Hamfrej Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Witam! Posiadam taką grafikę http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3933#ov i mam wyżej wymieniony problem "Sterownik ekranu AMD przestał działać, lecz odzyskał sprawność" Ten błąd pojawia się tylko w grach. Czytałem że ponoć może pomóc obniżenie taktowania grafiki - bez skutku u mnie, Temperatura nie przekracza 45 Stopni, Wgrywałem starsze sterowniki, Zasilacz działa stabilnie (wszystkie napięcia pod kontrolą + certyfikat 80+) Moja konfiguracja komputera to Amd Phenom II x4 965 BE 3.4 GHZ (nie podkręcany) Ram 4gb (OCZ gold 2x2gb 1333mhz ddr3) Gigabyte GA-M68Mt-s2 Rev 3.1 OCZ 700w ModXstream pro power supply Twardziel chyba nie ma znaczenia :D Proszę o szybką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Karta raczej uszkodzona, oddaj na serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamfrej Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Dość prawdopodobne :/ Poczekam jeszcze na inne odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 (edytowane) Identyczna kartę kupiłem znajomemu do e5200 i szefa 350w (win xp), sterowniki pobrałem najnowsze dostępne ze strony amd wersja 12.6 i problemów takowych nie zauważyłem (jedyne co to zamulenie sytemu/pulpitu po wyłączeniu gry) po za tym wszystko ok. Edytowane 9 Lipca 2012 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamfrej Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Hmm... Ostatnio byłem u kumpla z tą grafom który ma 7 x32 (ja mam 7 x64) i u niego nie wyskakiwał ten błąd oprócz gry Minecraft. To może być od architektury systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Mam też hd6770 i windows 7 64bit. Nic takiego nie zauważyłem. Wczezniej stery 12.4 teraz mam 12.6 na których najlepiej działa wiedźmin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamfrej Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 (edytowane) A jest prawdopodobieństwo że to jest wina RAM iż wykonałem memtest , 11 ERRORÓW? @edit Właśnie updatowałem sterowniki. Na razie nic nie wyskakuje. Przeszedłem z 12.4 na 12.6. Edytowane 10 Lipca 2012 przez Hamfrej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 A jest prawdopodobieństwo że to jest wina RAM iż wykonałem memtest , 11 ERRORÓW? Z błędami pamięci ram komputer nie będzie działał prawidłowo. Najpierw musisz okiełznać ten problem - konfiguracja taktowania, napięć, timingów, ewentualnie wyeliminowanie uszkodzonego modułu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamfrej Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Zamontowałem nowe pamięci ram. Znaczy tej samej firmy ale nowe , na razie problemu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...