Skocz do zawartości
gryzzli

Netbook do 600zł, internet, prace biurowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuje netbooka ew. notebooka na prezent dla dziewczyny. Cena jaką chciałbym maksymalnie wydać to 600zł choć lepiej gdyby było to mniej. Poszukuje czegoś co ma służyć do przeglądania neta (różnego rodzaje portale jak to w przypadku kobiet), oraz pracy z pakietem office, pisanie jakiś prac, przeglądanie notatek itd.

Osobiście posiadam asusa 1005HA i klasa tego sprzętu myślę, że byłaby idealna w tym przypadku jeżeli chodzi o wydajność.Jeżeli chodzi natomiast o rozmiar to właśnie coś ok. 10" (sądzę że 12-13" w tej cenie nie znajdę)

Przeglądając neta natrafiłem na Samsunga N150 i z tego co patrzyłem byłby on w moim przedziale cenowym jak i wydajnościowym (podobne parametry do mojego Asusa). Pytanie tylko jak z jego jakością wykonania. Asusa mam już prawie 3 lata i trzyma się super.

Ew. prosiłbym o podanie marek lub modeli jakich się wystrzegać. Swego czasu Acery były średnie jeżeli chodzi o jakość wykonania jak jest teraz to nie wiem.

Pozdrawiam

Przeglądając aukcje natrafiłem na takie jeszcze oto modele:

HP Mini 210-2000 EW oraz Toshiba NB500. Czy są to komputery godne uwagi jeżeli chodzi o parametry to są one zbliżone wszystkie do siebie ale pytam pod wzgledem wykonania i jakości danego sprzętu.

Edytowane przez gryzzli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi