saske126 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Witam. Otóż mam taki problem że niedawno na mojego laptopa wylałem sok pomidorowy. Jest to asus n61vg. Kiedy wylałem sok natychmiast podniosłem laptopa do góry (klawiaturą w dół) i wytarłem go papierem. Nie pamiętam lecz po ok 1-2 minutach odłączyłem go od zasilania i go wyłączyłem. Po ok 15 minutach leżakowania laptopa klawiaturą w dół ustawiłem go do normalnej pozycji i powyciągałem z niego wszystkie klawisze i przetarłem pozostałości soku a następnie przetarłem je z powrotem. Następnie zajrzałem do środka laptopa odkręciłem 1 i 2 pokrywę lecz nie było tam oznak że sok przedostał się do podzespołów. Po tych zabiegach włączyłem laptopa. Laptop chodzi do tej pory normalnie 10-12 dni lecz zauważyłem że tak jakby bardziej się grzeję (chyba że speedfan świruje) wcześniej temperatura nie przekraczała w normalnym użytkowaniu 50c. Najbardziej martwi mnie to że procesor ma 100 - 90 - 80 % przy włączonym małym programie i gdy komputer nie jest w stresie w speedfanie są płomienie przy temperaturach . Mam jeszcze 2 problemy 1 to że lampka ładowania cały czas świeci się tak jakby komputer był podłączony do zasilacza a w tedy muszę wyjmować baterię bo laptop się rozładowuję. A drugi że klawiatura masakrycznie chodzi i z ledwośćią napisałem ten tekst tutaj ten problem najbardziej mnie wkurza. Laptop ma ok 3 lat i jest mi bardzo potrzebny a kasy na nowy komputer brak :(. Co robić z takim problemem ??. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Rozebrać w mak, plastiki umyć, resztę w sumie też. Może wentylator nie chodzi, albo do soku przykleił się syf i nie ma przepływu i procek dostaje throttlingu, dlatego takie wysoki użycie CPU. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...