Janusz_K Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Siemka. zaczolem troszeczke dokladniej szperac w biosie i jest pare opcji ktore nie wiem do czego sluza i jak bedzie najlepiej zeby byly ustawione :). A sa to: W ADWANCET CHIPSET FEATURES: - SDRAM 1T Command (enabled lub disabled) - Fast Command (Normal, Fast, Ultra) - AGP Master 1 W/S Write (enabled lub disabled) - AGP Master 1 W/S Read (enabled lub disabled) - AGP Read Synchrinization - PCI Delay Transation (chyba enalbed i disa..) W PNP/PCI CONFIG: - PCI BusMaster W PC HEALT: - Chassis Intrusion (enabled lub disabled) Reszte wiem albo tak mi sie tylko wydaje :) Z gory dzieki za odpowiedzi/podpowiedzi. Narqa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 - SDRAM 1T Command (enabled lub disabled) - Fast Command (Normal, Fast, Ultra) Pierwsze możesz dać enabled, ale jak będą problemy (np. zwiechy0 to wróć na default, a drugie myślę że ultra nie zaszkodzi. W razie czego jak wyżej. Reszty nie zmieniaj bo będą kwasy :). Chassis intrusion to obsługa styku wyczuwającego otwarcie obudowy (tak jak w lodówce, zapala się lampka po otwarciu). Jak nie masz takiego styku w budzie (a na 99,9% nie masz) to zostaw disabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz_K Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 no tak ale to AGP ... (wszystkie) sa na disabled a nie byloby lepiej na enabled ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Skorzystaj z tego: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9637. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...