robotek Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Witam. zaczynam kręcić athlonka i z 2500+(1,8) zrobiłem 3200+ (2,2) temp. na 3200 to 65'C i napięcie 1.64 dlaczego system już się nie uruchamia ;p? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 bo masz ciach!ianą sztukę procesora ? no i same temperatury za wysokie - z tego co wiem nie należało przekraczać 60*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Bo tylko sprytnym udają się sprytne rzeczy. Jeśli zabrakło sprytu na podanie modelu mobo, pamięci, pozostałych ustawień w BIOS. Nie ma się co dziwić, że procesor nie chciał wstać na 3200+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotek Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 ad. proc to axda2500xxxx - zaraz spr. pamięć 2x512 ddr 400 + 333 Bios: szyna z 166 na 200 napięcia: 0 - nie idzie dalej niż szukanie boota +3% - widać zapraszamy i restart +6% - przy ładowaniu windy robi się "zwarcie" nie eraguje na power sw ani reset a po resecie biosu jak nigdy nic ;p płyta ASrock K7s41GX zasilacz ModeCom feel 350watt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Płyta nie wspiera oficjalnie procesorów na FSB 200(400)MHz. Może nie mieć odpowiedniego dzielnika dla pci/agp. Nie wiem jak na tym chipie wyglądała blokada/dzielniki fsb/cpi/agp. Spróbuj jednak na początek odrzucić tą kość 333MHz, może to ona powoduje problemy. Warto też sprawdzić jak wyglądają napięcia 3,3V, 5V oraz 12V na tej platformie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotek Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 wydaje mi się że właśnie to: albo temp. jest nieodpowiednia albo napięcia padają ;p bo podaczas gry komp nagle się wyłącza i trzeba mu odciąć zasilanie na 10 sekund (rozładowanie kondziorów) i płyta działa normalnie aż do następnego "stopa" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...