Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W mojej wysłużonej już myszce MX Air zaczyna powoli się wyrabiać prawy przycisk (co po 3 latach nie powinno być niczym dziwnym) i szukam jakiegoś następcy dla niej ale nie widzę nic ciekawego. Od myszki oczekuję programowania dodatkowych przycisków (aby mogła robić jako pilot), dobrego czasu pracy na baterii (MX Air nie był tu najlepszy), koniecznie na akumulatorkach z ładowarką (nie żadne wymienne baterie), granie mnie nie interesuje no i na koniec dobra jakoś wykonania :)

Z góry dzięki za podpowiedzi :)

PS. Próbowałem napisać w temacie "Profesjonalne myszki - rozmowy, opinie, porady" ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej wysłużonej już myszce MX Air zaczyna powoli się wyrabiać prawy przycisk (co po 3 latach nie powinno być niczym dziwnym) i szukam

Hmm, nie jest to myszka jakiej poszukujesz, ale nie zdarzyło mi się aby jakikolwiek z moich Logitech miał problemy z przyciskami. Każdą używałem od około trzech lat do pięciu, w tym do grania. Np. VX Nano otrzymałem w prezencie 4 lub 5 lat temu i pomimo intensywnego użytkowania przyciski działają jak należy. Jedyne co musiałem wykonać to czyszczenie rolki (aby rolka obracała się bez żadnego oporu - tryb bezwładnościowy, czy bezskokowy?). Najgorsze doświadczenie mam z kolei z Razer'em DiamondBack 3g - lewy przycisk po około pół roku zaczął trzeszczeć. Myszkę po bojach z serwisem udało się wymieić na nową - teraz obchodzę się z nią jak z jajkiem.

Do głowy przychodzi mi tylko Razer Naga w wersji bezprzewodowej z "kalkulatorem".

http://www.benchmark...abli-31348.html

Ale tak jak pisałem, mam mieszane wrażenia co do jakości przycisków Razera.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, nie jest to myszka jakiej poszukujesz, ale nie zdarzyło mi się aby jakikolwiek z moich Logitech miał problemy z przyciskami. Każdą używałem od około trzech lat do pięciu, w tym do grania. Np. VX Nano otrzymałem w prezencie 4 lub 5 lat temu i pomimo intensywnego użytkowania przyciski działają jak należy. Jedyne co musiałem wykonać to czyszczenie rolki (aby rolka obracała się bez żadnego oporu - tryb bezwładnościowy, czy bezskokowy?). Najgorsze doświadczenie mam z kolei z Razer'em DiamondBack 3g - lewy przycisk po około pół roku zaczął trzeszczeć. Myszkę po bojach z serwisem udało się wymieić na nową - teraz obchodzę się z nią jak z jajkiem.

Do głowy przychodzi mi tylko Razer Naga w wersji bezprzewodowej z "kalkulatorem".

http://www.benchmark...abli-31348.html

Ale tak jak pisałem, mam mieszane wrażenia co do jakości przycisków Razera.

Znaczy przycisk działa tylko czasami trzeba go mocniej nacisnąć, co ciekawe pojawia się to raz na jakiś czas. No i po 3 latach intensywnej pracy mysz jest dość znacząco wytarta. Natomiast co do twojej propozycji to aż 12 przycisków wydaje się lekko przesadne, przyznam szczerze iż nie mam wielkiego zaufania do marki Razer. Patrzyłem co ma Logitech do zaoferowania to stary MX Performance dalej jest w ofercie ale MX Air już nie ... Tak czy inaczej dzięki za propozycje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi