Skocz do zawartości
e-walker

Czy dobry cooler?

Rekomendowane odpowiedzi

zalman rulez

krabol ,a moze by tak troche rozwinac swoja wypowiedz co :?: :evil: Teksty typu zalman rulez,albo soltek rulez swiadcza tylko o twojej niewiedzy i opietrzalosci :evil:

dokladnie czytam ktorys post karbola z kolei i mam wrazenie ze polegaja one tylko na wychwalaniu swoich komponentow (niekoniecznie dobrych) jak i na nabijaniu postow. Karbol uzasadniaj swoje wypowiedzi :!:

wracajac do tematu titanek to chyba najlepszy wybor w klasie cena/wydajnosc sam mam ten cooler i sprawdza sie bdb podobnie jak u grincha 39*C w idle 43*C maxxx w stresie przy vcore = 1.6v z boku budy wentyl 80x80 cooler ten swietnie sprawdza sie w procach 0.13u bo dla thunderbirda niebardzo jest zbyt slaby dla tych grzejnikow zwlaszcza po o/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalman rulez

krabol ,a moze by tak troche rozwinac swoja wypowiedz co :?: :evil: Teksty typu zalman rulez,albo soltek rulez swiadcza tylko o twojej niewiedzy i opietrzalosci :evil:

dokladnie czytam ktorys post karbola z kolei i mam wrazenie ze polegaja one tylko na wychwalaniu swoich komponentow (niekoniecznie dobrych) jak i na nabijaniu postow. Karbol uzasadniaj swoje wypowiedzi :!:

wracajac do tematu titanek to chyba najlepszy wybor w klasie cena/wydajnosc sam mam ten cooler i sprawdza sie bdb podobnie jak u grincha 39*C w idle 43*C maxxx w stresie przy vcore = 1.6v z boku budy wentyl 80x80 cooler ten swietnie sprawdza sie w procach 0.13u bo dla thunderbirda niebardzo jest zbyt slaby dla tych grzejnikow zwlaszcza po o/c

Pamietacie takiego kolesia ktory caly czas pisal nvidia rulez, cos mi sie wydaje ze wrocil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalman rulez

Popieram VIP-a. Dlugo sie powtrzymywalem od takich komentarzy ale wiekszosc osob, to forum traktuje jak szkolne podworko. Czasami jak czytam posty to nawet nie chce mi sie komentowac.

Pelno osob nie stosuje sie do zalecen moderatorow no bo i po co, przeciez temat wątku "czy dobry cooler" mowi wszystko, no bo po co w topiku umieszczac symbol czesci o jakie mowa w poscie.

Jakies 8 lat temu jak kupilem pierwszy modem za ciezka kase to wszedzie byla mowa o czyms takim jak "netykieta" teraz jest to nagminnie olewane.

Kiedys przeslanie maila w html-u to bylo cos nie do pomyslenia, a teraz robi sie sztuczny tlok na sieci...

Pracuje na serwisie, a z kompami mam stycznosc od 15 lat i milo mi sie robi jak komus moge pomoc i doradzic, ale do jasnej chole... LUDZIE, sa wyszukiwarki, mozna przeciez przeczytac jak z nich korzystac, zadac sobie troche trudu...

ehhh pewnie i tak to jest prozna gadanina.

pozdrawiam ale tym razem glownie rozsadnie korzystajacych z usenet-u :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietajcie posiadacze epoxow ze do temp pokazywanej musicie dodac z 7/8 stp. ale zapewne wiecie juz o tym ;) pozdro

wiesz jordi ostatnio zachwiala sie ta teoria gadalem kiedys z reedem i mowil ze u niego epox zawyza o jakies 3/4*C jakas osoba tez pisala ze u niego to samo zawyza o jakies 5*C dziwne to troche :? u jednych tak u drugich siak ja pisze temp. jakie pokazuje mi mobo bo jak bedziemy dodawać to nie dojdziemy do ladu jeden doda 5 drugi odejmi 5 a trzeci doda 7 :? :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietajcie posiadacze epoxow ze do temp pokazywanej musicie dodac z 7/8 stp. ale zapewne wiecie juz o tym ;) pozdro

Mylisz się, ja mierzyłem temp. termometrem elektronicznym i roznica byla jakies 3-4*C. Przynajmniej u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie !! ja mam takiego titana jak D5TB tylko że z plastikowym wiatrakiem (3100 obr/min). wyszlifowałem lekko spód (nie jest to lustro ale lepiej niż było) i siedzi na antku 2000+. więc D5TB wystarczy spoko na A 1200.

ludziu!! tylko ze AXP2000+ jest na jadrze palomino albo jeszcze lepiej thoroughbred a nie thunderbird ktore to cholernie sie grzaly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie !! ja mam takiego titana jak D5TB tylko że z plastikowym wiatrakiem (3100 obr/min). wyszlifowałem lekko spód (nie jest to lustro ale lepiej niż było) i siedzi na antku 2000+. więc D5TB wystarczy spoko na A 1200.

ludziu!! tylko ze AXP2000+ jest na jadrze palomino albo jeszcze lepiej thoroughbred a nie thunderbird ktore to cholernie sie grzaly

zgadza sie i dlatego napisalem na poczatku ze bedzie mial temperatury w okolicach 60'C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A są jakieś inne oprócz plastikowych ? :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie i to mi sie nie podoba w epoxach (tylko to mi sie nie podoba :) ) ze u jendych jest ok z temp u drugich nie, w innych plytach jest ok szczegolnie abity maja bardzo dokladne podawane pomiary napiec i temp i to w kazdym modelu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe.... to bylo pierwsze pytanie ktore mi sie nasunelo po przeczytaniu postu ale pomyslalem se moze jakis niedoinformowany ;) ;) jestem wiec sie nic nie odzywalem :lol: ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mni o titana ze srebrnym wiatrakiem. myślałem czarny plastikowy a napisałem samo plastikowy.

wiecie o co biega. cały srebrny (oprócz kabli :) ) titan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mni o titana ze srebrnym wiatrakiem. myślałem czarny plastikowy a napisałem samo plastikowy.

wiecie o co biega. cały srebrny (oprócz kabli :) ) titan

Wiem, wiem :wink: Chcialem sie tylko posmiac troche :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w abicie był taki pierdzielnik sterczący w podstawce i dotykał spodu procka i odczyty były dobre. tylko na epoxach 60 stopni i 50 stopni to to samo. koleś myśli że ma spoko 40 stopni a proc się przy 47 smaży. ale co abit to abit.

na różnych płytach różnie jest z temperaturami, zależy czy producent leje na klientów czy nie. abit porządnie skalibrował czujniki i jest spox. a niektóre firmy to aby coś pokazywało, nie ważne czy dobrze czy źle. czy płyta pokazuje dobrze czy źle trzeba samemu sprawdzić termometrem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...