arak Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam serdecznie. Chciałbym Was prosić o pomoc. Otóż od niedzieli do dziś kilka razy(choć nie codziennie) zdarzyło się że komputer restartował się. Podejrzewam,dwie możliwości.Czy to może to być to? Mianowicie:szalejący wirus lub spadki napięcia. Zrobiłem zrzut ekranu z programem HWMonitor. Moja specyfikacja: Płyta główna - Gigabyte Ga-P35-DS3 Dysk - Seagate 250 GB Grafika - GeForce GTX 460 Procesor - Core2Duo 3,06 GHz Pamięć - 3GB Zasilacz - Corsair CX500 W Zasilacz był montowany jakieś 10 miesięcy temu i nigdy nie sprawiał żadnych kłopotów,toteż podejrzewam,że jakiś wirus chce o sobie dać znać. Ostatnia reinstalacja systemu była wykonana ponad 3 lata temu. Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję. Zrzut HWMonitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 W jakich sytuacjach dochodzi do "resetu"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arak Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Odkąd pojawiły się resety(czyli od minionej niedzielo) tylko i wyłącznie komputera używałem do przeglądania internetu i słuchania muzyki. A czy uszkodzony system może być przyczyną takich resetów? Ponieważ j uż dawał się we znaki że coś się dzieje(rzadko się zawieszał,ale zawsze to coś lub po włączeniu nie ładował się do końca - zatrzymywał się na poziomie napisu Windows XP). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Pobierz HDTune i puść pełny Error Scan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan1987 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 plus proponuję sprawdzić pamięci memtestem (nigdy nie zaszkodzi), plus to co kolega wyżej podał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arak Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 (edytowane) Dokonałem testów HDTune oraz Memtest (test trwał ponad 3 godziny). W obu przypadkach nie wykryto żadnych błędów. Mimo to po wykonaniu obu testów komputer się restartował dwa razy. Myślicie że uszkodzony system może powodować takie restarty? Może zrobić jego reinstalację? Jak myślicie? Edytowane 14 Lipca 2012 przez arak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arak Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Chciałbym Was prosić o jeszcze jedną kwestię. Otóż wczoraj poodłączałem wszyskie kable od podzespołów.Po ponownym ich podłączeniu zauważyłem w programie HWMonitor,że napięcie +12V w najniższym momencie ma 12,03 V a średnio się utrzymuje na poziomie 12,35 V,gdzie przedtem spadało to nawet do 11 V. Czy przy jakiś szczęśliwych okolicznościach mogłem coś spowodować że napięcie te jest na prawidłowym poziomie oraz czy spadki jakie miały miejsce wcześniej(nawet mój zrzut ekranu w pierwszym poście to potwierdza) mogły być przyczyną tych restarów? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Odczyty napięcia w programach są ciach!o warte. Może nawet pokazywać 7V i tak nie ma powodu się tym interesować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...