424965337) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. <---- wystarczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 (edytowane) No to jeszcze jedno pytanie, jaki kupić ten zasilacz by chodziło bezpiecznie ? Zasilacze 350W, P4, ATX 20 Pin gw. 12 m-cy CHORZÓW (2424965337) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. <---- wystarczy ? Nic w tym zasilaczu nie jest ok. Poczytaj wątek z polecanymi zasilaczami na forum(jak i wątek z czarną listą). I tam ew. zapytaj co wybrać. Jaki Wybrać Zasilacz - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 75 Jak chcesz maksymalnie po kosztach to pewnie uda się tanio dobrać jakiegoś Fortron-a, ale to poczekaj na ludzi obeznanych w tego typu "okazjach" ;) Pozdrawiam Edytowane 28 Czerwca 2012 przez DeathTomahawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Grafikę będziesz chciał zmieniać? FEEL'a nie bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbm Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Nie narazie nie bede zmieniac grafiki. Kupie tylko ten zasilacz i to chwilowo dosc. a ten PROFESJONALNY FORTRON 350 W HLN 24PIN P4 PCI-E !!! (2439103990) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. uzywany fortron ? BTW. wiem co to za zasilacz skrywa sie pod obudowa mojego komputera ;p Zasilacz ATX AKYGA LPK2-25 2*SATA 420W : LPK2-25 : Zasilacze : stanko91.pl ;) @EDIT ORYGINALNY FORTRON 400W 4XSATA/PCI-E #HURT# (2439885567) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...