SuChyY Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 W dzwieku 2 kanalowym a 6 kanalowyum :D Sprawa jest taka ze moj kolega ma SB Live! 5.1 i Creative 5100. Chce kupic nowe MOBO przy okazji z SS. On chcialby zobaczyc jak gra SS a ja chetnie zobaczylbym jak gra zestaw 5.1 bo nigdy nie mialem okazji slyszec. Wpadnie wiec do mnie z glosnikami i sprawdzimy jaka jest roznica pomiedzy Sb Live a SS ale pomozcie, JAK ?? 1. Film na DVD 2. Jakas gierka (Unreal 2 ?) 3. SoundStrom song 5.1 - widzialem cos takiego - 100 MB zajmuje - sciagne sobie. No i jak jeszcze mozna sprawdzic co wart jest taki zestaw ? Jakies demka ukazujace mozliwosci surroundu ? Macie jakies propozycje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 jezeli chodzi o film na dvd to program powerdvd i wlacz trusoundex i trubassex :P (nazwy zblizone, bo daawno nie grzebalem :wink: ) oczywiscie ustaw w systemie i w programie 5.1 gry - hmmm mi starczal Q ]I[ + drivery a2d :) 4 glosniki ale gralo sie swietnie... tylko krotko :P sasiedzi przyszli 'zagrac' :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firefl00d Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Poszukaj na kazaa albo innym p2p filmików reklamowych Dolby Digital, THX, DTS, Sony itd. Miałem kiedyś bardzo dużo takich i naprawdę fajnie demonstruje systemy surround. Polecam filmiki THX - aż gęsiej skórki się dostaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Poszukaj na kazaa albo innym p2p filmików reklamowych Dolby Digital, THX, DTS, Sony itd. Miałem kiedyś bardzo dużo takich i naprawdę fajnie demonstruje systemy surround. Polecam filmiki THX - aż gęsiej skórki się dostaje :)ehhehe, a o tym zapomnialem :D no oczywiscie je sciagaj, nawet na www je znajdziesz. oczywiscie w VOBach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Poszukaj na kazaa albo innym p2p filmików reklamowych Dolby Digital, THX, DTS, Sony itd. Miałem kiedyś bardzo dużo takich i naprawdę fajnie demonstruje systemy surround. Polecam filmiki THX - aż gęsiej skórki się dostaje :) a jakie to filmiki (chodzi mi o tytuły) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 hmmmm wpisz thx, dolby d :) to znajdzie :wink: na razie przypomina mi sie CANYON, TRAIN, HELICOPTER.... ale jest tego pelno. powtarzam - w VOB, avi sie nie oplaca 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firefl00d Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Wszystkie VOB'y są na http://sm.kinotechnika.pl/audio-demo.htm Polecam THX Cimmarron 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Wielkie dzieki chodzilo mi glownie o takie filmiki, ale takze o inne sposoby odczucia tego nacodzien. Jeszcze jakies pomysly ? PS. Porownam dzwiek z SS do SB Live! - dam znac co i jak wg mnie i mojego kolegi wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 a moze tez porownaj programami ? afair jeden z ciekawszych zwie sie rightmark :) mam jeszcze na dysku 3 mp3 z basem 20, 100 i 200 Hz 8) oczywiscie to ma sie nijak do 5.1, ale zawsze mozna posluchac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firefl00d Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Można jeszcze syntetycznym benchmarkiem porównać ,ale to oczywiście nie zastąpi własnej opinii. Niestety nie pamiętam nazwy tego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 a moze tez porownaj programami ? afair jeden z ciekawszych zwie sie rightmark :)RightMark-iem to lepiej nie porównuj, gdyż możesz się niemile rozczarować... Pamiętaj, że do tego testu trzeba połączyć kabelkiem wyjście line-out z wejściem line-in karty dźwiękowej oraz w mikserze wybrać line-in do nagrywania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...