opc Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Witam, jestem posiadaczem starego laptopa ARISTO smart350 z procesorem Intel T2050 (poniżej dokładna specyfikacja). Problemy, które u mnie występują to: - częste crashe aplikacji - ekrany śmierci (BSoD) - brak możliwości zainstalowania niektórych aplikacji ponieważ system sypie się (Skype, antywirusy np. Microsoft Security Essentials, Avast) System jaki obecnie posiadam to Windows XP Professional SP3. Dodam, że przy instalacji systemu występowały częste błędy plików, które niby są uszkodzone na płycie z systemem. Wczoraj postanowiłem zainstalować system Linux Mint 13 i tam również występowały problemy ze skopiowaniem niektórych plików na dysk podczas instalacji (instalacja z pendrive). Skutkiem tego jest zawieszanie całego systemu chwile po jego uruchomieniu. Myślę, że problem występuję w sprzęcie (dysk?), a nie w systemie. Dokładna specyfikacja sprzętu wykonana programem Everest. http://wklej.org/hash/00478fc4cd3/ Zrobiłem test programem HDTune, poniżej zamieszczam screeny: Testy pamięci RAM robiłem Memtest86+ i również nie wykrył błędów. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...