MaciekCi Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Mozna w nie grac albo nazekac , albo ktos jest graczem albo sierota ktora swoje braki umiejetnosci tlumaczy bledami w grze . I tu wychodzi ta tendencyjność o której mówi yooguruto. Wszystko według Ciebie jest zero-jedynkowe. Nie zauważyłem, aby ktokolwiek z nas tłumaczył swoje braki umiejętnościami błędami (w ogóle do czego się to odnosi, bo chyba nie do naszej dyskusji?). Ja uważam się za średniego gracza, który śmiało odda się pod ostrzał, aby chronić team, bo teamplay i zabawa liczy się dla mnie znacznie bardziej niż statystyki. Są błędy na które narzekam i narzekać będę, ale mimo to, gram dla przyjemności a nie dla jakiejś chorej rywalizacji, więc moje umiejętności średnio mnie obchodzą, a już z pewnością nie tłumaczę ich błędami w grze. jak patrze na staty tego forum porownujac rok/dwa/trzy do tylu to to Forum pomalu ZDYCHA ilosc postow spada na ryj z roku na rok . Na szczęście nikt Cię nie przymusza, abyś tu wchodził. :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Polecam obejrzeć filmiki od LevelCap, koleżka długo już wrzuca content z BF3, a ostatnio był na E3 i miał okazję pograć w Alphę BF4 - wszystkie gameplaye ma w jakości niebo lepszej niż to co było na streamie. Ultimate Siege Of Shanghai Trailer Breakdownhttp://www.youtube.com/watch?v=TIa_7SivM4k Battlefield 4 First Gameplay Commander Mode Explained!http://www.youtube.com/watch?v=dJwmN-eMk7U 1st Battlefield 4 E3 Footage! Weapons and Squad Perkshttp://www.youtube.com/watch?v=O-cJhOCd7GY BF4 Weapon Classes & Suppressionhttp://www.youtube.com/watch?v=_zwKHVZ5rho BF4 Vehicle Customizations - Boats Are Amazing!http://www.youtube.com/watch?v=a8Si9hWhGGc 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ja uważam się za średniego gracza, który śmiało odda się pod ostrzał, aby chronić team [...] Bedzisz musial zamienic nastawienie bo smierc calego squadu to reset perkow, ktore swoja droga kazdy w squadzie moze ustawiac w odpowiedniej dla siebie kolejnosci. Warto bedzie wiec zostawic kogos przy zyciu do czasu respawnu pozostalych graczy. W BF3 z kolei mozna cwiczyc nie przeladowywanie broni bez potrzebny bo jesli nie ulegnie to zmianie w finalnej wersji co niewystrzelone pociski z magazynka przepadaja ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) KrzychuG Naboje nie przepadaja , tylko odklada Ci sie niepelny magazynek jak masz 3 magazynki po 30 pestek i przeladujesz po wystyrzeleniu 15 pestek zostaja ci w ekwipunku 3 magazynki po 30 30 i 15 pestek , logiczne i bardziej realistyczne . pasztecikDzieki za filmy z BF4 , plus dla ciebie Edytowane 17 Czerwca 2013 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) KrzychuG Naboje nie przepadaja , tylko odklada Ci sie niepelny magazynek jak masz 3 magazynki po 30 pestek i przeladujesz po wystyrzeleniu 15 pestek zostaja ci w ekwipunku 3 magazynki po 30 30 i 15 pestek , logiczne i bardziej realistyczne . Nie bardzo bo poki co nie ma podzialu na magazynki a jest na pociski. Wystrzelisz 15, przeladowujesz, te 16 zostaje wyrzucone zamiast wrocic do puli jak w BF3 a kolejne 31 zaladowane. Przynajmniej tak to wyglada w aktualnej wersji co mozna zobaczyc na tych streamach. Swoja droga, od dzisiaj zaczely sie testy wersji alpha. Niektorym pojawila sie do sciagniecia na Originie a i powinni tez dostac odpowiedniego maila. Sadzac po opisie tej wersji blizej do tych screenow, ktore wyciekly (brak tekstur itp) niz tego co bylo widac na E3. Edytowane 17 Czerwca 2013 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Co do magazynków, to devsi potwierdzili na E3, że to mechanika z trybu hardcore. Wrzucili na próbę do prezentacji. Sorki, ale nie chcę mi się przeglądać 3 dni streamów, żeby podać źródło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Mnie to wkurza . Zanim dopracuja poprzednią część to już wydają kolejną nie dosć , że słabiej zoptymalizowana to na dodatek pełna kolejnych bugow :( a my znow albo mamy zejsc z detalami albo znow pakowac kase w kompa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Sewer Zawsze sobie mozesz kupic PS4 specjalnie dla BF4 , wyjdzie taniej niz modernizacja calego kompa szczegolnie jak komp sedziwy :/ Ewentualnie wyemigruja na zachod znajdz prace i modernizacja kompa bedzie tak latwa jak zakup spodni i obuwia w Tusklandi sorry w Polsce. Ja juz oczekuje nowych radeonow z nadzieja ze na radku 8970 pogram w high/ultra a jak bozia pozwoli to zapodam 2 takie radki . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Mario2k jesteś idealnym pelikanem, który nie narzeka, że gra kiepsko zoptymalizowana, zabugowana tylko leci do sklepu i łyka nowy procesor, grafikę. Oni tylko na to liczą, myślisz, że te loga amd itp. przed odpaleniem gry to przypadek ? ;> Już nie chodzi o to czy kogoś stać czy nie ale przykład, który podałeś z wyjazdem za granicę w celu zarobienia kasy na upgrade to.. lol. Ja bym wolał zostać bez komputera niż wyjeżdżać do obcego kraju, taki drobny eot. :) Sewerowi raczej chodziło o to, że gry mają jakieś chore wymagania a w zamian nie oferują adekwatnego poziomu jeśli chodzi o grafikę itp. Devsi lecą na kasę, gdyby mogli to by co pół roku wypuszczali nowego bf'a i dziesiątki dlc. Wiadomo rynek jest taki, że będzie to łykał, to już inna sprawa. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 ath Wez sprawdz moje posty odnosnie nowych gier i nie pitol jak z kartki na apelu w podstawowce. Podchodze krytycznie do wszelkiego rodzaju baboli i niedorobek zaryzykuje stwierdzenie ze jestem bardziej krytyczny niz przecietna osoba piszaca w dziale gry . Roznica polega na tym ze Ja grywam w serie Battlefield od lat ,razem do kupy okolo 2000h jestem graczem stad mimo wielu baboli i tak kupie w Ciemno BF4 , ta gra nie posiada zadnej konkurencji tak samo jak nie posiada jej BF3 i nie posiadal BF2 jak ktos lubi tego typu multiplayerowe gry to przeboleje babole i nie bedzie nazekal na HitBoxy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Wiesz.. w diablo i diablo 2 grałem setki godzin, 3-kę tylko zaliczyłem fabularnie i odpuściłem. To, że nie ma konkurencji to nie znaczy, że mam grać w coś słabego, bo "nie ma w co innego". Nie wykluczone, że sam kupię bf4, w bf3 aż tak dużo nie grałem, wyjście premium już mnie w ogóle zniechęciło do dalszej gry, taki chamskie wysysanie kasy na siłę, ale to już inna kwestia. To jest jak z serią cod, nie ma konkurencji, każdy na niej psy wiesza, że co roku nowa odsłona, ale żeby pograć to i tak najlepiej kupić najnowszą odsłonę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Podchodze krytycznie do wszelkiego rodzaju baboli i niedorobek zaryzykuje stwierdzenie ze jestem bardziej krytyczny niz przecietna osoba piszaca w dziale gry . Ale to wcale nie eliminuje tego : Mario2k jesteś idealnym pelikanem, który nie narzeka, [...] Oni tylko na to liczą, Więc nie rozumiem wywodu. Edytowane 20 Czerwca 2013 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba66 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Ja w d2 tez sporo grałem,a d3 leży grzecznie na półce od roku,nawet nie instalowałem.Mnie najbardziej w bf3 denerwuje że jak dobrze już grasz +wysokie kd to od razu cheater.Admini banują bez żadnego ostrzeżenia.Grasz,grasz i tu nagle wyskakuje czerwone małe okienko.Ot ban bo zabijesz admina 4x z rzędu.Ja byłem zmuszony do znalezienia odpowiednich serwerów z ogarniętymi adminami i tylko na nich grać.Największe chamstwo chyba panuje na niemieckich serwerach,burdel niesamowity.Tam najwięcej banów zarwałem.Najlepiej mi się gra na serwerach z UK.I jeszcze jedno balans gry jest okropny...często grają takie nie ogary i trolle że aż głowa boli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Ale to już wina ludzi a nie gry, na identyczną bolączkę cierpi wiele gier MP jak choćby WoT, żeby daleko na forum nie szukać. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 Przemyślenia LevelCap'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Czesc Nie wiem czy zauważyliście, ale cena za BF4 właśnie poleciała w dół, tj. na RTVEuroAGD aktualnie 139zł z dodatkiem - nie jest to jednak chyba wersja specjalna czyli z dostępem do BETY oraz nie ma 3 "złotych pakietów bojowych", ktoś w ogóle wie co to znaczy ? Bo jeśli to nieśmiertelniki, to i tak można sobie podarować. No i jak myślicie cena jeszcze przed premiera, ewentualnie w dniu premiery spadnie, czy może warto pokusić się i kupić teraz ? Pozdrawiam http://www.euro.com.pl/gry-pc/electronic-arts-battlefield-4-pc.bhtml 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkowal Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Myśle że za taki dodatek jest wart godnej ceny, jak wiadomo to jest oczywiste że na konsole są droższe niż na pc. :-) Skusiłbym teraz ze względu na dodatek :-) Od niedawna złożyłem nowy PC amd apu i nie widzę sensu kupowania konsoli :-) ( Wysłane z dotyku Samsung P-6200 za pomocą Tapatalk 2 ) Edytowane 24 Czerwca 2013 przez darkowal 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ostro mnie nakrecili tymi materialami przedpremierowymi :) wreszcie zapowiada się gra dla której warto będzie wymienić część gratów, żeby pograć w uber detalach :D btw w bf3 jest jakaś scena, turnieje itp? Czy tylko casualowe bieganie? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 No wlasnie , jaki sprzet bedzie wymagany do 1080p Ultra 60+ fps ? Zakladam ze jakies 40-50% mocniejszy niz do BF3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Urosło nam nowe pokolenia BF'a. Gra multi, ale ultra detale są najważniejsze. Idealna masa na której EA żeruje. Nie ważne, że detekcja obrażeń i hitboxy to coś o czym ludzie z DICE jeszcze muszą się pouczyć. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=bxos2Y8QUhU&feature=player_embedded Edytowane 25 Czerwca 2013 przez Mariusz19x9 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Urosło nam nowe pokolenia BF'a. Gra multi, ale ultra detale są najważniejsze. Idealna masa na której EA żeruje. Nie ważne, że detekcja obrażeń i hitboxy to coś o czym ludzie z DICE jeszcze muszą się pouczyć. Widać mamy też nowe pokolenie wróżek, które po obejrzeniu kilku filików z wersji alfa doskonale wiedzą w co zagramy za pół roku i nie traktuj mnie jak jakiegoś fanboya. Ja przynajmniej po negatywnych opiniach znajomych dałem sobie spokój z battlefieldem 3 i nie nakręcałem tego błednego koła. Ty kupiłeś i teraz chodzisz nawracać niewiernych btw "nowe" pokolenie bf'a, napierdziela w serię od kupionego w dniu premiery 1942 ;) Edytowane 25 Czerwca 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Skąd pomysł, że kupiłem BF 3, albo jestem jakimś ortodoksyjnym fanem całej serii? Wręcz przeciwnie. BF3 dostałem za friko, a z poprzednich serii to grałem jedynie w BC2. Sami twórcy mówią o Frostbite jak o wiecznej ewolucji, a takie rzeczy jak hitboxy to powinny leżeć u fundamentów dobrego silnika pod strzelankę sieciową. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Skąd pomysł, że kupiłem BF 3, albo jestem jakimś ortodoksyjnym fanem całej serii? Nie wiem skąd wziąłeś ten pomysł, ale mam nadzieje, że nie z mojej wypowiedzi :P Anyway ja do tego podchodzę z optymizmem. W końcu mieli dwuletnią płątną betę, musieli się czegoś nauczyć! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Ostro mnie nakrecili tymi materialami przedpremierowymi wreszcie zapowiada się gra dla której warto będzie wymienić część gratów, żeby pograć w uber detalach btw w bf3 jest jakaś scena, turnieje itp? Czy tylko casualowe bieganie? Dodają spectator mode do 4, więc jakby liczyli na powstanie jakiejś sceny. No wlasnie , jaki sprzet bedzie wymagany do 1080p Ultra 60+ fps ? Zakladam ze jakies 40-50% mocniejszy niz do BF3 Zakładać sobie można, aczkolwiek chociaż po teksturach wielkiej różnicy nie widać (w sumie BF3 przecież już wyglądał dobrze), to jakby więcej różnych efektów cząsteczkowych, rozwałka ma być większa, więc pewnie wymagania wyraźnie wzrosną. Urosło nam nowe pokolenia BF'a. Gra multi, ale ultra detale są najważniejsze. Idealna masa na której EA żeruje. Nie ważne, że detekcja obrażeń i hitboxy to coś o czym ludzie z DICE jeszcze muszą się pouczyć. Niby usprawniają netcode więc nadzieja jest. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dokładnie. Przyglądając się teksturom na pierwszy rzut oka wyglądają dość podobnie. A te w BF3 bywały różne. Były lepsze i średnie. W porównaniu do Crysis 3 to troszkę odstawały, więc pod tym względem wymagania raczej nie wzrosną. Za to efekty i oświetlenie mogą nieść za sobą większe wymagania.Np ten efekt z wiatrem i poruszaniem się roślinności/drzew. Zapowiada się to naprawdę nieźle. Mam nadzieję że postarają się też za porządną kampanią dla jednego gracza. Bo przecież takie efekty jak z tym wiatrem powinny być robione z myślą o Single Player. Bo jak gram po multi to raczej nie zwracam uwagi na poruszające się drzewa, nie podziwiam pięknych tekstur czy oświetlania. Często zmniejszam detale i tylko skupiam się na samej grze. No chyba że ktoś lubi po kampić w krzakach ;) Grając w SP oprócz skupianiu się na misjach podziwiam widoki. Wszędzie zaglądam i nie spieszę się za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Końcówka 2013 roku dla fanów multimedialnej rozgrywki już od dłuższego czasu zapowiadała się gorąco. Już za kilkanaście dni na konsole obecnej generacji trafi najnowsza odsłona popularnej serii Grand Theft Auto V od Rockstar Games, jednak nie będzie to ostatnia ciekawa premiera w tym okresie - w kolejce czekają już między innymi Watch_Dogs, Assasin's Creed IV: Black Flag oraz inne interesujące propozycje na długie, jesienno-zimowe wieczory. Wszyscy fani strzelanek nie mogę oczywiście zapomnieć o najnowszej odsłonie Battlefielda od szwedzkiego studia DICE oraz Electronic Arts. W sieci już od jakiegoś czasu krążyły nieoficjalne wymagania sprzętowe zarówno dla minimalnych jak i maksymalnych ustawień graficznych, jednak nikt nie mógł być pewny ich poprawności. Twórca Battlefielda 4 podzielił się właśnie swoim zdaniem w tej sprawie, dzięki czemu możemy zaprezentować Wam oficjalne dane pochodzące prosto od osób zajmujących się jednym z najgorętszych tytułów tej jesieni. Wymagania sprzętowe Battlefield 4 - Minimalne i Zalecane - PurePC.pl Edytowane 9 Września 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) Byl moze ktos z PPC na imprezie Electronic Arts BF4 w Wawie ?? Odnosnie wymagan to dziwnie niskie te wymagania rekomendowane no chyba ze rekomendowane to nie Full Detale tylko jakie High/Ultra .? Co do imprezy w Wawie to nawet nasze dziewuchy zaczynaja grac w BF3/BF4 Gdzies kiedys czytalem ze najwiecej kobiet w europie grajacych w gry fpp jest w UK moze Polska bedzie na drugim miejscu ;) Edytowane 17 Września 2013 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki24 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) Full HD wszystko na max 16vs16 dało się grac, były dropy fpsów poniżej 60, dla wprawnego gracza przeszkadzalo i to nie w jakiejś dużej zadymie.Ale nie chodziło to według mnie super jak na 2x7970 + proc amd, na i7 lepiej by to pewnie latało. Edytowane 15 Września 2013 przez luki24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Swiezy trailer BF4, troche nowego =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...