war3 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Jak w temacie. Router: Dlink Dir-635 z najnowszym fw Łączy się ok - 1 pc po wifi, 1 pc po lan - wszystko jest ok. I teraz problem - ipad 3, iphone 4s, Xperia play łączą się z wifi, ale dostają dziwne ip pomimo włączonego dhcp. Wedle routera są podłączone, ale z ip 0.0.0.0 Nic nie zmieniałem w routerze - jedynie nowy firmware. Testowałem też tplinka 1043nd i było to samo. Kasowałem ustawienia sieciowe w isprzętach i jest to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Hmm... Manualne ustawienie IP na urządzeniach powoduje, że mają dostęp do sieci? Podstawowe rzeczy, takie jak filtrowanie po adresach MAC klientów posprawdzane? Czy ten router posiada Static DHCP? Zawsze warto spróbować :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salata Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Z tego co napisales, to na pierwszy rzut oka problem z zabezpieczeniami Wifi. W tym bym szukal przyczyny. Ewentualnie pobaw sie kanalami, bo moze w eterze masz za duzo sieci na tym samym kanale i urzadzenia przenosne maja problem z uzyskaniem adresu DHCP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 A najpierw walnij reset routera i odbezpiecz siec wifi na chwile dla testow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...